ЕКСКУРЗИИ:

ДЕСТИНАЦИИ:

ПЪТЕПИСИ:

ЦЕНИ НА МУЗЕИТЕ:

екскурзии

НАЙ-КРАСИВИТЕ ИТАЛИАНСКИ ЕЗЕРА

екскурзия - НАЙ-КРАСИВИТЕ ИТАЛИАНСКИ ЕЗЕРА

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 8 дни

ТРАНСПОРТ: Автобус

ДЕСТИНАЦИЯ: Италия

ГРАД: Лаго ди Гарда, Лаго ди Комо, Лаго Маджоре

ДАТИ:
30.04.2020 - 07.05.2020 - 610 лв.
23.05.2020 - 30.05.2020 - 597 лв.
25.07.2020 - 01.08.2020 - 597 лв.
31.08.2020 - 07.09.2020 - 610 лв.
19.09.2020 - 26.09.2020 - 610 лв.
03.10.2020 - 10.10.2020 - 597 лв.

ЦЕНА: от 597 лв

Цена за деца и младежи до 18 г. в стая с 2-ма възрастни  - 510 лв.

Цена за деца и младежи до 18 г. в стая с 1 възрастен - 549 лв.

Доплащане за индивидуална стая – 172 лв.

Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист – 245 лв.

ОПИСАНИЕ:

Екскурзията включва 1 нощувка в района на Верона/Лаго ди Гарда, 2 нощувки в района на Бергамо или Лаго ди Комо, 2 нощувки в района на Лаго Маджоре, Варезе или Милано и богата екскурзоводска програма, включваща разглеждане на Милано и на най-привлекателните градчета и курорти по бреговете на Лаго ди Гарда, Лаго ди Комо,  Лаго Маджоре и Лаго ди Лугано – Сирмионе, Гарда, Бардолино,  Комо, Тремедзо, Беладжо, Лугано, Стреза, Изола Белла, Изола Мадре, Изола деи Пескатори. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 или 2 звезди. 

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН

17.30 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер Пловдив – София за тези, които желаят / 21.00 ч. – отпътуване от София от Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Качването в автобуса започва в 20.30 ч. Отпътуване по маршрут София – Белград – Загреб – Любляна – Венеция – Верона. Нощен преход.

ВТОРИ ДЕН

В късния следобед - пристигане в хотела в района на Верона/езерото Гарда. Настаняване. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН

Закуска. Разглеждане на бреговете на езерото Гарда, най-голямото езеро в Италия. Разглеждане на Сирмионе (разположен на върха на едно полуостровче, тясна ивица земя, врязана в езерото, това прекрасно градче е най-престижният курорт на езерото, къщите му са скупчени около историческата крепост Рока Скалиджера - 13 век). Възможност за разходка с корабче по езерото Гарда. Разходка из Гарда (елегантно и слънчево градче,  кръстник на езерото) и Бардолино (китно селце, известно с реномираното вино от областта).  Отпътуване за Лаго ди Комо. Настаняване в хотел в района на Бергамо/Лаго ди Комо. Нощувка. 

ЧЕТВЪРТИ ДЕН

 Закуска. Отпътуване за  Комо. Разглеждане на Комо - „Пиаца дел Дуомо”,  катедралата „Санта Мария Маджоре”, кметството. Възможност за изкачване с фуникуляр до Брунате, откъдето се открива прекрасна гледка към езерото, и където се намират вила „Белависта”, в която е починал Пенчо Славейков, църквата, в която е било опято тялото на поета и гробището, където е бил погребан, преди тленните му останки да бъдат пренесени в България - осем години след смъртта му.  Възможност за разходка с корабче по езерото.  Нощувка в района на Бергамо/Лаго ди Комо. 

ПЕТИ ДЕН

Закуска. Отпътуване за Тремедзо - градчето с най-красиво разположение на Лаго ди Комо. Възможност за разглеждане на Вила Карлота и за разходка с корабче от Тремедзо до Беладжо, перлата на Лаго ди Комо, прочут с живописното си разположение между езерото Леко и южния ръкав на езерото Комо. Отпътуване за Лаго ди Лугано.  Разглеждане на Лугано. Нощувка в района на Лаго Маджоре, Варезе или Милано. 

ШЕСТИ ДЕН

Закуска. Целодневна разходка с корабче до Боромеовите острови  - Изола Мадре с ренесансовата си вила, потънала в цветя сред великолепен парк; Изола Бела, приютяващ един от най-известните дворци в Италия и Изола деи Пескатори  - живописно рибарско селище (билетът за корабчето и входните такси за вилите и градините не са включени в пакетната цена на екскурзията).    След 15.30 ч - разходка из Стреза, перлата на Лаго Маджоре. Нощувка в Лаго Маджоре, Варезе или Милано. 

СЕДМИ ДЕН

 Закуска. Разглеждане на Милано - Катедралата, галерията Виктор Емануил II, паметника на Леонардо да Винчи, Ла Скала (отвън), замъка Сфорца (отвън). Вечерта - отпътуване за България. Нощен преход. 

ОСМИ ДЕН

Вечерта - пристигане в България.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

  • Транспорт с луксозен автобус;
  • Съответния брой нощувки със закуски;
  • Водач-придружител;
  • Екскурзоводско обслужване;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

  • Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.;
  • Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден);
  • Градска такса в околностите на Верона и Милано;
    ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: във Верона или околности - градска такса (city tax) от 3 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и от 4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди; в Милано или околности - градска такса (city tax) от 4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и от 5 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог.

Версия за печат

екскурзия - НАЙ-КРАСИВИТЕ ИТАЛИАНСКИ ЕЗЕРАекскурзия - НАЙ-КРАСИВИТЕ ИТАЛИАНСКИ ЕЗЕРАекскурзия - НАЙ-КРАСИВИТЕ ИТАЛИАНСКИ ЕЗЕРАекскурзия - НАЙ-КРАСИВИТЕ ИТАЛИАНСКИ ЕЗЕРА