ЕКСКУРЗИИ:

ДЕСТИНАЦИИ:

ПЪТЕПИСИ:

ЦЕНИ НА МУЗЕИТЕ:

екскурзии

ХЪРВАТИЯ И ЧЕРНА ГОРА

екскурзия - ХЪРВАТИЯ И ЧЕРНА ГОРА

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 5 Дни/4 нощувки

ТРАНСПОРТ: Автобус

ДЕСТИНАЦИЯ: Черна Гора - Хърватия

ГРАД: Загреб, Плитвички езера, Стон, Дубровник, Котор, Будва

ДАТИ:
03.04.2019

ЦЕНА: 445 лв.

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН - Стара Загора-Загреб ~1000 km

Отпътуване от Стара Загора 03:00 ч.  (място на тръгване - срещу автогара Ст. Загора, отбивката за хотел Железник на бул. Славянски) по маршрут Белград /директно преминаване/- Загреб. Пристигане в Загреб привечер. Настаняване в хотела.

Пешеходна обиколка в Загреб с местен екскурзовод: централният площад "Бан Йелачич", Старият град: Каптол и Градец; катедралата; пазарът "Долац"; Кървави мост; Каменната порта с чудотворната икона на Благословената Дева Мария и Христос; църквата "Св. Марко"; Парламентът; църквата "Св. Катерина".

Настаняване. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН - Загреб – Плитвички езера – Неум ~520 km

Закуска. Отпътуване към Национален парк "Плитвички езера". Разглеждане на езерата по един от туристическите маршрути (препоръчва се носенето на удобни спортни обувки). Отпътуване за адриатическото крайбрежие..

Настаняване в района на Неум. По желание и предварителна заявка – вечеря/срещу допълнително заплащане/. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - Неум – Стон – Дубровник – Цавтат(Жубски залив) - Херцег Нови ~140 km

Закуска.

Отпътуване за Стон – архитектурен резерват на брега на Адриатическо море. Свободно време с възможност за разходка по уникалната крепостна стена, второто най-дълго крепостно съоръжение в света след Великата китайска стена.

Отпътуване за Дубровник. Пешеходна разходка в историческата част на града: от порта Пиле по главната улица "Страдун", францисканският манастир с най-старата действаща аптека в света, дворецът "Спонца", внушителният княжески дворец, църквата "Св. Влас", катедралата. Свободно време.

Отпътуване за Херцег Нови. Настаняване в хотела. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Херцег Нови -Котор-Будва ~200 km

Закуска.

Отпътуване за Котор– може би най-магическото място на Балканите – мистично, едновременно уютно и сурово, с планина, която стремително пада в морето, меланхоличен стар град и смесица от балканска и средиземноморска кухня, от история и нрави. Ще направим пешеходна разходка в Стария град на Котор след която ще имаме възможност да се насладим на вкусната храна с чаша студена бира в ръка.

Следобед продължаваме през Рисанския залив към другия средновековен  град – Будва, където също ще се разходим из старата част на едно от най-старите селища в Европа.

Следва настаняване в хотела, където на вечеря неизмено започва традициония спор Дубровник или Котор. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН - Будва-Стара Загора ~850 km

Излизайки от Будва не може да не спрем на хълма за фотосесия със световно известния остров Свети Стефан. След това минаваме през тунела на Шкодренското езеро.

По пътя имаме още една спирка за почивка – на манастира „Морач”. Манастирът е построен от княз Стефан, внук на Стефан Неманя – основателят на сръбската държава. Най – голямо впечатление правят  стенописите на главната църква, които са от 1260 година. Фреските от ХІІІ век изобразяват живота на пророк Илия, намират се в притвора и са изумително красиви. Природата около манастира е като в приказка.

Движейки се покрай р. Лим късно следобед сме на сръбско българската граница. Време е да преместим стрелките с един час напред  и да се приготвим за връщане в действителността, където спомените за приказката от последните дни и снимките, на които сме запечатали прекрасните си преживявания ще ни крепят до следващото пътешествие.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

  • транспорт с лицензиран автобус по маршрута
  • екскурзоводско обслужване по целия маршрут
  • водач от фирмата
  • медицинска застраховка на Лев Инс
  • 4 нощувки
  • 4 закуски

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

  • 20 € за пътни и магистрални такси/заплащат се с последната вноска/
  • 20 лв. доплащане при желание запазване на място на първите 2 седалки
  • самостоятелна стая
  • входни такси за туристическите обекти

Версия за печат

екскурзия - ХЪРВАТИЯ И ЧЕРНА ГОРАекскурзия - ХЪРВАТИЯ И ЧЕРНА ГОРАекскурзия - ХЪРВАТИЯ И ЧЕРНА ГОРАекскурзия - ХЪРВАТИЯ И ЧЕРНА ГОРА