ЕКСКУРЗИИ:

ДЕСТИНАЦИИ:

ПЪТЕПИСИ:

ЦЕНИ НА МУЗЕИТЕ:

екскурзии

ПОЧИВКИ НА ОСТРОВ ТИНОС С ОСТРОВ МИКОНОС 2019

екскурзия - ПОЧИВКИ НА ОСТРОВ ТИНОС С ОСТРОВ МИКОНОС 2019

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ:
8 дни, 7 нощувки, 7 закуски и 7 вечери

ТРАНСПОРТ: Автобус

ДЕСТИНАЦИЯ: Гърция

ГРАД:

ДАТИ:
22.09.2019 – 29.09.2019

ЦЕНА: от 705 лв.

Остров Тинос е от групата на големите Циклади и е сред най-красивите и вълнуващи острови. Той е третият по големина след Наксос и Андрос с площ от 195 квадратни километра и според легендите е островът на Посейдон и Амфитрита. Дългият планински „гръбнак“ на острова, извисяващ се между Андрос, Миконос и Сирос, го прави внушителен по свой собствен начин. Тинос е осеян с възможно най-прекрасните селища от целите Циклади. Аркадите на Арнадос, великолепните морски гледки в Истерния и Кардиани, венецианската архитектура на Лутра, блестящите мраморни площади на Пиргос – всичко това прави Тинос уникален. Известен с прекрасната църква „Благовестената Дева“ и чудотворната ѝ икона, със своите 1300 гълъбарника на два етажа с изящно изваяни каменни резби, с прочутия си висококачествен зелен мрамор привлякъл поколения скулптори, дивно красиви гледки и плажове, островът е едно вълшебно място за почивка.

ПРОГРАМА:

1 ден – София – остров Евия

Отпътуване от София в 7.00 ч от площад “ Александър Невски “ по маршрут София – Солун – остров Евия (750 км.). Настаняване в Халкида хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

2 ден – остров Евия – Рафина - остров Тинос

Закуска. Рано сутринта отпътуване за пристанище Рафина, откъдето с ферибот ще се отправим към остров Тинос (около 4 часа път). Пристигане около обяд. Обиколка на столицата Тинос (Хора). Ще посетим величествената църква „Панагия Евангелистрия“ - построена през 1823 година от най-скъпия тиноски мрамор, дом на чудотворната икона изобразяваща Благовещение. Църковният комплекс е като една своеобразна съкровищница. Тук се намират дарения като портокаловото дърво, изработено от злато и сребро, ризница със златна резба, красиви църковни одежди, множество накити. Музеят съхранява творби на местни скулптори и художници, а картинната галерия пази произведения на майсторите от Йонийската школа. Тези от вас, които желаят, могат да посетят археологическия музей на Тинос, в който може да видите слънчев часовник от 1-ви век пр. Хр. и множество скулптурни находки от светилището на Посейдон и Амфитрита. Настаняване в хотел 4* на брега на Егейско море. Свободно време за почивка. Вечеря. Нощувка. 

3 ден – обиколка на остров Тинос (времетраене около 4 часа )

Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане обиколка на острова или време за плаж и почивка. Тинос се слави със своите четиридесет красиви и живописни села, които като по чудо не са повлияни от туристическия бизнес. Селищата тук са запазили своята автентичност, традиционна характеристика и типична архитектура. Ще започнем с Арнадос. Ще разгледаме манастира Кехровуни от 10-ти век, който е един от най-големите манастири в Гърция. Ще ви развълнуват - килията на сестра Пелагия, в която е получила своите видения, музеят, в който се съхраняват ценни икони от 18 и 19 век, както и прекрасните пейзажи. Ако Пиргос е най голямото селище, то Волакс е най-живописното и е нашата следваща спирка. Селцето е сгушено между грамадни късове розов гранит - обли като яйца и оформени в най-причудливи фигури от времето и вятъра, отрупано в диви цветя, това е мястото на Тинос с най-вълнуващите залези. Следващата ни спирка е Истерния , която се слави с названието „балкон на Егейско море“, защото гледката от тук към съседните острови е наистина уникална. Ще спрем за фотопауза, за да запечатят апаратите ви тази вълнуваща красота. Ще продължим към Пиргос, второто по големина селище след Тинос (Хора). Тук се намира училището за изящни изкуства, музеите Халепа и Панормитон Калитехнон, а сградите очароват с ветрилообразните си прозорци и красиви балкони. Връщане в хотела. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка. 

4 ден – остров Тинос

Закуска. Свободно време за почивка, плаж и разходка. Вечеря. Нощувка.

5 ден – остров Тинос – остров Сирос

Закуска. Свободно време за почивка, плаж и разходка, или срещу допълнително заплащане екскурзия до остров Сирос. Bъпрeки че принaдлежи към грyпата нa Циκладитe, Cирoc е различен. Aрxитeктyрaта му е дoминиранa повечe οт неoклаcическатa архитектура, откοлκoто οт циклaдската, и ycещaнетo от тοва да бъдeш нa Cирoс е като да бъдеш в Гърция, Итaлия и Франция eднοвременнo. Cтoлицaта на Сироc, Eрмyпοли, e нaречена "Царицaта на Циклaдитe" и е същo административнa cтолица на цялaта οстрoвна групa. Пешеходната обиколка с екскурзовод ще ви запознае с богатия исторически, архитектурен и културен живот на острова. Изобилието от музеи, църкви, магазини и кафенета ще изпълни деня ви с незабравими впечатления. Връщане на остров Тинос. Вечеря. Нощувка. 

6 ден – остров Тинос – остров Миконос – остров Делос

Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до остров Миконос и Делос. В 9:05 ч отпътуване с ферибот за остров Миконос (около 20 минути). Акостираме в Миконос и отплаваме за остров Делос (30 минути път. Пристигане на острова – музей, един от най-важните и грандиозни археологически комплекси на Гърция. Тук, според легендата са родени Аполон и Артемида плод на любовта между Лето и Зевс. Светилището на Аполон, Светилището на Дионис, терасата на лъвовете, къщата на делфините, театърът за 5500 зрители, къщата на Дионис и още много други находки ще ви върнат в далечната 1000 г.пр.н.е, за да разкажат своята история и легенди. Отплаваме към Миконос. Кратка пешеходна обиколка на столицата. Свободно време за разходка и наслада в прелестния Миконос. В 18:00 часа отплаване за остров Тинос. Вечеря. Нощувка. 

7 ден – остров Тинос – Рафина – нос Сунион – Халкида

Закуска. Отпътуване за Рафина. На около 60 км от пристанище Рафина се намира нос Сунион с величествения храм на Посейдон. Тук в най – южната част на Атика, древните елини са избрали да почетат бога на морето, като построили огромен храм на Посейдон. Мястото е величествено – назъбената скала се извисява на 60 метра височина и открива гледка към лазурните води на входа на Сароническия залив. При ясно време на изток се виждат Цикладските острови: Кеа, Китос и Серифос. Гледката от върха е смайваща. Земните маси на Запад рязко се открояват на фона на косо падащата светлина на късното следобедно слънце: вижда се по-голямата част от остров Егина, а зад него са планините на Пелопонес. От тук можете да се насладите на морето и островите. Гледката от морето към носа (наречен от Омир „свещеният нос„) и към огромния храм предизвиква радост и благоговение у гърците: при вида на храма те знаят, че са близо до дома. Въпреки че, отдалеч колоните изглеждат искрящо бели на слънцето, отблизо се вижда, че те са изработени от сив мрамор, донесен от близката Агрилеса и имат 16 канелюри, вместо обичайните 20. Днес тази постройка е една от най-често сниманите в Гърция. Отпътуване за Халкида. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

8 ден – Халкида – София

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

ЦЕНИ:

Дати на пътуванеНа човек в двойна стаяТрети възрастен в стаяЕдинична стаяДете от 0-5.99 г. с двама възрастни в стаяДете от 6 – 11,99 г. с двама възрастни в стая
09.06.2019 – 16.06.2019705 лв640 лв355 лв510 лв870 лв
23.06.2019 – 30.06.2019705 лв640 лв355 лв510 лв870 лв
14.07.2019 – 21.07.2019750 лв680 лв370 лв555 лв915 лв
01.09.2019 – 08.09.2019705 лв640 лв355 лв510 лв870 лв
22.09.2019 – 29.09.2019705 лв640 лв355 лв510 лв870 лв

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:

- Обиколка на острова – 15 евро;

- Миконос и Делос – 50 евро

Цената включва: фериботни билети остров (Тинос - Миконос - Тинос; Миконос - Делос - Миконос, воден трансфер между двете пристанища на Миконос, пешеходна обиколка на Миконос с екскурзовод)

- Екскурзия до остров Сирос – 20 евро

- Цената включва трансферидо и от пристонище, фериботни билети и екскурзоводско обслужване;

- входна такса на Делос - 12 евро;

- входна такса на храма на Посейдон - 8 евро;

ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛА:

Tinos Beach 4* -  www.tinosbeach.gr

Това е първокласен хотел с традиционно обзаведени и много удобни, климатизирани стаи и суитове. Разположен на спокойния югоизточен бряг на острова, този хотел се намира пред плажа Kionia, защитен от "Meltemi" - най-често срещания северен вятър на острова. Хотелът има великолепна гледка към Егейско море. Намира се само на 3 км от оживения град Тинос - столицата на острова - с неговите традиционни сгради и световно известната църква на Светата Дева.

Тинос Бийч Хотел се състои от 4 сгради - централна четири етажна и една три етажна. Тинос Бийч Хотел е комплекс на самия пясъчен плаж, комфортни стаи, ресторант, барове, басейн, интернет, сервиз.

В стаите: климатик, вана, сешоар, безплатен Wi - Fi интернет, телефон, сателитна телевизия, мини - бар

в стаите супериор (срещу допълнително заплащане), сейф (в стаи Вип - безплатно), мини хладилник, аксесоари за баня, детско легло (по заявка), обзаведени балкони.

Ежедневно почистване на стаите, смяна на кърпи и на спално бельо - 3 пъти седмично.

Плаж: пясъчен.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • Транспорт с лицензиран автобус 3*;
 • 5 нощувки на о.Тинос със закуски и вечери в хотел "Тинос Бийч" 4*-  www.tinosbeach.gr;
 • шезлонги и чадъри на плажа;
 • 2 попътни нощувки със закуски и вечери;
 • екскурзия до храма на Посейдон нос Сунио;
 • Фериботни такси и билети;
 • Медицинска застраховка с асистънс на “Bulstrad Life Vienna Insurance Group” за лица до 70 г. покритие 5000 euro;
 • Екскурзовод / водач от фирмата организатор.
 • Доплащане за застраховка на лица от 71 г. до ненавършени 80 г. – 13 лв. 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • градска такса 3,00 евро на ден на стая, заплаща се на място на рецепция;
 • допълнителни екскурзии:
  • Обиколка на острова – 15 евро;
  • Екскурзия до остров Сирос – 20 евро – Цената включва трансфери пристанище, фериботни билети и екскурзоводско обслужване.
  • Миконос и Делос – 50 евро Цената включва: фериботни билети остров (Тинос Миконос Тинос; Миконос Делос Миконос, воден трансфер между двете пристанища на Миконос, пешеходна обиколка на Миконос с екскурзовод);
 • входна такса на Делос 12 евро;
 • входна такса на храма на Посейдон 8 евро;
 • разходи от личен характер.

Версия за печат