ЕКСКУРЗИИ:

ДЕСТИНАЦИИ:

ПЪТЕПИСИ:

ЦЕНИ НА МУЗЕИТЕ:

екскурзии

ЕКСКУРЗИЯ ИСТАНБУЛ - 4 ДНЕВНА

екскурзия - ЕКСКУРЗИЯ ИСТАНБУЛ - 4 ДНЕВНА

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 4 дни/3 нощувки

ТРАНСПОРТ: Автобус

ДЕСТИНАЦИЯ: Турция

ГРАД: Истанбул, Одрин

ТРЪГВАНЕ: от Стара Загора

ДАТИ:

ЦЕНА:
225 лв на човек в двойна /тройна стая

Доплащане за тръгване от Казанлък - 10 лв.

Доплащане за единична стая - 80 лв

Намаление за деца до 12 г. - 10% от редовната цена

ПОДАРЪК - Еднодневна екскурзия до Принцовите острови (включва билет за ферибота до Буюк Ада и екскурзовод на български език) В ЦЕНАТА НА ЕКСКУРЗИЯТА !!!

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН

Отпътуване от Казанлък в 04.00 (при минимум 10 души записани) от хотел Казанлък, от Стара Загора в 04.30 часа (място на тръгване - до автогара Стара Загора, срещу отбивката за хотел Железник на бул. Славянски).

Пристигане в Истанбул - най-големият мегаполис на територията на Република Турция около обяд.

Настаняване в хотел 3* в търговската част на града кв. Аксарай или Лалели, където се намира и прочутата “Капалъ чаршъ”.

Дворецът Долмабахче - туристическа програма по желание с местен екскурзовод

Програмата е по желание с доплащане от 10 лв за трансфер и екскурзоводско обслужване.

В 15:30ч - туристическа програма с местен екскурзовод с посещение на новия султански дворец Долмабахче, който се намира в новата Европейска част на Истанбул. Пътуването с автобус до двореца дава възможност да преминете през залива Златен рог и да се докоснете до част от красотата както на стария, така и на новия град. Дворецът Долмабахче е изключително богатата резиденция на последните 6 османски султана, разположена на брега на Босфора. В двореца, построен в стил Барок и съперничещ с Версай и Ермитаж, ще почувствате величието на най-голямата ислямска империя в света - Османската Империя.

Круиз по Босфорските брегове - туристическа програма по желание /с доплащане 38 лв/

В 16:45ч - панорамна разходка с кораб по Босфора - най-красивата екскурзия в Истанбул. Екскурзията започва от европейския бряг на Босфора, продължава по Азиатския бряг: покрай Новия Султански дворец Долмабахче; бившата Султанската резиденция Чираан палас, превърната в един от най-престижните хотели в света; кварталът Ортакьой - любимо място на истанбулските творци; отбранителните крепости Румели Хисар, и на Азиатския бряг: крепостта Анадолу Хисар; къщите от известните турски сериали; Летния султански дворец Берлейбейи; Кулата на Девицата - Къз Кулеси. Екскурзията е с продължителност час и половина и е покрай двата бряга на Босфора - европейския и азиатския бряг.

По желание Турска вечер в ресторант "ГАР". (Вечеря с атракционна програма с 2 алкохолни питиета на човек) Програмата е по желание и не е в цената: заявява се и се заплаща на място в Турция - 30 евро на турист.

Нощувка.

ВТОРИ ДЕН

Туристическа програма по желание Съвременен Истанбул с Музея на Техниката, МОЛ ВЕНЕЦИЯ, Музея на мадам Тюсо, Район Таксим .

(с доплащане –30 лв за екскурзоводско обслужване и трансфери )

В 09:00ч туристическата програма започва с МУЗЕЯ НА ТЕХНИКАТА НА РАМЗИ КОЧ

Музеят на Рахми М. Коч е първият голям технически музей в Турция, посветен на технологиите, историята на транспорта, промишлеността и съобщенията. Мащабният комплекс на музея се намира на брега на историческия Златен рог в сърцето на стария Истанбул. Той е частна фондация, която има за цел да колекционира, изследва и възстановява стари технически съоръжения, индустриални и инженерни обекти и тяхната документация и да ги експонира. Предметите се събират от най-различни държави и периоди. Колекциите съдържат хиляди елементи – от грамофонни игли до кораби и самолети. Експонатите са предмети, които засягат нашето ежедневие.

Посещение на OUTLET MALL VENEZIA

МОЛ „Viaport Venezia” – уникален по рода си търговски център, който ще ви пренесе директно във ВЕНЕЦИЯ !!! Самият мол е заобиколен от канал с гондоли, красиви паркове, детски забавления и много изкушения. Усетете духа на площад „Сан Марко” и пазарувайте в магазините с намаления на световно известните марки .

Посещение на района Таксим, прословутия булевард “Истиклял Джадеси (Истанбулския “Шанз Елизе” )- с Паметника на Републиката и рибните ресторанти на Чичек Пасаж, където има множество магазини, кафета и невероятна атмосфера в модерен европейски дух.

СВОБОДНО ВРЕМЕ ЗА ПАЗАРУВАНЕ или посещение на музея на Мадам Тюсо /по желание/.

Най-новият музей от известната верига музеи с восъчни фигури на Мадам Тюсо предлага смесица от фигури на звезди от Холивуд като Леонардо ди Каприо и на местни видни личности като султан Сюлейман Великолепни и Ататюрк.

Програмата свършва около 15.30 часа.

Свободно време за самостоятелно разглеждане на Капалъ чарши:

Капалъ чаршъ...

Капалъ чаршия - покритият пазар, миниград, който се е разпрострял на шейсет и пет улици и над 200 декара и включва около 4000 магазина, кафененца и ресторанти – всичко това заградено от стена, през която се влиза от някоя от единайсетте порти.

ТРЕТИ ДЕН

Закуска.

Принцовите острови….ПОДАРЪК ЗА ВСИЧКИ ТУРИСТИ!!!

В ЦЕНАТА НА ЕКСКУРЗИЯТА !!!

Полудневна туристическа програма: Пътешествието по Мраморно море с кораб до Принцовите острови трае около 1,45 ч. Принцовите острови представляват архипелаг от 9 острова, от които обитаеми са само 4: Къналъ, Бургаз, Хейбели, Буюк Ада.

Най-големият от тях е Буюк Ада- той е островът, който се посещава по време на екскурзията. На острова могат да се наемат файтони за разходка, като цената на малка обиколка (с продължителност 45 мин.) е около 60 турски лири, цената на голямата обиколка (1.10ч ) е 100 турски лири. Файтоните са четириместни (цените им са променливи). Връщането в Истанбул е около 14.30 часа.

Нощния град и Aзиатския бряг…

Нощна екскурзия "Град на два континента с Watergarden Istanbul " - туристическа програма по желание (с доплащане 35 лв)

Около 18:30 ч започва нощна панорамна разходка с автобус и местен екскурзовод на новата модерна европейска част на Истанбул и в Азиатската част. Започва от района Аксарай в старата търговска част на града.

По време на обиколката ще преминете през крепостните стени на Стария Константинопол, ще прекосите с автобуса залива Златен рог и ще се насочите към модерната нова Европейска част на града.

Преминаване по Първия босфорски мост в азиатската част на града.

Посещение на квартал Аташехир в Азиатската част на Истанбул , където се намира WATERGARDEN İSTANBUL.

Изложбеният басейн, който е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул, притежава характеристиката, че е "най-големият и най-развит" шоу басейн в Европа.

Изключителна хореография на ослепителна вода, светлина, лазерни, музикални и пожарни шоута, ресторанти и кафенета.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН

Закуска.

Посещение на небостъргача Сапфир 

(с доплащане за трансфер без включена входна такса - 10 лв)

В 09:00ч туристическата програма започва с посещение на бизнес сърцето на Истанбул - района Левент, където ще направите спирка при небостъргача Сапфир - най-високата жилищна сграда в Европа за 2011г. Освен жилища, в комплекса се намира търговски център, голф игрище, фитнес център, SPA с плувен басейн и обществени зони.

На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Ще имате възможност се качите до панорамната площадка, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE - 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците.

Посещение на уникалната българска църква Свети Стефан - единственият железен православен храм в света. Тя се намира на брега на залива Златен рог. Укрепена и обновена след близо 6 годишен ремонт, църквата отново е отворена за посещение (няма входна такса).-посещението е включено в цената на екскурзията !!!

Аквариума Turkuazoo….

Около 12.00 часа - посещение на МОЛ ФОРУМ ИСТАНБУЛ и на Аквариума,който се намира на територията на мола (по желание).Транспортът в включен в цената, входният билет за аквариума не е включен в цената).

Аквариума Turkuazoo - един от най - големите в Европа, заема площ от 8000 квадратни метра и там може да се видят над 10 000 обитатели на подводния свят. Гордост за аквариума е наличието на подводен тунел, дълъг 80 метра.

Забележка: транспортът до мола в включен в цената на екскурзията, входният билет за аквариума не е в цената. Влизането е по желание.

Отпътуване за Одрин около 15.00 часа. Кратка спирка за последни покупки в центъра на града за кафе и разходка.

В 18.30 часа - отпътуване за България. Пристигане в Стара Загора късно вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • 3 нощувки в хотел 3* в централната част на Истанбул
 • 3 закуски,
 • транспорт с автобус категория 3 *
 • медицинска застраховка,
 • екскурзовод от България
 • посещение на българската църква Свети Стефан
 • ПОДАРЪК - Еднодневна екскурзия до Принцовите острови-включва билет за ферибота до Буюк Ада и екскурзовод на български език
 • посещение на Форум Истанбул с Аквариума (трансфер, без входна такса за Аквариума)
 • Посещение на Одрин
 • Цената е за човек в двойна или тройна стая /в хотелите в който настаняваме в Истанбул няма допълнителни легла в тройните стаи – само редoвни

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Пътни такси - 10 лв - заплащат се задължително при туроператора
 • трансфер от/до Казанлък - 10 лв при минимум 10 души записани
 • посещение на двореца Долмабахче - 10 лв за трансфер и екскурзоводско обслужване;
 • Круиз по Босфора с екскурзовод на български език - 36лв;
 • Туристическа програма Съвременен Истанбул- музей на Техниката , музей на Мадам Тюсо , район Таксим /с доплащане – 30 лв за екскурзоводско обслужване и трансфери/
 • Туристическа програма по желание "Модерният град на два континента С Watergarden Istanbul " - 35 лв
 • посещение на небостъргача Сапфир (трансфер без включена входна такса) - 10 лв
 • турска вечер в ресторант ГАР - вечеря с атракционна програма - 28 евро;
 • входни такси за посещаваните обекти (заплащат се на място пред обекта):
 • медицинска застраховка за лица над 70г - 5лв.

ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ОБЕКТИТЕ:

 • музей на двореца Долмабахче - 90 турски лири;
 • слушалки за двореца Долмабахче - 5 турски лири
 • музей на Техниката –Рамзи Коч – 18 турски лири
 • музей на мадам Тюсо -95 турски лири за възрастни, 59 турски лири за деца до 14 год.
 • Небостъргача Сапфир с включен виртуален полет над Истанбул – 55 турски лири за човек
 • аквариума Тюркуазу - 80 турски лири за възрастни, 59 турски лири за деца до 14 год

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден задграничен паспорт.

Записването става с внасянето на депозит -30 % от стойността на екскурзията, сключването на договор и общи условия на пътуването.

Посещаваните страни са без строго специфични санитаро-хигиенни и митнически изисквания спрямо българските граждани.

Минимален брой турист за провеждане на екскурзията - 40.

Краен срок за анулиране на пътуването, при несъбран брой туристи - 7 дни преди датата на отпътуване.

Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на актуализация, при независещи от нея обстоятелства.

Туроператор “Валден Тур” е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в ЗК „ЛЕВ ИНС“ АД със застрахователна полица № 13062010010973/23.10.2020

Версия за печат