ЕКСКУРЗИИ:

ДЕСТИНАЦИИ:

ПЪТЕПИСИ:

ЦЕНИ НА МУЗЕИТЕ:

екскурзии

ИВАНОВСКИ СКАЛНИ МАНАСТИРИ, РУСЕ И БУКУРЕЩ

екскурзия - ИВАНОВСКИ СКАЛНИ МАНАСТИРИ, РУСЕ И БУКУРЕЩ

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 2 дни / 1 нощувки

ТРАНСПОРТ: Автобус

ДЕСТИНАЦИЯ: България, Румъния

ГРАД: Русе, Букурещ

ТРЪГВАНЕ: от Стара Загора

ДАТИ:

ЦЕНА: 120 лв

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН: Стара Загора - Басарбовски манастир - Ивановски скални църкви - Русе.

Отпътуване от бензиностонция ОМВ бул Славянски (бул.Руски Стара Загора) в 6:30 ч към живописния природен парк „Русенски Лом”, изпълнен с исторически паметници, природни забележителности, загадъчни пещери и красиви крайречни тераси.

Посещение на средновековния град-крепост Червен.

Високото скално плато е било населявано от траките още в края на 2-то хилядолетие пр. Хр. През 1-ви век земите около Червен са завладени от Римската империя, след което имат период на разцвет чак до средата на 5-ти век, когато били опустошени при хунското нашествие.

Най-силен разцвет за средновековния град е периодът на Втората Българска държава 12-14-ти век, когато Червен е бил не само важен административен и стратегически център, но и важен стопански и църковно-културен център. През тези години градът става и митрополитски център.

Впечатляващи са останките от многото църкви (13 на брой) и красивите гледки в каньона на река Черни Лом, откриващи се от крепостта. Друг интересен обект е базиликата до феодалния замък (църква номер 2), голямата бойна кула до западната крепостна стена и самият болярски замък.

Отпътуване към археологическия резерват "Скални църкви". Той е разположен в село Иваново и основния обект, който е включен в него е манастирът "Св. Архангел Михаил" ("Затрупаната църква"). Манастирът е бил основен културен и църковен център на областта през късното Средновековие. Голям е броят на църквите на територията на природния парк, като общия брой действащи и нефункциониращи храмове е над 30.

Обиколката ни продължава към единствения действащ скален манастир в България - „Св. Димитър Басарбовски”.

Тук е и скалната църква с дърворезбован иконостас и икона в цял ръст на Св. Димитър Бесарбовски, чийто мощи, днес се пазят в Патриаршеската Катедрала в Букурещ, а светецът е обявен за Покровител на румънската столица.

Отпътуване за Русе. Най-голямото българско пристанище на река Дунав, наричан още „Малката Виена”, тъй като сградите в града са с уникална архитектура, силно повлияна от стиловете барок и рококо.

Пешеходна обиколка на историческия център на града.

Свободно време. Настаняване в 2/ 3* хотел. Свободно време за разходка край Дунава и възможност да опитате прясна Дунавска риба.

Нощувка.

ВТОРИ ДЕН

Отпътуване от Русе към Букурещ.

Основан през 15 век на бреговете на река Дъмбовица от влашкия владетел Влад Цепеш (Дракула), Букурещ днес е един от най-големите градове в Централна и Източна Европа.

Често го наричат „Малкия Париж“ заради красивите сгради, строени в края на 19-ти и началото на 20-ти век, които носят духа на френската столица.

Панорамна обиколка на града с автобус и екскурзовод:

Площада на Съединението, Университета, Триумфалната арка, построена по подобие на арката в Париж, Двореца Кантакузино, Площада на революцията, Атенеума, Кралския дворец, църквата Крецулеску

По желание: Разглеждане на Патриаршеската църква с мощите на св. Димитър Басарбовски, покровител на града.

Свободно време за разходка в старата част на Букурещ:

Квартал Липскани е едно невероятно романтично място с прекрасни ресторантчета, където може да опитате известното ястие мамалига и румънска бира Урсус.

Отпътуване от Букурещ около 15:00 часа

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

  • Транспорт с  лицензиран автобус
  • 1 нощувка със закуска в хотел 2/ 3 * в Русе или околности.
  • панорамна обиколка на Букурещ с автобус и екскурзовод
  • екскурзоводско обслужване
  • Застраховка „Медицински разходи при болест и злополука на туриста”  

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

  • таксите за музеите и лични разходи
  • антигенен тест (за ваксинираните не е необходим) - около 30 лв

Записването става с внасянето на депозит -30 % от стойността на екскурзията, сключването на договор и общи условия на пътуването.

Посещаваните страни са без строго специфични санитаро-хигиенни и митнически изисквания спрямо българските граждани.

Минимален брой турист за провеждане на екскурзията - 40!

Краен срок за анулиране на пътуването, при несъбран брой туристи - 7 дни преди датата на отпътуване.

Деца под 18 год., пътуващи с единия родител, задължително трябва да имат пълномощно от другия родител и акт за раждане на детето, оригинал и копие и на двата документа.

Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на промяна на часовете и последователността на мероприятията.

Туроператор “Валден Тур” е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в ЗАД "ОЗК - ЗАСТРАХОВАНЕ" АД със застрахователна полица № 0703-040-2022-00001/29.10.2022

Версия за печат

екскурзия - ИВАНОВСКИ СКАЛНИ МАНАСТИРИ, РУСЕ И БУКУРЕЩ

екскурзия - ИВАНОВСКИ СКАЛНИ МАНАСТИРИ, РУСЕ И БУКУРЕЩ

екскурзия - ИВАНОВСКИ СКАЛНИ МАНАСТИРИ, РУСЕ И БУКУРЕЩ

екскурзия - ИВАНОВСКИ СКАЛНИ МАНАСТИРИ, РУСЕ И БУКУРЕЩ