ЕКСКУРЗИИ:

ДЕСТИНАЦИИ:

ПЪТЕПИСИ:

ЦЕНИ НА МУЗЕИТЕ:

екскурзии

ОСТРОВ СКИАТОС - ВОЛОС - НЕА АНХИАЛОС - МИЛИЕС

екскурзия - ОСТРОВ СКИАТОС - ВОЛОС - НЕА АНХИАЛОС - МИЛИЕС

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 5 дни/3 нощувки

ТРАНСПОРТ: Автобус

ДЕСТИНАЦИЯ: Гърция

ГРАД:

ДАТИ:
06.09-09.09.2017

ЦЕНА: 350 лв

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН

Отпътуване от Стара Загора -23:30 от бензиностанция OMV Автогара.

ВТОРИ ДЕН

Преминаване през гранични пунктове –Кулата /Промохон. Пристигане в Солун –панорамна обиколка с екскурзовод : Бялата кула   – символ на града; църквата “Св. св. Кирил и Методий”; площад “Наварино” с Двореца на Галер; Арката на Галер, построена през 305 г. за отпразнуване на окончателната победа на император Галер Максимилиан над персите; крепостта “Ептапиргио” с прекрасна панорамна гледка към града и Термическия залив; църквата “Св. Димитър” - необичайно красив храм, построен от розови тухли, където се пазят мощите на св. Димитър. Свободно време. Отпътуване за Волос за Неа Анхиалос. Неа Анхиалос - е от онези малки градчета, които са се сгушили на брега на морето. То се намира само на 18 км от едно от най­-големите гръцки пристанища – Волод. Спокойствието, чистата природа, гостоприемството на местните хора привличат много българи да поемат глътка въздух от атмосферата на това място. Основна притегателна сила за туристите в Неа Анхиалос са чистите пясъчни плажове и многото слънце, съчетано с разхлаждащия бриз от морето. Нощувка

ТРЕТИ ДЕН

Закуска. Свободен ден или срещу заплащане целодневен круиз до остров Скиатос. Скиатос - Той е от групата на Спорадите  (т. е. на гръцки „разхвърляните“) и се намира грубо на половината път между Солун  и Атина  на около 15 километра навътре в морето. Най-лесно от сушата Скиатос се достига с ферибот от град Волос (на около 30 километра по море). По време на круиза ще с епосетят - Най-известният и голям плаж на острова е Кукунарис. Той е доста добре уреден – с чадъри, шезлонги, водни спортове, душове, тоалетни и има уникална екстра  - около 10 метра по цялото протежение на плажната ивица се простира иглолистна гора, за хора които се крият от слънцето, но не обичат да се местят със сянката на чадърите. В съседство до него се намира друг много посещаван плаж –Банана. За да стигнете до него, минавате през маслинова горичка, преливаща се в друга гъста растителност в близост до плажа. Комбинацията от пясък, зеленина, скали и прозрачни води го правят атрактивен, а и е много по-малък от Кукунариас. Но и много по-населен.

За по-авантюристично настроените мястото е Мега Гиалос – голям залив с кристална вода. Плажът е каменист с дребни камъчета, а във водата дъното е покрито с големи обли камъни. Той е любимо място на нудисти, плажни водолази и влюбени. Възможност за плуване и плаж. Връщане в Неа Анхиалос. Свободно време. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН

Закуска. Свободно време или срещу допълнително заплащане –полудневна екскурзия в красивата Планина –Пелион. Планината Пелион също е едно от любимите места за посещение на туристите. Тя е позната още като планината на кентаврите, която според легендата е била избрана за лятна резиденция от дванайсетте олимпийски богове. Изберете я и вие за своя лятна резиденция и от невисоките й склонове пред очите ви ще се разкрият красиви гледки към Пагасетийския залив, в който планината се врязва като кука, както и към планината Олимп, равнината Тесалия и Северните Спорадски острови. Характерни за Пелион са къщите в синьо, зелено и червено, накацали по стръмните склонове на планината. Не изпускайте и възможността да опитате от местната кухня и типичните за региона захаросани плодове. Пелион е подходяща за посещение през цялата година. С ВЛАКЧЕТО НА Пелион което тръгва от Ано Лехония и пътува из планината, пресичейки потъналите в зеленината склонове по красив планиски маршрут с обща дължина 15 км. За около 90минути се стига до село Милес. По своя път влакчето преминава по каменни мостчета, покрай приказни селища и никак не бърза, пътува бавно, сякаш за да се насладите на чудните гледки наоколо, „черпейки” колкото се може повече от красивата природа. Задминава то, малки и китни железопътни гари, спирайки на една от тях, сякаш иска „дъх да си поеме”, но и да даде възможност на туристите да заснемат живописните околности. Така след час и половина, „гордото” влакче приключва вълшебния си воаяж в Милиес,  успявайки да спечели пътниците си завинаги, дарявайки им едно вълшебно пътуване, обгърнато с невероятна атмосфера. Разходка в Милиес,  селище, известно с изобилието от ябълкови дървета. Разглеждане на селището в пазвите на планината Пелион – изпъстрената с безценни стенописи църква „Св. Архангели“,  считана в миналото за „Светата Лавра“ в планината Пелион, богатата библиотека /до църквата/, с колекция от редки книги, местният музей, старинни къщи и старият чинар...  Тук, в Милиес,  местните хора твърдят, че се намира и пещерата на мъдрият кентавър Хирон, в която той обучавал своите ученици. Завръщане в хотела.   Нощувка.  

ПЕТИ ДЕН

Закуска. Отпътуване за Волос –панорамна обиколка : Градът е столица и икономически център на префектура Магнисия, разположен на източното крайбрежие, в подножието на планината Пелион. Основан е в средата на 19 век. Днес Волос е оживен пристанищен град с прекрасна гледка към морето, гористите склонове и зелените долини. По време на обиколката ще видим макета и възстановеният кораби на Аргонавтите, катедралата „Св. Никола“ от 19 в., пристанището на Волос. Свободно време за разходка. Отпътуване за България. Пристигане късно вечерта в Русе.

ВАЖНО!!!Поредността на дните на програмата подлежи на разместване спрямо графика на круизите и влакчето на Пелион.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • 3 Нощувки със закуски в 3* хотел в Неа Анхиалос
 • Панорамна обиколка в Солун
 • Панорамна обиколка във Волос
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Входни такси на посещаваните обекти

 • Круиз до остров Скиатос -30. 00евро
 • Транспорт и билет на Влакчето на Пелион -25 евро
 • Вечери
 • Разходи от личен произход
 • Доплащане за единична стая -120 лв
 • Застраховката е „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69 год., с покритие 5000 евро, валидна за чужбина, на ЗАД “Армеец“ с адрес на управление: гр. София, ул. „Стефан Караджа“2 , ЕИК :121076907. За лица на 70 до 85 години - 12 лв. /турист. ПОКРИТИ РИСКОВЕ: “Медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване“, “Репатриране вследствие злополука или акутнозаболяване“
 • Застраховка допълнително покритие : отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя - а ЗАД “Армеец“ с адрес на управление: гр. София, ул. „Стефан Караджа“2 , ЕИК :121076907.
 • Застраховка допълнително покритие : при смърт и трайно намалена работоспособност вследствие на злополука – според тарифите на лицензиран застраховател;
 • Забележка: В някои от таксите са включени разходи за транспорт и паркинг на превозното средство!

Версия за печат