ЕКСКУРЗИИ:

ДЕСТИНАЦИИ:

ПЪТЕПИСИ:

ЦЕНИ НА МУЗЕИТЕ:

екскурзии

ЛЕФКАДА И КЕФАЛОНЯ

екскурзия - ЛЕФКАДА И КЕФАЛОНЯ

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 7 дни / 5 нощувки

ТРАНСПОРТ: Автобус

ДЕСТИНАЦИЯ: Гърция

ГРАД:

ТРЪГВАНЕ: от Стара Загора

ДАТИ:
19.09-24.09.2018

ЦЕНА:
399 лв

ДОПЛАЩАНЕ ЗА ЕДИНИЧНА СТАЯ - 160 лв.

ДЕЦА ОТ 2 до 10 ГОДИНИ, настанени с 2-ма възрастни в стая – ЗАПЛАЩАТ 70 % ОТ ЦЕНАТА ЗА ВЪЗРАСТЕН.

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН

Отпътуване от Стара Загора в 23:45 ч. от ОМВ – Автогара.

ВТОРИ ДЕН

Пристигане на острова и в столицата Лефкада – късния следобед. Остров Лефкада, или още наричан Белия остров, е четвъртият по големина от групата Йонийски острови. От древни времена островът е свързан с географската област Акарнаня - основната суша посредством тесен провлак, а коринтяните допълнително улеснили достъпа прокопавайки и канал. Днес до острова може да се стигне чрез подвижен мост, откъдето се озоваваме директно в столицата на острова - Лефкада. Настаняване в хотел. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН

Закуска. Свободно време. По желание /срещу допълнително заплащане /круиз 7 Йонийски острови от пристанището Нидри луксозен круизен кораб - по пътя се спира близо до най - красивия плаж Порто Кацики/ избран е на 10 място по красота в света/,който е достъпен само по море и посещение на о. Кефалоня с предвидено време за кафе и шопинг. Връщане в хотел. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН

Закуска. Отпътуване за остров Кефалоня. Трансфер с ферибот между двата острова Фотопауза и свободно време за разходка в пристанищното градче Фискардо. Отпътуване за Фотопауза над Ассос – романтично малко градче, свързано чрез тясна ивица суша с отсрещната Венецианска крепост. Поглед от високо към плажа Миртос, световно-известен с кристално- чистата си вода и покрит малки, бели, кръгли камъчета вместо пясък (пътят до плажа е много тесен и не може да се премине с автобус). На обяд посещение с лодка на пещерата Мелисани – представляваща уникално подземно езеро с невероятни форми и образувания. пещерата Дрогарати; най-големият манастир на острова и църквата Св. Герасим, считан за покровител на острова. Следобед отпътуване за Аргостоли. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН

Закуска. Пешеходна разходка в Аргостоли: Централният площад – сърцето на столицата; театър „Кефалос“, построен през 1953 г. на мястото на стара венецианска сграда; площад „Кабанас“ с бялата кула, която дава възможност за красива панорамна гледка към столицата и острова; главната улица „Литострото“; църквата „Св. Спиридон“ с часовниковата кула. Отпътуване за Фискардо. Трансфер с ферибот за остров Лефкада. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН

Закуска.. Възможност за допълнителна полудневна екскурзия /срещу допълнително заплащане по желание -10 евро/ -туристическа обиколка, която включва: посещение на интересни за туристите места: манастира „ Панагия Фанеромени”- построен 1634г., върху останките на древен храм, построен в чест на богинята Артемида. Разходка и разглеждане на крепостта „ Св. Мавра”(Agia Mavra) – Средновековна крепост от 14 век, която била построена, за да защитава острова от набезите на пирати и турци. Разходка в централната част на столицата Лефкада/Лефкас: Централния площад, Кметството, църквата “Св. Николай” и венецианската църква „Св. Спиридон”/в момента е в ремонт/- построена през 1685 г. В града могат да се посетят, по желание, следните музеи: Музея на грамофоните, Фолклорният музей и Археологическият музей. Свободно време за разходка или възможност да посетите някои от музеите. Отпътуване за Нидри – свободно време за разходка. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН

Закуска. Отпътуване за България. Вечерта прибиране обратно в Стара Загора.

Ориентировъчна програма на круиза: обикаля най-известните плажове и острови във Йонийско море, както следва:

1. Плажовете Порто Кацики или Егремни. Порто Кацики - най- красивият, спиращ дъха плаж на Йонийско море.

2.Кефалония - най- големият остров в Йонийско море с много промени с ландшафта и неговите разнообразни природни красоти. Дълги пясъчни плажове, живописни заливи с тюркоазено синя вода, впечатляващи пещери и редки геоложки формации пленяват посетителя. Единственото селище, останало недокоснато от земетресенията през 1953 г. Спира се във Фискардо (много красиво и китно градче) за кафе или обяд. Кратък престой, за да се отпуснете в един от ресторантите за хранене и достатъчно време за разходка.

3.Итака - Островът на Одисей. Гостоприемният романтичен остров Итака, предлага идеалното място за спокойна почивка, интересни обиколки. Хармонично съчетание на море и планина с магически приказни заливи и плажове.

4.Спира се до Меганиси (Пещера Папаниколис), която през 1940г. по време на Втората Световна Война е била използвана като скривалище от Iatridis Navigator от легендарните Папаниколи подводници. Пауза за снимки.

5.Минава се до Скорпио- Спарти- Скорпиди ( трите острова на Онасис) - ще ни напомни за невероятната любов между корабния магнат Аристотелис Онасис и оперната певица Мария Калас.

6. Спира се до Мадури - остров, известен със своята вечнозелена растителност и на който е роден великият поет Аристотелис Валоуритис.

Забележителности на острова:

Заливът на Лефкас е на 35 км от град Лефкада. Той е атрактивно място за плажуване. В западната част са още Катизма, Гира и заливите Милос и Аяс. Няма да сбъркате, където и да попаднете! Катизма е идеален за скокове с парапланер, а във Василики и Янис са едни от най-добрите плажове за уиндсърфинг в света.

В покрайнините на Нидри се намира прочутият водопад Димосари. В древността в този район е имало множество воденици, а целият остров е богат на подпочвени води, благодарение на което е и толкова зелен.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • транспорт с лицензиран автобус за международен превоз –категоризация 2/3*
 • 4 нощувки със закуски в хотел 3*на остров ЛЕФКАДА
 • 1 нощувка със закуска на остров Кефалоня – Аргостоли в хотел 3*
 • Екскурзоводско обслужване на български език
 • С групата пътува представител на туристическата агенция
 • Фериботни и магистрални такси

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Туристическа обиколка на остров Лефкада – възрастен -10 евро/20 лева за възрастен, деца до 12 години -5 евро /10 лева

 • фериботни и магистрални такси -15€ /заплащат се задължително към туроператора/
 • Еднодневен корабен круиз по 7-те острова – 25 евро/50 лева за възрастен, деца до 12 години -12 евро/24 лева /без обяд/
 • Разходка с лодка до подземното езеро в пещерата "Мелисани" - при минимум 15 туристи -13.00евро за възрастен и 7.50 за деца до 11.99 години
 • Доплащане за гръцка вечер в таверна с музика – 22 – 25 Евро
 • медицинска застраховка – 8 лв./турист/. Застраховката е „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69 год., с покритие 5000 евро, валидна за чужбина, на ЗАД “Армеец“ с адрес на управление: гр. София ул. “Стефан Караджа“2 ЕИК:121076907. Застраховката е “Медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване“,.
 • За лица над 70 до 85 години - 12 лв. /турист. ПОКРИТИ РИСКОВЕ: “Медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване“,
 • Застраховка допълнително покритие: отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя;
 • Застраховка допълнително покритие: при трайно намалена работоспособност вследствие злополука или смърт – според тарифите на лицензиран застраховател;
 • такси музеи: Музеят на грамофоните, Фолклорният музей /2 евро/и Археологическият музей. около /3 евро/- посещават се в свободното време.

Версия за печат