ЕКСКУРЗИИ:

ДЕСТИНАЦИИ:

ПЪТЕПИСИ:

ЦЕНИ НА МУЗЕИТЕ:

екскурзии

ИСТАНБУЛ - 4 ДНЕВНА

екскурзия - ИСТАНБУЛ - 4 ДНЕВНА

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 4 дни/3 нощувки

ТРАНСПОРТ: Автобус

ДЕСТИНАЦИЯ: Турция

ГРАД: Истанбул, Одрин

ТРЪГВАНЕ: от Стара Загора

ДАТИ:

ЦЕНА:
255 лв
* на човек в двойна /тройна стая

Резервация с депозит от 50 лв с плащане 15 дни преди отпътуване!!!

Намаление за дете до 12 г. с двама пълноплащащи в тройна стая - 10% от редовната цена

Доплащане за единична стая - 80 лв

Доплащане за тръгване от Казанлък -10 лв.

ПОДАРЪК ЗА ВСИЧКИ ТУРИСТИ:

• ПОДАРЪК – Посещение на Кожена фабрика в район Зейтинбурну !!!

• ЕКСКУРЗИЯ ДО ПРИНЦОВИТЕ ОСТРОВИ

• ПОСЕЩЕНИЕ НА ФОРУМ ИСТАНБУЛ С АКВАРИУМА /ТРАНСФЕР БЕЗ ВХОДНА ТАКСА ЗА АКВАРИУМА/

• ПОСЕЩЕНИЕ НА ОДРИН

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН

Отпътуване от Казанлък в 03:30 от хотел Казанлък (при минимум 10 души записани, с доплащане 10 лв), от Стара Загора в 04.30 часа от ОТБИВКАТА НА ХОТЕЛ ЖЕЛЕЗНИК СРЕЩУ АВТОГАРА – Стара Загора.

Пристигане в Истанбул - най-големият мегаполис на територията на Република Турция около обяд.

Настаняване в хотел Монако 4* в търговската част на града, където се намира и прочутата “Капалъ чаршъ”. /настаняването в хотела става в зависимост от часа на резервация за двореца, може да бъде и след програмата в този ден./

Долмабахче …

В 15.30 часа започва туристическата програма с местен екскурзовод с посещение на новия султански дворец “Долмабахче” – бароков дворец на брега на Босфора, известен с широките си украсени зали и мраморни бани, както и с картинната си галерия. (екскурзоводското обслужване е включено в цената, единствено се заплаща на място пред обекта входна такса в размер на 300 турски лири).

Забележка: Тази туристическата програма не е в цената - заявява се и се заплаща предварително в България - 20 лв на турист - за екскурзовод и трансфер.

Пред обекта се заплаща входната такса.

Босфорът….

Около 17.30 започва Панорамна разходка с кораб по Босфора – най красивата екскурзия в Истанбул, екскурзията започва от Европейския бряг и продължава покрай Азиатския бряг: /около 2 часа/ преминава се покрай Новия Султански дворец « Долмабахче», Чираан палас–бивша султанска резиденция, превърната в един от най-престижните хотели в света, кварталът «Ортакьой» - любимо място на истанбулските творци, отбранителните крепости «Румели Хисар» и «Анадолу Хисар», Летния султански дворец «Берлейбейи», Кулата на Девицата.

Забележка: Тази туристическата програма не е в цената - заявява се и се заплаща предварително в България - 38 лв на турист.

Вечерта по желание на групата вечеря в някой от Рибните ресторанти на МОСТА ГАЛАТА – НАД ЗАЛИВА ЗЛАТЕН РОГ /по желание/.

/НЕ Е В ЦЕНАТА -45 ЕВРО НА ТУРИСТ - РИБНО МЕНЮ + АЛКОХОЛНИ НАПИТКИ В ЦЕНАТА/

Нощувка.

ВТОРИ ДЕН

Закуска.

Туристическа програма Съвременен Истанбул с Музея на мадам Тюсо, Район Таксим и небостъргача Сапфир, Българската църква Свети Стефан

Забележка: Тази туристическа програма - не е в цената - заявява се и се заплаща предварително в България – 35 лв за екскурзоводско обслужване и трансфери при мин. 20 туриста

В 09:00ч туристическата програма започва с посещение на района Таксим, където се намират част от посолствата, катедралата „Сан Антонио” и Галатската кула.

Таксим с прословутия булевард “Истиклял Джадеси (Истанбулския “Шанз Елизе” )- с Паметника на Републиката и рибните ресторанти на Чичек Пасаж.

По булевард Истиклял и около него има безброй много магазини,кафенета и сладкарнички,където можете да се поразходите.

СВОБОДНО ВРЕМЕ ЗА ПАЗАРУВАНЕ или посещение на музея на Мадам Тюсо /по желание/.

Най-новият музей от известната верига музеи с восъчни фигури на Мадам Тюсо предлага смесица от фигури на звезди от Холивуд като Леонардо ди Каприо и на местни видни личности като султан Сюлейман Великолепни и Ататюрк.

След района Таксим се насочваме към бизнес сърцето на Истанбул - района Левент, където ще направим спирка при небостъргача Сапфир - най-високата жилищна сграда в Европа за 2011г, намираща се в район Левент. Освен жилища, в комплекса се намира търговски център, голф игрище, фитнес център, SPA с плувен басейн и обществени зони.

На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино.

Ще имате възможност се качите до панорамната площадка, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE - 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците.

Входната такса за Хеликоптерното шоу не е в цената 80 турски лири, заплаща се на място в Истанбул.

Посещение на уникалната българска църква Свети Стефан - единственият железен православен храм в света. Тя се намира на брега на залива Златен рог. Укрепена и обновена след близо 6 годишен ремонт, църквата отново е отворена за посещение (няма входна такса).

След обяд...

Свободно време за самостоятелно разглеждане на район Аксарай или на Капалъ чаршъ.

Прословутата Капалъ чаршия:

Покритият пазар, миниград, който се е разпрострял на шейсет и пет улици и над 200 декара и включва около 4000 магазина, кафененца и ресторанти – всичко това заградено от стена, през която се влиза от някоя от единайсетте порти.

Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН

Закуска.

Принцовите острови….ПОДАРЪК ЗА ВСИЧКИ ТУРИСТИ!!!

В ЦЕНАТА НА ЕКСКУРЗИЯТА!!!

Полудневна туристическа програма: Пътешествието по Мраморно море с кораб до Принцовите острови трае около 1:45 ч. Принцовите острови представляват архипелаг от 9 острова, от които обитаеми са само 4: Къналъ, Бургаз, Хейбели, Буюк Ада.

Най-големият от тях е Буюк Ада - той е островът, който се посещава по време на екскурзията. Връщането в Истанбул е около 14:30 часа.

Модерният град на два континента с Watergarden Istanbul...

Забележка: Тази туристическа програма - не е в цената - заявява се и се заплаща предварително в България - 35 лв. на турист.

Около 18:30 ч започва нощна панорамна разходка с автобус и местен екскурзовод на новата модерна европейска част на Истанбул и в Азиатската част.

Започва от района Аксарай в старата търговска част на града.

По време на обиколката ще преминете през крепостните стени на Стария Константинопол, ще прекосите с автобуса залива Златен рог и ще се насочите към модерната нова Европейска част на града.

Преминаване по Първия босфорски мост в азиатската част на града.

Посещение на квартал Аташехир в Азиатската част на Истанбул, където се намира WATERGARDEN İSTANBUL.

Изложбеният басейн, който е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул, притежава характеристиката, че е "най-големият и най-развит" шоу басейн в Европа.

Изключителна хореография на ослепителна вода, светлина, лазерни, музикални и пожарни шоута, ресторанти и кафенета.

Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН

Закуска.

От 09.00 Посещение на Кожена фабрика в район Зейтинбулну /включено в цената на екскурзията !!!

Аквариума Turkuazoo….

Около 13:00 часа - посещение на МОЛ ФОРУМ ИСТАНБУЛ и на Аквариума, който се намира на територията на мола (по желание).Транспортът в включен в цената, входният билет за аквариума не е включен в цената).

Аквариума Turkuazoo - един от най - големите в Европа, заема площ от 8000 квадратни метра и там може да се видят над 10 000 обитатели на подводния свят. Гордост за аквариума е наличието на подводен тунел, дълъг 80 метра.

Забележка: транспортът до мола в включен в цената на екскурзията, входният билет за аквариума и за хеликоптерното шоу не са в цената. Влизането е по желание.

Отпътуване за Одрин около 15:30 часа. Кратка спирка за последни покупки в центъра на града за кафе и разходка. В 20:00 часа - отпътуване за България.

Пристигане в Стара Загора около полунощ.

ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ОБЕКТИТЕ:

* входните такси за посещаваните обекти се заплащат на място пред обекта

 • Дворец Долмабахче - 300 турски лири на човек
 • музей на мадам Тюсо - 325 турски лири на човек (260 турски лири за деца до 12 г.)
 • Небостъргача Сапфир: тераса - 250 турски лири, SkyRIDE-4D шоу с въртолет + тераса - 375 турски лири
 • аквариума Тюркуазу - 325 турски лири (260 турски лири за деца до 12 г.)

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • 3 нощувки в хотел Монако 4* или подобен в централната част на Истанбул, 3 закуски
 • транспорт с автобус категория 3 *
 • медицинска застраховка
 • ВОДАЧ от България
 • ПОДАРЪК – Посещение на Кожена фабрика в район Зейтинбурну !!!
 • ПОДАРЪК - посещение на МОЛ Форум Истанбул с Аквариума /трансфер, без входна такса за Аквариума/
 • Принцовите острови….ПОДАРЪК ЗА ВСИЧКИ ТУРИСТИ!!! В ЦЕНАТА НА ЕКСКУРЗИЯТА!!!
 • ПОДАРЪК - Посещение на Одрин

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Туристическа програма по желание -посещение на двореца Долмабахче – транспорт до двореца и екскурзоводско обслужване без входна такса - 20 лв на турист – заявява се и се заплаща предварително в България
 • Туристическа програма по желание: Круиз по Босфора - с екскурзовод на български език: 38 лева - заявява се и се заплаща предварително в България
 • Туристическа програма по желание: Съвременен Истанбул-35 лв за екскурзоводско обслужване и трансфери при мин. 20 туриста- заявява се и се заплаща предварително в България
 • Туристическа програма по желание "Модерният град на два континента С Watergarden Istanbul " - 35 лв- заявява се и се заплаща предварително в България
 • Вечеря в някой от Рибните ресторанти на МОСТА ГАЛАТА – НАД ЗАЛИВА ЗЛАТЕН РОГ (по желание). НЕ Е В ЦЕНАТА - 45 ЕВРО НА ТУРИСТ - РИБНО МЕНЮ + АЛКОХОЛНИ НАПИТКИ В ЦЕНАТА
 • Горивна такса - 20 лв - заплаща се задължително при туроператора
 • Доплащане за единична стая: 80 лева
 • Входни такси за посещаваните обекти и музеи
 • Доплащане за застраховка на лица над 70 г.-5 лв.
 • Доплащане за тръгване от Казанлък - 10 лв.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден задграничен паспорт или лична карта.

Записването става с внасянето на депозит -30 % от стойността на екскурзията, сключването на договор и общи условия на пътуването.

Посещаваните страни са без строго специфични санитаро-хигиенни и митнически изисквания спрямо българските граждани.

Минимален брой турист за провеждане на екскурзията - 35.

Краен срок за анулиране на пътуването, при несъбран брой туристи - 7 дни преди датата на отпътуване.

Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на промяна на часовете и последователността на мероприятията.

Туроператор “Валден Тур” е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в ЗАД "ОЗК - ЗАСТРАХОВАНЕ" АД със застрахователна полица № 0703-040-2022-00001/29.10.2022

Версия за печат

екскурзия - ИСТАНБУЛ - 4 ДНЕВНАекскурзия - ИСТАНБУЛ - 4 ДНЕВНАекскурзия - ИСТАНБУЛ - 4 ДНЕВНАекскурзия - ИСТАНБУЛ - 4 ДНЕВНАекскурзия - ИСТАНБУЛ - 4 ДНЕВНАекскурзия - ИСТАНБУЛ - 4 ДНЕВНА