ЕКСКУРЗИИ:

ДЕСТИНАЦИИ:

ПЪТЕПИСИ:

ЦЕНИ НА МУЗЕИТЕ:

екскурзии

ОСТРОВ ЗАКИНТОС - ПЕРЛАТА НА ЙОНИЙСКИТЕ ОСТРОВИ

екскурзия - ОСТРОВ ЗАКИНТОС - ПЕРЛАТА НА ЙОНИЙСКИТЕ ОСТРОВИ

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 5 дни/3 нощувки

ТРАНСПОРТ: Автобус

ДЕСТИНАЦИЯ: Гърция

ГРАД: Килини, Остров Закинтос

ДАТИ:
20.09 - 24.09.2018

ЦЕНА:
325 лв

ДОПЛАЩАНЕ ЗА ЕДИНИЧНА СТАЯ - 110 лв.

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН

Отпътуване от Стара Загора в 23:30 ч от OMV  до Автогара Стара Загора  посока София – Кулата – Килини.

ВТОРИ ДЕН

Отпътуване от пристанище Килини за Закинтос около обяд пристигане в  Закинтос.Остров Закинтос (Zakynthos), или както още се нарича Занте, е третият по големина от Йонийските острови в Йонийско море. Главният град и пристанище на острова също се нарича Закинтос. Венецианците го наричали "Цветето на Изтока", а според легендата островът носи името на сина на легендарния аркадийски вожд Аркадиан Закинтос. Островът е една от най-популярните туристически дестинации в Гърция с възхитителен смарагдов цвят на морето, а географското му положение дава възможност за посещение и на други острови в Йонийско море.Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН

Закуска. Свободно време или срещу допълнително заплащане панорамна обиколка на остров Закинтос: за да се придобие по-добра представа за красотата му се започва от хълма Бохали от където се разкрива прекрасна панорама. Разглеждат се още площад Св. Марк и единствената католическа катедрала, музея на Дионисос Соломос – известен гръцки поет, роден на о-ва и едноименния площад пред него, Византийският музей, градската библиотека и храмът на Св. Дионисос – покровител на о-ва /отвън /Нашата обиколка продължава към  Волимес – традиционно селище, чиито жители преживяват от собствено произведени суровини, и известно с ръчно изработените килими, покривки и пердета; фотопауза на панорамната площадка над залива на котрабандистите със спираща дъха гледка; посещение на фабрика за зехтин за кратка беседа и възможност за закупуване на зехтин.

Следобед свободно време или по желание екскурзия до залива Лагана /срещу допълнително заплащане/ – с един от най-големите плажове на Гърция и естествено местообитание на средиземноморските костенурки от вида карета. Разходка с корабче със стъклено дъно до остров Маратониси и наблюдение на костенурките. Свободно време.

За екскурзията от дата 04.04.2018 - вечерта посещение на църква за Великденската литургия. Христос Воскресе. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН

Закуска. Свободен ден за плаж или по желание   круиз до Сините пещери и Навагио. Сутринта отпътуване от хотела. Първата ни спирка ще бъде на един от плажовете на Националния морски парк на Закинтос, където пребивават защитения вид костенурки Caretta Caretta. Следващата ни спирка е  в селището Махирадо – тук ще посетим църквата Агия Мавра от 14 век. Почивка за кафе в селището Ексо Хори и снимка пред най-старото маслиново дърво на о-ва – над 2000 г. Пътят продължава до селището Св. Никола, от където групата се качва на малки лодки за круиз в северната и северозападна част на о-ва. Разглеждат се Сините пещери и известния в цял свят залив Навагио. Обратно в автобуса. Обратно в хотела. Свободно време. Гръцка вечер в таверна срещу допълнително заплащане и по желание на туриста. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН

Закуска – ранна или сух пакет. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта. Пристигане в Стара Загора късно вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • транспорт с автобус -3*
 • 3 нощувки със закуски в хотел 3*
 • представител на туристическата агенция
 • Екскурзоводско обслужване

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • фериботни и магистрални такси - 20 евро на турист (задължително се доплащат към Туроператора)
 • панорамна обиколка на остров Закинтос – при минимум 20 туриста-15евро за възрастен и 10 евро за деца до 11.99 години

 • Екскурзия – круиз до Сините пещери и залива Навагио – 25 €- възрастен и 20 €  деца до 11.99 г.
 • Екскурзия до залива Лагана –разходка с корабче – 20 €– възрастен и 10 € - деца до 11.99 г.
 • Гръцка вечер с програма - 25 € възрастен и 12 € - деца до 11.99 г.
 • За осъществяването на екскурзиите е необходим минимум от 20 пълноплащащи  туриста. Заявяват се и се заплащат само на място и осъществяването им зависи само от капитана на кораба – подходящи метерологични условия!!!
 • медицинска застраховка – 8 лв./турист/. Застраховката е „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69 год., с покритие 5000 евро, валидна за чужбина, на ЗАД “Армеец“  с  адрес на управление: гр.София ул. “Стефан Караджа“2  ЕИК:121076907. Застраховката  е  “Медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване“,.
 • За лица над 70 до 85 години  - 12 лв. /турист. ПОКРИТИ РИСКОВЕ: “Медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване“,
 • Застраховка допълнително покритие: отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя ;
 • Застраховка допълнително покритие: при трайно намалена работоспособност вследствие злополука или смърт – според тарифите на лицензиран застраховател;
 • такси музеи:  Музеят на грамофоните, Фолклорният музей /2 евро/и Археологическият музей.  около /3 евро/- посещават се в свободното време.

Версия за печат

екскурзия - ОСТРОВ ЗАКИНТОС - ПЕРЛАТА НА ЙОНИЙСКИТЕ ОСТРОВИ
екскурзия - ОСТРОВ ЗАКИНТОС - ПЕРЛАТА НА ЙОНИЙСКИТЕ ОСТРОВИ
екскурзия - ОСТРОВ ЗАКИНТОС - ПЕРЛАТА НА ЙОНИЙСКИТЕ ОСТРОВИ