ЕКСКУРЗИИ:

ДЕСТИНАЦИИ:

ПЪТЕПИСИ:

ЦЕНИ НА МУЗЕИТЕ:

екскурзии

ИСПАНИЯ И ПОРТУГАЛИЯ – ЗЕМЯТА НА МОРЕПЛАВАТЕЛИТЕ

екскурзия - ИСПАНИЯ И ПОРТУГАЛИЯ – ЗЕМЯТА НА МОРЕПЛАВАТЕЛИТЕ

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 17 дни/16 нощувки

ТРАНСПОРТ: Автобус

ДЕСТИНАЦИЯ: Италия - Франция - Испания - Португалия

ГРАД: Милано, Авиньон, Сарагоса, Мадрид, Толедо, Евора, Лисабон, Синтра, Кабо да Рока, Севиля, Кордоба, Гранада, Валенсия, Барселона, Каркасон, Ница, Монако, Генуа

ДАТИ:
14.04.2017

ЦЕНА: от 1665 лв.

Доплащане за единична стая - 725 лв

Намаления за:

- Ученици и студенти - 50 лв.

- Деца до 12 г., настанени в стаята на двамата си родители - 115 лв.

Трансфери:

За всички дати на отпътуване Ви предлагаме трансфер Пловдив - София. При минимум 2-ма туристи трансферът е на цена 24 лв в двете посоки от Пловдив. При минимум 12 туристи трансферът е безплатен.

ПРОГРАМА:

1 ДЕН - София – Любляна~980 km

4.00 ч. - отпътуване от Пловдив от бензиностанция "OMV" до хотел "Санкт Петербург" (заявява се при сключване на договор и се заплаща допълнително), от София в 6.30 ч. от площад "Александър Невски", 7.00 ч. - автогара "Сердика" по маршрут Белград - Загреб - Любляна. Настаняване в района на Любляна / Постойна късно вечерта. Нощувка.

2 ДЕН - Любляна – Милано~500 km

Закуска. 8.00 ч. - отпътуване за Италия. Късния следобед туристическа програма в Милано - италианският Ню Йорк, център на модата и банковото дело. Пешеходна разходка: Замъкът на фамилията Сфорца; Миланската катедрала - най-красивата готическа катедрала на юг от Алпите, строена по време на управлението на Джан Галеацо Висконти; Пасажът "Виторио Емануеле"; Музикалният театър "Ла Скала" - един от най-известните в света. Настаняване в района на Милано вечерта. Нощувка.

3 ДЕН - Милано – Авиньон – Ним~540 km

Закуска. 8.00 ч. - отпътуване за Франция. Късния следобед пешеходна разходка в Авиньон – разположен на левия бряг на река Рона, градът е бил папска резиденция в периода от 1307 г. до 1377 г. Настаняване в района на Ним / Авиньон вечерта. Нощувка.

4 ДЕН - Ним – Сарагоса~680 km

Закуска. 7.30 ч. – отпътуване за Испания. Привечер пешеходна разходка в Сарагоса: базиликата "Нуестра Сеньора Дел Пилар", построена на мястото, където Дева Мария се явила на апостол Яков по пътя му към Компостела; площадът с Кметството; сградата на Стоковата борса – ренесанснова сграда от 16 в.; Катедралата "Ла Сео" – строена в продължение на четири века върху останките на градската джамия. Настаняване в района на Сарагоса късно вечерта. Нощувка.

5 ДЕН - Сарагоса – Мадрид~310 km

Закуска. Отпътуване за Мадрид. Туристическа програма (минимум 3 ч.): Кралският дворец - строен през 18 век по време на управлението на Фелипе V върху основите на крепостта, построена от маврите през 9 в.; площад "Ориенте" - любимо място за жителите и гостите на Мадрид, оформен по време на управлението на Жозеф Бонапарт; площад "Испания" с паметника на великия писател Мигел де Сервантес и Статуята на Дон Кихот и Санчо Панса; булевард "Гран Виа" - най-известната улица в града; площад "Ла Сибелес" с фонтана, посветен на богинята на плодородието; Музеят "Прадо" - една от най-важните художествени галерии в света, намираща се във великолепна сграда от 18 век; Пласа Майор - сърцето на града, където в миналото са се провеждали коронации, екзекуции, пазари, борби с бикове и фиести; Пуерта дел Сол - входната порта на Стария град, където се намира "нулевият километър" на Кралство Испания и символът на Мадрид - Статуята на мечката и дървото "мадроньо". Настанявае в района на Мадрид вечерта. Нощувка.

6 ДЕН - Мадрид – Толедо~140 km

Закуска. Свободно време в Мадрид с възможност за индивидуално посещение на Кралския дворец, музеите "Прадо" и "Кралица София" – необходимо е ползване на местен и градски транспорт. По желание – полудневна екскурзия до Толедо – град музей, включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно-историческо наследство. Днес градът представлява невероятна смесица от християнска, мавърска и еврейска култура. Възможност за посещение на готическата катедрала от 13 в. и църквата "Санто Томе" с шедьовъра на Ел Греко "Погребението на граф Оргас". Нощувка.

7 ДЕН - Мадрид – Саламанка – Порто~560 km

Закуска. Отпътуване за Португалия. По пътя туристическа програма в Саламанка - един от най-вдъхновяващите градове в Испания, богат на исторически и архитектурни шедьоври и известен университетски център. Пешеходна разходка в историческия център, част от световното културно наследство на ЮНЕСКО: "Главният площад" - един от най-красивите площади в Испания, светския център на града; Новата катедрала, построена през 1513 година, считана за прототип на известния по онова време в Испания платерески стил; Университетът - един от най-престижните европейски учебни центрове, основан през 1218 г.; дворецът "Аная", построен през 1760 г. - днес сграда на факултета по филология; "Каса де лас кончас" - "къщата на мидите", една от най-известните забележителности на Саламанка. Отпътуване за Порто. Настаняване в района на Порто късно вечерта. Нощувка.

8 ДЕН - Порто – Лисабон~315 km

Закуска. Туристическа програма в Порто: гарата "Сао Бенто"; камбанарията "Торе душ Клеригуш"; Катедралата, от където по средновековните улички с гранитни къщи от 12 в. се стига до крайбрежната улица "Доуро". Свободно време с възможност за разходка с лодка по р. Доуро. Отпътуване за португалската столица. Настаняване в района на Лисабон вечерта. Нощувка.

9 ДЕН - Лисабон

Закуска. Туристическа програма в Лисабон с местен екскурзовод: площад "Маркеш де Помбал"; кварталът Байша, реставриран след земетресението през 1755 г.: площадите "Росио", "Фигейра" и "Комерсио". Фотопауза при Статуята на мореплавателите, кулата "Белем" и манастира "Жеронимош", считан за шедьовър на португалското мануелско изкуство, чийто основоположник е крал Мануел. Свободно време. Нощувка.

10 ДЕН - Лисабон – Севиля~460 km

Закуска. Отпътуване за Испания. Следобед туристическа програма в Севиля - уникален град, столица на Андалусия, с монументални архитектурни и исторически паметници: площад "Испания" - полукръгъл комплекс, оформен на мястото, където през 1781 г. е изгорена на клада последната вещица; паркът "Мария Луиза", в който през 1929 г. е проведено латино-американското изложение; Златната кула - дванадесетстранна защитна кула от 13 в.; сградата на Стоковата борса, в която днес се съхраняват архивите, свързани с откриването и колонизацията на Америките, както и дневникът на Христофор Колумб и картата на света на Хуан де ла Коса; Замъкът - един от най-добре запазените примери за стила мудехар, любимо място на испанското кралско семейство; Катедралата с гроба на Христофор Колумб, която според последните измервания е най-голямата в света и кулата "Хиралда", която по време на управлението на маврите е била основното минаре на главната джамия. Настаняване в района на Севиля вечерта. Нощувка.

11 ДЕН - Севиля – Кордоба – Гранада~330 km

Закуска. Отпътуване за Кордоба - бивша столица (8 - 13 век) на Ал Андалус, мавърската държава на Пиринейския полуостров,град разположен на брега на река Гуадалкивир, с истинска испанска атмосфера. Пешеходна разходка: Джамията-Катедрала - най-голямата джамия в света след тази в Мека, от 13 в. превърната в католическа катедрала, а днес една от най-посещаваните туристически атракции в Испания; Синагогата от 14 в.; Алкасар - крепостта от където е ръководена реконкистата на Гранада; Римският мост и мавърската защитна кула "Калаора". Свободно време. Следобед - отпътуване за Гранада. Привечер пешеходна разходка в Гранада - най-темпераментният испански град, разположен в подножието на Сиера Невада. Настаняване в района на Гранада вечерта. Нощувка.

12 ДЕН - Гранада – Аламбра – Валенсия~515 km

Закуска. Напускане на хотела. Възможност за посещение с местен екскурзовод на "Аламбра" - средновековната резиденция на маврите и внушителен комплекс от паметници, с впечатляващите дворци на династията Насари и фантастични дворове, арки, фонтани и градините Хенералифе. (За да си осигурите участие в тази допълнителна услуга, поради ограничението в максималния брой участници в нея е необходимо да заявите услугата предварително, при сключване на договора). Около обяд - отпътуване за Валенсия. Настаняване в района на Валенсия късно вечерта. Нощувка.

13 ДЕН - Валенсия – Коста Брава~410 km

Закуска. Туристическа програма във Валенсия - третият по големина испански град, съхранил хармонията на средиземноморските и испано-арабските традиции. Панорамна обиколка: архитектурно-културният комплекс "Град на Изкуствата и Науките", дело на архитекта Сантиаго Калатрава и включващ впечатляващите Л’Емисферик, Музей на науките, Опера, Л’Осеанографик (най-големият аквариум в Европа); историческият център: Арената - една от най-големите в Испания, централният площад с Кметството и Историческият музей на града, Копринената борса - шедьовър на валенсианския готически стил, включен в списъка на ЮНЕСКО за Световно културно наследство, Катедралата строена между 1252 г. и 1482 г. върху основите на по-стара джамия, където се пази Свещеният Граал. Отпътуване за Коста Брава / Маресме около обяд. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

14 ДЕН - Барселона

Закуска. 8.30 ч. - отпътуване за Барселона. Панорамна обиколка (минимум 6 ч.): Градският парк с Парламента и Зоологическата градина; Триумфалната арка, издигната в чест на Световното изложение през 1888 г.; площад "Колумб" с паметника на великия откривател; площад "Каталуния" - сърцето на Барселона; две от най-известните къщи на модерниста Антони Гауди - "Каза Байо" и "Ла Педрера"; стадион "Камп Ноу" - най-големият в Европа; катедралата "Саграда Фамилия" - шедьовърът на архитекта Гауди; площад "Испания" с "танцуващите" фонтани; хълмът "Монджуик" с многобройните паркове, художествени галерии и заведения за развлечение; музейният архитектурен резерват "Побле Еспаньол"; Националният дворец - днес Музей на каталунското изкуство; "Олимпийският пръстен" със съоръжения, построени в чест на Олимпийските игри през 1992 г.; Олимпийското градче с пристанището; двете най-високи сгради в Барселона и Барселонета - плажът на града; крайбрежният булевард и Маремагнум - центърът на забавленията и свободното време. Пешеходна разходка по улицата на артистите "Рамбла" - най-оживената улица на града, изобилстваща от музеи, необичайни магазинчета и живи статуи. Свободно време в Готическия квартал - старата част на Барселона с криволичещи тесни улички и средновековни сгради. Тук се издигат "Св. Еулалия" - официалната катедрала на града, Кметството на Барселона и Женералитата. Вечеря. Нощувка.

15 ДЕН - Коста Брава – Кан – Лигурската ривиера~680 km

Закуска. 8.30 ч. - отпътуване за Франция. Привечер пешеходна разходка в Кан - "Зимен салон на световната аристокрация", летен курорт от първостепенна величина и един от най-престижните курорти в Европа. Пешеходна разходка в центъра на града: крайбрежният булевард "Кроазет" с Фестивалния комплекс, където всяка година през май се провежда световноизвестният фестивал на киното; Алеята на славата с отпечатъци от ръце на звезди на филмовата индустрията. Настаняване на Лигурската ривиера късно вечерта. Нощувка.

16 ДЕН - Лигурската ривиера – Генуа – Любляна~620 km

Закуска. 8.00 ч. - отпътуване за Генуа. Пешеходна разходка (1 ч.): Старото пристанище; катедралата "Сан Лоренцо", в която се съхраняват мощите на Йоан Кръстител - покровителят на Генуа; Дворецът на дожите - в миналото седалище на управлението на Републиката и резиденция на дожите, днес е център на социалния и културния живот в града; площад "Ферари" - сърцето на града, обграден от обществени сгради, банки и офиси на най-големите корабни компании. Свободно време по улица "Гарибалди" - главната улица в Генуа, известна в миналото като "златната улица", с домовете на богатите генуезки фамилии, запазени до днес. 12.00 ч. - отпътуване за Словения. Настаняване в района на Постойна / Любляна късно вечерта. Нощувка.

17 ДЕН - Любляна – София~980 km

Закуска. 7.30 ч. - отпътуване за България. Пристигане в София на бензиностанция "Lukоil" (Западен парк, бул. Сливница до Орион), автогара "Сердика" и площад "Александър Невски" късно вечерта, в Пловдив на бензиностанция "OMV" до хотел "Санкт Петербург" - около полунощ.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)
 • 2 нощувки със закуски в хотел *** в района на Любляна / Постойна
 • 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Милано
 • 1 нощувка със закуска в хотел ** в района на Ним / Авиньон
 • 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Сарагоса
 • 2 нощувки със закуски в хотел *** в района на Мадрид
 • 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Порто
 • 2 нощувки със закуски в хотел *** в района на Лисабон
 • 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Севиля
 • 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Гранада
 • 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Валенсия
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел *** на Коста Брава / Маресме
 • 1 нощувка със закуска в хотел **+ на Лигурската ривиера
 • Туристическа програма с местен екскурзовод в Лисабон и Порто, Панорамна обиколка на Барселона, Туристическа програма в Мадрид, Пешеходни разходки в Милано, Авиньон, Сарагоса, Саламанка, Севиля, Кордоба, Валенсия, Кан и Генуа
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Туристическа такса престой в района на Барселона: 1,25 EUR на турист на ден (за хотел ****), 1 EUR на турист на ден (за хотел ***), заплаща се индивидуално от туристите на рецепцията на хотела
 • Такса престой в Италия: 2-4 EUR на турист на ден (в хотел 2* и 3*) и 4-6 EUR на турист на ден (в хотел 4*), заплаща се индивидуално от туристите на рецепцията на хотела
 • Входни такси за музея "Прадо" (14 EUR, за деца до 18 г. - безплатно), музея "Кралица София" (8 EUR, за деца до 18 г. - безплатно), Кралския дворец (11 EUR , за деца до 16 г. - 6 EUR) в Мадрид
 • Градски транспорт в Мадрид (1,50 EUR - еднопосочен билет)
 • Полудневна екскурзия до Толедо
 • Входни такси за Катедралата (11 EUR) и църквата "Санто Томе" (2,50 EUR) в Толедо
 • Комбиниран билет за манастира "Жеронимош" и Кулата "Белем" (12 EUR) в Лисабон
 • Входна такса за Катедралата и кулата "Хиралда" в Севиля (9 EUR)
 • Посещение на двореца "Аламбра", Хенералифе и дворците на династията Насари с местен екскурзовод
 • Входна такса за Катедрала в Кордоба (8 EUR)
 • Посещение и входна такса на парка "Гуел"
 • Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ И УСЛУГИ:

 • Полудневна екскурзия до Толедо (без включени входни такси) на турист при минимум 20 туристи - 49 лв.
 • Посещение на двореца "Аламбра", Хенералифе и дворците на династията Насари с местен екскурзовод (с включена входна такса и ползване на слушалки) на турист при минимум 20 туристи. Максималният брой туристи по тази услуга е 29. Моля, резервирайте услугата своевременно! - от 69 лв. до 79 лв.
 • Входна такса за парка "Гуел" в Барселона на турист при минимум 30 туристи - от 11 лв. до 16 лв.
 • Ползване на двойна седалка от един турист - 699 лв.
 • Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока! -
 • Пълноцветен пътеводител за Мадрид на български език на National Georgraphic (270 стр.) - 20 лв.
 • Пълноцветен пътеводител за Барселона на български език на National Georgraphic (270 стр.) - 20 лв.
 • Пълноцветен пътеводител за Испания на български език на National Georgraphic (399 стр.) - 25 лв.

Версия за печат