ЕКСКУРЗИИ:

ДЕСТИНАЦИИ:

ПЪТЕПИСИ:

ЦЕНИ НА МУЗЕИТЕ:

екскурзии

ЗАГРЕБ - ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА - ТРОГИР - СПЛИТ - ДУБРОВНИК - БУДВА - КОТОР - МОСТАР

екскурзия - ЗАГРЕБ - ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА - ТРОГИР - СПЛИТ - ДУБРОВНИК - БУДВА - КОТОР - МОСТАР

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 7 дни / 5 нощувки

ТРАНСПОРТ: Автобус

ДЕСТИНАЦИЯ: Хърватия

ГРАД: Загреб, Плитвички езера, Дубровник, Сплит, Будва, Котор, Мостар

ТРЪГВАНЕ: от Стара Загора

ДАТИ:
01.05 - 07.05.2018

ЦЕНА:
585 лв

Промоционална цена за ранни записвания до 28.02.2018 и пълно плащане до 10.03.2018

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН

Тръгване в 22:00 ч. от Стара Загора - бензиностанция OMV, автогара. Нощен преход.

ВТОРИ ДЕН

Отпътуване от София в 00:30 ч.от Трафик Маркет /Сердика/. Транзитно преминаване през Сърбия в посока Загреб /Хърватска/. Пристигане следобяд. Кратка туристическа обиколка на Загреб – площад „Бан Йелачич”, Катедралата на Каптол, Националния театър на площад Тито и др. Настаняване в района на Загреб. Нощувка и вечеря.

ТРЕТИ ДЕН

Ранна закуска. Отпътуване за Плитвице. Пристигане и разглеждане на Плитвичките езера - тюркоазените очи на Хърватска. Туристическа разходка в най-познатия и известен национален парк на Хърватска, включен в списъка на ЮНЕСКО. Паркът заема територията от приблизително 30 000 ха, от които 217 ха се падат на езерата. Те са 16 на брой, свързани посредством 56 водопада. Разделят се условно на Горни езера и Долни езера. Горните езера се намират в доломитската долина и са заобиколени от гъста гора. Долните езера са заобиколени само от храсти и лежат върху варовити скали. Те са по-малки и по-плитки. Езерата черпят вода най-вече от реките „Бьела“ и „Црна риека“, които се събират в един ръкав южно от „Прошанско езеро“. Настаняване  в околностите на  Задар/Трогир или Сплит. Нощувка и вечеря.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН

Закуска. Отпътуване за Трогир. Пешеходна разходка в стария град – Лоджията с Часовниковата кула, катедралата “Св. Лаврентий”, крепостта “Камерленго”. Отпътуване за Сплит. Посещение на двореца на Диоклециан където се намират Резиденцията на императора, Храмaна Юпитер и Мавзолеят.Настаняване. Нощувка и вечеря.

ПЕТИ ДЕН

Закуска. Отпътуване за Дубровник. Туристическа обиколка в стария град на Дубровник: историческия център е заобиколен от 2 км. крепостна стена, която защитавала града по суша и море, в продължение на векове. Зад стените на крепостта са сгушени множество църкви, исторически сгради и монументи, живописни улички, много от които вие ще видите: фонтана на Онуфрий, дворците “Княжев двор” и “Спонза”, Францискански и Доминикански манастир, Градската камбанария, църквите “Св. Спас” и ”Св. Влах”, улица Страдун. Свободно време. По желание разходка с корабче до остров Локрум и разглеждане на ботаническата градина и останките от Бенедиктински манастир. Нощувка  с вечеря в района на Дубровник/Котор или Будва.

ШЕСТИ ДЕН

Закуска. Отпътуване и разглеждане на Котор: старото пристанище и впечатляващата градска стена са причина Котор да е под  егидата на ЮНЕСКО. Градът често е наричан “перлата” на единствения фиорд в Южна Европа. В периода  1420 – 1797 г. регионът е под властта на Венецианската Република, което оказало значително влияние върху архитектурния облик на града.Разходка в стария град с посещение на Катедралата, часовниковата кула, църквата „Свети Николай”. Отпътуване за Будва. Пешеходна разходка в стария град на Будва - градът е бил в пределите на българската държава по време на управлението на цар Самуил. Тук можете да видите катедралата Св. Йоан, датираща от 7-8 век; православната църква Св.Троица, изградена през 1804 г.; църквите „Св. Сава” и „Св. Мария”. Нощувка и вечеря.

СЕДМИ ДЕН

Закуска. Отпътуване към град Мостар. Туристическа обиколка на града. Разглеждане на Стария град, старият турски мост над река Неретва /построен през 16 в., моста е в списъка за културно наследство на ЮНЕСКО, по време на ожесточените сражения през 1993 г. е разрушен, отново възстановен и открит през 2004 г./, Караджозбеговата джамия /построена през 16 в. от Мимар Синан/, моста Крива Чуприя, къщата на Бишчевич, Епископството, Католическата църква, Старата чаршия.  Отпътуване за България-нощен преход.

ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ОБЕКТИТЕ:

Цитаделата на Будва – 2 евро;

Стария Град на Котор – 1 евро;

Посещение на Крепостните стени – 90 куни (12 евро);

Лифта до хълма Св. Сърдж – 95 куни (13 евро);

* Входните такси са ориентировъчни и в Хърватия се заплащат само в куни.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

  • Транспорт с туристически  автобус 2/3*
  • 5 нощувки със закуски и вечери в пансиони/хотели   **/*** по маршрута
  • Екскурзоводско обслужване
  • туристически обиколки в Загреб, Сплит, Дубровник, Котор, Будва, Мостар

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

  • пътни, магистрални и чек пойнт такси по маршрута – 25 евро/50 лева / задължително се доплащат към Туроператора

  • медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ за лица до 69 г., основно покритие  – 16 лева с покритие 5000 евро, валидна за чужбина,  на ЗАД “Армеец“  с  адрес на управление: гр.София,  ул. „Стефан Караджа“2  , ЕИК :121076907. За лица на 70 до 85 години  - 24 лв. /турист.
  • Застраховка допълнително покритие: отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя
  • Застраховка допълнително покритие: Смърт и трайно намалена работоспособност вследствие злополука – според тарифите на лицензиран застраховател;
  • Екскурзията с корабче до остров Локрум /Природен резерват до Дубровник/– около 15 евро  - при минимален брой – 30 души; Локрум е остров в Адриетическо море с площ 640 000 кв.м, намиращ се на 600 м от Дубровник. Най-високата точка на островът е 96 м над морското равнище, като там е разположем форт Royal Castle построен от французите .На острова се намират още манастир и богата ботаническа градина.
  • Входни такси за посещаваните туристически обекти.

Версия за печат

екскурзия - ЗАГРЕБ - ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА - ТРОГИР - СПЛИТ - ДУБРОВНИК - БУДВА - КОТОР - МОСТАР