ЕКСКУРЗИИ:

ДЕСТИНАЦИИ:

ПЪТЕПИСИ:

ЦЕНИ НА МУЗЕИТЕ:

екскурзии

ПОЧИВКА НА О-В САНТОРИНИ

екскурзия - ПОЧИВКА НА О-В САНТОРИНИ

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 8 дни/7 нощувки, 6 закуски, 5 вечери (1 нощувка ферибот)

ТРАНСПОРТ: Автобус

ДЕСТИНАЦИЯ: Гърция

ГРАД: Атина – остров Санторини – Атина

ДАТИ:

ЦЕНА: от 725 лв.

Остров Санторини е една от най-желаните и най-посещавани дестинации в света. Мястото, което се свързва с най-големият вулканичен взрив в историята на човечеството, а днес с романтика и красота, която докосва дълбините на душата. Остров Санторини, наричан за кратко Тира (Thira) е най-голямата част от островен архипелаг, който носи същото име и е остатък от вулканичен кратер. В групата се включват островите Санторини, Тирасия, които са населени и ненаселените Аспрониси, Неа Камени, Палея Камени и Кристина. За острова има множество легенди. Една от тях е за митичната Атлантида. Жул Верн популяризира острова с романите си "20 000 левги под водата" и "Тайнственият остров", в които капитан Немо наблюдава изригването на вулкана. Остров Санторини изглежда тайнствен със своите изгледи от Калдерата, вълшебните заливи и може да се каже, че е един от най-красивите в цял свят.

ПРОГРАМА:

1 ден - София – Атина / Пиреос

Отпътуване от София в 06:00 часа от храм-паметник „Александър Невски“ по маршрут София – Атина. Панорамна обиколка на града. Настаняване в хотел в Атина или в района на пристанище Пиреос. Свободно време. Нощувка.

2 ден - Пиреос – остров Санторини - Периса

Закуска (сух пакет). Отпътуване с ферибот за остров Санторини. Пристигане на пристанище Атинеос в 15:10 часа. Трансфер и настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ден – Периса - Пиргос – манастир Пророк Илия – винарна-музей – Фира

Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание обиколна екскурзия на острова, по време на която ще се посетят най-известните забележителности тук. В 09,30 отпътуваме от хотела към Пиргос – най-високото населено място на острова. Разположен амфитеатрално на хълма, градът е бил столица на острова в средата на 18 век. Ще посетим руините на една от общо петте Венециански крепости на острова, наречена Кастели. След обиколката продължаваме към манастира „Св. Пророк Илия”, който е и най-високата точка на Санторини (567 м). От там се открива впечатляваща гледка към целия остров. Манастирът е построен в началото на 18 век. До него има малък музей, в който се намира етнографска експозиция от икони и църковни книги. Манастирът е действащ и е отворен за посетители в определени дни. Когато говорим за Санторини няма как да пропуснем и уникалните вина, които се произвеждат на острова. Затова екскурзията ни продължава с посещение на най-известната винарна Koutsoyannopoulos, на територията на която се намира интересен музей на виното. Разположен на дълбочина 8 м в подобен на лабиринт тунел, с дължина 300 м, музеят представя на посетителите си историята на производството на вино. В края на разходката ще имаме възможност да дегустираме 4 вида от най-известните вина на острова. Екскурзията ни продължава към столицата на острова Фира. Градът е разположен на ръба на скала, на височина 260 м. През 1956 г. земетресението разрушава по-голямата част от града и днес са запазени само няколко сгради от 18 в. Със своята типична за Цикладите архитектура и впечатляваща гледка към вулкана, Фира очарова посетителите си. Свободно време за разходка, покупки на сувенири, кафе или напитка в някое от заведенията на Калдерата. В 17:00 часа тръгваме обратно към хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

4 ден – Периса - Имеровигли – залезът в Ия

Закуска. Свободно време за плаж и почивка. По желание в 17.00 часа ще отпътуваме от хотела към северната част на острова. Ще спрем в Имеровигли, известен с луксозните си хотели ситуирани анфитеатрално по Калдерата, с надвиснали бяло сини тераси над морето. Имеровигли е наричан още и „балконът на Егея”. До хотелите се стига по тесни улички и стълби. Свободно време за кратка разходка и снимки. Продължаваме към Ия – визитната картичка на острова, а защо не и на цяла Гърция. Ия е най-популярното място на острова и със своята архитектура – къщите са изградени навътре в скалите, оцветени с характерните за Цикладите цветове – синьо и бяло. Свободно време за разходка, разглеждане на живописната Ия и наблюдаване на предстоящият спектакъл, който Слънцето представя всяка вечер – великолепен залез. Всички заведения, които са стратегически разположени за изглед към залеза, всички улички се изпълват с хора, като най-голямото струпване е на „Терасата”. Всички с вълнение очакват кулминацията, когато слънцето ще се „разтопи” в морето. След залеза се прибираме в хотела. Късна вечеря. Нощувка.

5 ден – Периса - Целодневен круиз до вулкана Неа Камени – Паля Камени

Закуска. Свободно време за плаж и почивка. По желание целодневен круиз, до следващата най-голяма забележителност на острова – вулкана Неа Камени и термалните извори при Паля Камени. Трансфер с автобус до пристанището Атиниос, откъдето с традиционен дървен кораб се отправяме към първият вулканичен остров – Неа Камени. Корабът ще ни остави при малък порт, откъдето с екскурзовод ще се изкачим до най-високата точка на острова (130 м), преминавайки покрай кратерите от отделните изригвания през годините (препоръчват се удобни затворени обувки). Обиколката на острова е с продължителност около 1-1,5 часа. След това с кораба продължаваме към следващият вулканичен остров Паля Камени, където ще можете да се потопите в термалните извори (носете си стари бански, защото водата разяжда материята). Корабът спира на около 50 м от брега, където са изворите и до тях се стига само с плуване. След освежаващата баня корабът се отправя към старото пристанище на острова, което се намира в подножието на Фира, като по време на прибирането се открива красива гледка към Калдерата и столицата. От пристанището до града можете да се качите пеша, с магаре или лифт. Свободно време за разходка или обяд в живописните ресторанти с изглед към вулкана. Трансфер с автобус до хотела около 18:00 часа. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

6 ден – Периса - Акротири – Червеният плаж (включена в пакетната цена)

Закуска. Полудневна ескурзия до Акротири и Червеният плаж. Отпътуване към Южната част на острова, където ще посетим археологическите разкопки при Акротири. Започнали през 1967 г. Откритите разкопки показват останки от живота на древният остров Стронгили преди голямото изригване на вулкана около 15 в.пр.Хр., който напълно разрушава острова и дава начало на упадъка на Минойската цивилизация на остров Крит. Разкопките разкриват наличието на развита цивилизация и добре развита търговия с близките острови, Крит, континентална Гърция. Вълнуващо е да се „докоснем” до останки на повече от 3500 години. Посещението на музея е по желание, като може да се осигури местен екскурзовод и превод на български език от представителя на „Тансу Травел”. След обиколката на разкопките се отправяме към Червеният плаж – малък плаж с червен пясък. Тук ще имаме време за плажуване, обяд а по желание от малкото пристанище в близост до плажа може да се наеме лодка, с която да се разходим покрай Червеният и Белият плаж. Връщане в хотела около 14.00 часа. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

7 ден - остров Санторини – Пиреос

Свободно време за плаж и почивка. Вечеря (по желание и срещу доплащане). Отпътуване за Фира, свободно време в столицата за последни снимки и сбогуване с прелестния остров Санторини. В 23:00 трансфер до пристанището. Отпътуване от острова.

8 ден - Пиреос - София

Пристигане на пристанище Пиреос в 07:45 часа. Отпътуване за България, пристигане в София вечерта.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:

- Целодневен круиз до вулканичните острови Неа Камени и Паля Камени

- Полудневна екскурзия до Имеровигли и Ия за изпращане на залеза 

- Целодневна обиколна екскурзия на острова

- Входни такси за Музея на виното

- Входна такса за вулкана 

- Вечеря в последната вечер преди заминаване 

Версия за печат