ЕКСКУРЗИИ:

ДЕСТИНАЦИИ:

ПЪТЕПИСИ:

ЦЕНИ НА МУЗЕИТЕ:

екскурзии

ОСТРОВ САНТОРИНИ

екскурзия - ОСТРОВ САНТОРИНИ

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 6 дни/4 нощувки

ТРАНСПОРТ: Автобус

ДЕСТИНАЦИЯ: Гърция

ГРАД: Атина – остров Санторини – Атина

ТРЪГВАНЕ: от Пловдив

ДАТИ:
23.05.2017 - 28.05.2017 - 545 лв.
17.06.2017 - 22.06.2017 - 555 лв.
19.09.2017 - 24.09.2017 - 545 лв.

ЦЕНА: от 545 лв.

Намаления:

цена на деца и младежи до 18 г. в стая с 2 възрастни - 495 лв.

цена на деца и младежи до 18 г. в стая с 1 възрастен - 515 лв.

Доплащане:

Допълнителна седалка - 176 лв

за човек в индивидуална стая- 130 лв.

ОПИСАНИЕ:

Екскурзията е шестдневна и включва 1 нощувка в Атина или Пирея, 3 нощувки на остров Санторини, и разглеждане забележителностите на Санторини. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 или 2 звезди.

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН

04:00 ч. – отпътуване от хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер Пловдив – София за тези, които желаят/ 07:00 ч. – отпътуване от София – от Централна автогара София, сектор „Паркинг”. Качването в автобуса започва в 06:30 ч. Спирка в Дупница в 08:00 ч. и в Благоевград в 08:30 ч. за клиентите, които биха желали да се качат от там. Отпътуване по маршрут Благоевград – Солун – Атина. Вечерта – пристигане в Атина. Настаняване в хотел в Атина или Пирея. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН

Закуска – сух пакет. Около 07:30 ч. - отпътуване за Санторини с ферибот от пристанище Пирея. Следобед пристигане в Санторини - един от най-романтичните острови в Егейско море с неповторим пейзаж. Настаняване. Вечерна разходка в град Иа – най-популярното селище на острова, откъдето се твърди, че можете да видите най-красивия залез в света. Посрещане на залеза (за да се уверим с очите си). Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН

Закуска. Целодневна туристическа програма на острова: разходка из Тира (Фира) - столицата на Санторини, чиито бели къщи се спускат амфитеатрално към морето; Имеровигли – традиционно цикладско селище, изградено по ръба на вулканичния кратер; Червения плаж; древна Тира – спартанско селище, датиращо от 8 век пр.н.е., където са открити останки от светилища, храм на бог Дионис, агора, театър; Пиргос, селище, изградено по склона на планината Пророк Илия с къщи, подредени амфитеатрално около останките от венецианска крепост. Нощувка. 

ЧЕТВЪРТИ ДЕН

Закуска. Свободен ден на Санторини или туристическа програма по желание – 3-часов круиз до островите Неа Камени или Новия вулкан, където може да се види кратера на все още действащия вулкан и Палеа Камени или Стария вулкан с неговите горещи минерални извори, подходящи за плуване (с доплащане 49 лв. на човек – екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място и се организира при минимум 20 участника). Връщане в хотела. Следобед по желание – посещение на традиционна местна винарна – с доплащане 19 лв. на човек и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт до винарната, дегустация на 4 вида вина с подходящи мезета и разходка из винарната, съпроводена от информация за историята и технологията на винопроизводството; посещението се организира при минимум 20 участника. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН

Закуска. Свободно време до обяд. Следобед отпътуване от Санторини към Пирея с ферибот. Пристигане в Атина около полунощ. Отпътуване по маршрут Атина – Солун – София. Нощен преход.

ШЕСТИ ДЕН

Пристигане на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ:

Неа Камени - 49 лв

3-часов круиз до островите Неа Камени или Новия вулкан, където може да се види кратера на все още действащия вулкан и Палеа Камени или Стария вулкан с неговите горещи минерални извори, подходящи за плуване.

Посещение на местна винарна - 19 лв

Цената включва транспорт до винарната, дегустация на 4 вида вина с подходящи мезета и разходка из винарната, съпроводена от информация за историята и технологията на винопроизводството; посещението се организира при минимум 20 участника.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Транспорт с луксозен автобус;

Съответния брой нощувки със закуски;

Билети за ферибота Пирея - Санторини - Пирея;

Водач-придружител;

Екскурзоводски услуги.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Такси за вход в музеи;

Билети за градски транспорт и пр.;

Специално упоменатите, че са с доплащане, екскурзии;

Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден).

Версия за печат