ЕКСКУРЗИИ:

ДЕСТИНАЦИИ:

ПЪТЕПИСИ:

ЦЕНИ НА МУЗЕИТЕ:

екскурзии

ОСТРОВ САНТОРИНИ

екскурзия - ОСТРОВ САНТОРИНИ

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 6 дни/4 нощувки

ТРАНСПОРТ: Автобус

ДЕСТИНАЦИЯ: Гърция

ГРАД: Атина – остров Санторини – Атина

ТРЪГВАНЕ: от Стара Загора

ДАТИ:
20.09 - 24.09.2017

ЦЕНА: 455 лв.

Намаления:

За деца от 2 до 6.99 г. (настанени на допълнително легло с 2 възрастни) – заплащат пакетна цена от 390 лв към туроператора.

За деца от 7 до 11.99г. (настанени на допълнително легло с 2 възрастни) – заплащат пакетна цена от 400 лв. към туроператора.

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН

Отпътуване от Стара Загора в 00:45ч. – ОМВ до Автогара, от Пловдив 02. 30 – ОМВ до х-л Санкт Петербург, отСофия в 04. 00 ч. от Автогара „ Сердика“, бивш Трафик Маркет в посока Атина. По пътя спиране за почивки. Разглеждане на параклиса на Света Параскева и Извора на Афродита в долината Темпи. Пристигане в Атина вечерта. Вечерна панорамна обиколка с автобус на Атина: Храма на Зевс, Арката на Адриан, Акропола, площад Синтагма, Президентският дворец, Олимпийския стадион, Паметника на незнайния воин и Академията, с фотопауза на Синтагма и Стадиона. Настаняване в хотел 2/3*. Свободно време. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН

Ранна закуска /или сух пакет/ и заминаване към пристанището на Пирея. Отплуване с ферибот рано сутринта. Пътуването трае около 8 часа с линеен ферибот, като през това време акустира на Цикладските острови /без слизане от феробота/. Пристигане на пристанището Атиниос около 15. 00 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН

Закуска. Свободно време в Санторини или възможност за Целодневна екзксурзия из острова /срещу доплащане/. Историко-географска, социално-икономическа и културна беседа за Санторини. Ще разгледаме очарователния град Оя, столицата Тира с Историческия музей, където се съхраняват артефакти от древния град Акротири, Пиргос, планината Пророк Илия – най-високата точка на острова от където се наблюдава възхитителна панорамна гледка към всички посоки на острова.

Денят е наситен с преживявания. Вечерта ще се настаним на платформа издадена над Калдерата за да наблюдаваме „представлението” - Залезът на Санторини. Връщане в хотела. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН

Закуска. Добре скритата тайна на Санторини са неговите вина. Какво отличава вината на Санторини ще разберем в единствения на острова Музей на виното. Посещение на Музея на виното, с подземни тунели и дегустация на 3 вина /срещу допълнително заплащане/. Атракциите продължават. По желание - с лифт от Тира към старото пристанище. Възможност за 5 часов круиз до вулканите Неа Камени и Палеа Камени /срещу допълнително заплащане/. По време на круиза, ще научим за топлите сярни извори в морето и в близост до брега / до тях се стига с плуване/. На връщане от пристанището към Тира може да се придвижите с магаре / единствения транспорт в миналото/. Следобед възможност за плаж. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН

Закуска. Последен ден за шопинг, последен плаж на черния пясък. Освобождаване на хотела до 12 ч. Заминаване към пристанището Атинион. Фериботът отплува около 15. 30 ч. към Пирея. Пристигане в Пирея вечерта. Нощно пътуване към България.

ШЕСТИ ДЕН

Пристигане в София около обяд, в Стара Загора късния следобяд. По пътя спиране за почивка.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • Tранспорт с лицензиран автобус 3*
 • Пътни и магистрални такси
 • 1 нощувка със закуска в Атина - хотел 3*
 • 3 нощувки със закуски в Санторини – хотел 3*
 • Екскурзоводско обслужване по пътя

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Доплащане за единична стая - 120 лв.

 • Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист – 280 лв;
 • лични разходи
 • Целодневна екскурзия на о-в Санторини – 10 евро/човек при минимум 25 туриста;
 • Посещение на Музея на виното и дегустация на 3 вида вина с включена входна такса и аудио гид на български език - 15 евро при група от минимум 20 туриста /заявява се и се заплаща преди отпътуването/
 • Екскурзия с кораб до островите Неа Камени, Палеа Камени и горещите извори с включена входна такса за вулкана - 30 евро на турист (заявява се и се заплаща преди отпътуването, осъществява се при минимум 25 туриста).
 • Придвижване с лифт или езда на магаре от/до пристанището – 10 евро/човек (заявява се и се заплаща преди отпътуването, заедно с екскурзията до вулканите)
 • Медицинска застраховка – 12 лв. /турист. Застраховката е „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69 год., с покритие 5000 евро, валидна за чужбина, на ЗАД “Армеец“ с адрес на управление: гр. София ул. “Стефан Караджа“2 ЕИК :121076907. За лица над 70 до 85 годишна възраст – 18 лв.
 • Застраховка допълнително покритие: отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя ;
 • Застраховка допълнително покритие: Застраховка допълнително покритие : при трайно намалена работоспособност вследствие злополука или смърт – според тарифите на лицензиран застраховател;

Версия за печат