ЕКСКУРЗИИ:

ДЕСТИНАЦИИ:

ПЪТЕПИСИ:

ЦЕНИ НА МУЗЕИТЕ:

екскурзии

КАПАДОКИЯ - EСКИШЕХИР - КОНЯ - БУРСА - ИСТАНБУЛ

екскурзия - КАПАДОКИЯ - EСКИШЕХИР - КОНЯ - БУРСА - ИСТАНБУЛ

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 6 дни/5нощувки
със закуски и 4 вечери!!!

ТРАНСПОРТ: Автобус

ДЕСТИНАЦИЯ: Турция

ГРАД: Кападокия, Eскишехир, Коня, Бурса, Истанбул

ТРЪГВАНЕ: от Стара Загора

ДАТИ:
18.09-24.09.2019

ЦЕНА: 495 лв

ПРОГРАМА:

1/2ДЕН - 860км

Отпътуване от Стара Загора – ОМВ до Автогара -22:00ч посока Ескишехир/град в Северозападна Турция, център на едноименният вилает, разположен на река Порсук/.

Панорамна обиколка на Ескишехир-парка Сазова със замъка на призките, пиратския кораб, зоопарка и аквариума, Старият квартал с къщи от времето на Османската империя Одунпазаръ и чаршията на стъклото.

Свободно време.

Настаняване в хотел 3*. След кратка почивка в хотела следва пешеходна разходка в центъра на града с екскурзовод и по желание - разходка с гондоли по река Порсук /30.00 лири на турист /.

Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН - 480км

Закуска.

Отпътуване за Кападокия. По пътя се посещава гробницата на Фригийски цар Мидас и Фригийска столица Гордион /Комбиниран билет от 5 турски лири за двата обекта /.

Отпътуване за Соленото езеро. Кратък престои и фотопауза на Соленото езеро.

Отпътуване за Кападокия. Пристигане в Юргюп /Кападокия/, настаняване. Вечеря.

По желание - посещение на Дервишко преставление - Нощно фолклорно заведение „Яшар Баба”– 25 евро. Заведението е под земята и всяка група си има определени места, програмата се изпълнява в средата на ресторанта всички имат възможност да видят танците. Меню: не включва вечеря, само напитки – кока кола, фанта, сиропи, турска ракия, водка, бира и вино. Напитките са неограничени има включени и ядки и через.

Нощувка.

4 ДЕН. около 150км

Закуска.

Възможност за летене с балон /в 05.00ч се прави трансфер от хотела до сборния пункт за летене - по желание -130 ЕВРО/254.00 лв./ заплаща се на място /.

Панорамна обиколка с екскурзовод на български език със спирки за разглеждане на природните феномени в областта Кападокия: долината Соджанлъ, осеяна със скални църкви, най-значимата от които е "Църквата с черните глави", получила своето име от "почернелите" лица на светците от иконите вследствие окислението на съставките на боята; Аванос – очарователно градче на двата бряга на р. Казълърмак. Разглеждане на Червената долина на Дервент с причудливите вулканични образувания и скалните църкви в Гьореме от 8 век. По пътя посещение на подземния град Деринкою или Каймаклъ (един от общо 36-те), обитаван 5 в. пр. Хр., състоящ се от 9 етажа, свързани с каменни стълбища. В древността в града е имало кухни, мазета, винарни, столови, водоизточници, складове за маслини. За да се предпазят от враговете хората, живеещи в града, търкаляли големи каменни блокове, за да запушат изходите. Посещение на Грънчарски център.

Вечеря. Нощувка.

5 ДЕН - 750 км

След закуска отпътуване в посока Бурса, по пътя преминаване през град Коня, който е разположен в централната част на Турция.

Коня може да се похвали с дълга история, като е считан за един от най-старите градове в целия свят. Градът често е определян и като един от най-религиозно-консервативните метрополитни центрове в Турция. Някога е бил познат като „Убежището на Исляма“, като в днешни дни жителите му са все още отдадени на религията. Разглеждане на забележителностите – мавзолея на Мевляна, основател на Ордена на танцуващите дервиши – една от най-голямата забележителност на турския фолклор и музея на дервишите, „Двореца на Аладин“.

Отпътуване за Бурса.

Вечеря.Нощувка в хотел 3*.

6 ДЕН - 600 км

Закуска.

Разглеждане на Бурса с екскурзовод: Стария Чинар, Топхане /гробниците на хановете Осман и Орхан/джамията Улу и Козахан и челшията на коприната. Свободно време. Отпътуване за Истанбул. Нощувка

7 ДЕН

Закуска.

Свободно време или разходка с корабче по Босфора и панорамна обиколка с местен екскурзовод в Истанбул. Отпътуване за България - следобед. Пристигане в Стара Загора през нощта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • транспорт с лицензиран автобус 3*;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3*** в Ескишехир
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 3*** в Кападокия;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3*** в Бурса;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3*** в Истанбул
 • описаната туристическа програма с лицензиран екскурзовод на български език по целия маршрут;
 • С групата пътува представител от агенция;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • гранични и транспортни такси - 20 лв на турист.
 • Застраховка „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” 2лв/ден на човек за лица до 65 год., с покритие 5000 евро, валидна за чужбина, на ЗАД “Армеец“ с адрес на управление: гр. София ул. “Стефан Караджа“2 ЕИК:121076907
 • Застраховка допълнително покритие: отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя
 • Застраховка допълнително покритие: за разходите при репатриране на тленни останки при случаите на злополука, болест или смърт – според тарифите на лицензиран застраховател;
 • лични разходи
 • входни такси за скалните църкви в Гьореме и Ючхисар – 20 лири + 8 лири
 • Нощно фолклорно заведение „Яшар Баба”– 25 евро. Заведението е под земята и всяка група си има определени места, програмата се изпълнява в средата на ресторанта всички имат възможност да видят танците. Меню: не включва вечеря, само напитки – кока кола, фанта, сиропи, турска ракия, водка, бира и вино. Напитките са неограничени има включени и ядки и через. Програмата започва в 20:30 ч. до 23:30 ч.
 • входна такса за крепостта „Уч Хисар” + Гьореме скалните църкви с фреските – 30 лири/за всички обекти /
 • входна такса за Подземния град – 25 лири
 • Летене с балон - 130 евро /За полета с балон, записалите се туристи ги взимат 1 час преди изгрева на слънцето от хотела. Балоните ги вдигат по време на изгрева и полетът продължава 1 час. Балонът се издига до 800 м и се спуска до нивото на скалите. След полета туристите ги връщат в хотела /около 8 часа /.
 • Разходка с гондола по реката Порсук - 30 турски лири
 • входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание.
 • Вечеря в ресторант /по пътя от Коня до Бурса /около 9 евро на турист и за тази цена менюто е следното: Чобан салата, 1кюфте, 1бр пилешки шиш, 1бр пържола агнешка /пилешка /, десерт –домашно кисело мляко и 1 вода /500 мл/.

Версия за печат