ВАЛДЕН ТУР - Ст. Загора, тел: 042   62 21 08, GSM:  0888 12 31 61

ВЕЛИКДЕН В ИСТАНБУЛ

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 4 дни/3 нощувки

ТРАНСПОРТ: Автобус

ДЕСТИНАЦИЯ: Турция

ГРАД: Истанбул

ТРЪГВАНЕ: от Стара Загора

ДАТИ: 30.04.2021-03.05.2021

ЦЕНА:
на човек в двойна /тройна стая : 235 лв

Намаление за деца до 12 г. с двама пълноплащащи - 10% от редовната цена

Доплащане за единична стая: 80 лв

Доплащане за тръгване от Казанлък -10 лв.

ВЕЛИКДЕНСКИ ПОДАРЪК:

ЗА ЕДИН ОТ НАЙ-СВЕТЛИТЕ ХРИСТИАНСКИ ПРАЗНИЦИ - ВЕЛИКДЕН, ЧРЕЗ ТАЗИ ПРОГРАМА ВСЕКИ ЗАПИСАЛ СЕ ТУРИСТ, ПОЛУЧАВА СЛЕДНИТЕ ПОДАРЪЦИ ОТ НАШАТА АГЕНЦИЯ И АГЕНТСКИТЕ НИ ОФИСИ:

• ПОСЕЩЕНИЕ НА ВЕЛИКДЕНСКАТА ЛИТУРГИЯ В БЪЛГАРСКАТА ЕКЗАРХИЯ В РАЙОН ШИШЛИ

• ЕКСКУРЗИЯ ДО ПРИНЦОВИТЕ ОСТРОВИ

• ПОСЕЩЕНИЕ НА ФОРУМ ИСТАНБУЛ С АКВАРИУМА /ТРАНСФЕР БЕЗ ВХОДНА ТАКСА ЗА АКВАРИУМА/

• ПОСЕЩЕНИЕ НА БЪЛГАРСКАТА ЦЪРКВА СВЕТИ СТЕФАН

• ПОСЕЩЕНИЕ НА ОДРИН

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН 30.04.2021

Отпътуване от Казанлък в 03:30 от хотел Казанлък (при минимум 10 души записани, с доплащане 10 лв), от Стара Загора в 04.30 часа от ОТБИВКАТА НА ХОТЕЛ ЖЕЛЕЗНИК СРЕЩУ АВТОГАРА – Стара Загора.

Пристигане в Истанбул - най-големият мегаполис на територията на Република Турция около обяд.

Настаняване в хотел 3* в търговската част на града, където се намира и прочутата “Капалъ чаршъ”. /настаняването в хотела става в зависимост от часа на резервация за двореца, може да бъде и след програмата в този ден./

Долмабахче …

В 15.30 часа започва туристическата програма с местен екскурзовод с посещение на новия султански дворец “Долмабахче” – бароков дворец на брега на Босфора, известен с широките си украсени зали и мраморни бани, както и с картинната си галерия. (екскурзоводското обслужване е включено в цената, единствено се заплаща на място пред обекта входна5 такса в размер на 65 турски лири).

Забележка: Тази туристическата програма не е в цената - заявява се и се заплаща предварително в България - 15 лв на турист - за екскурзовод и трансфер.

Пред обекта се заплаща входна такса в размер на 90 турски лири.

Босфорът….

Около 17.30 започва Панорамна разходка с кораб по Босфора – най красивата екскурзия в Истанбул, екскурзията започва от Европейския бряг и продължава покрай Азиатския бряг: /около 2 часа/ преминава се покрай Новия Султански дворец « Долмабахче», Чираан палас–бивша султанска резиденция, превърната в един от най-престижните хотели в света, кварталът «Ортакьой» - любимо място на истанбулските творци, отбранителните крепости «Румели Хисар» и «Анадолу Хисар», Летния султански дворец «Берлейбейи», Кулата на Девицата.

Забележка: Тази туристическата програма не е в цената - заявява се и се заплаща предварително в България - 38 лв на турист.

Вечерта по желание на групата вечеря в някой от Рибните ресторанти на МОСТА ГАЛАТА – НАД ЗАЛИВА ЗЛАТЕН РОГ /по желание/.

/НЕ Е В ЦЕНАТА -25 ЕВРО НА ТУРИСТ - РИБНО МЕНЮ + АЛКОХОЛНИ НАПИТКИ В ЦЕНАТА/

Нощувка.

ВТОРИ ДЕН 01.05.2021

Закуска.

В този ден можете да избирате от две Туристически програми /по желание / :

Туристическа програма Съвременен Истанбул

Забележка: Тази туристическа програма - не е в цената - заявява се и се заплаща предварително в България – 35 лв за екскурзоводско обслужване и трансфери при мин. 20 туриста

В 11:00 часа започва Туристическа програма Съвременен Истанбул с посещение на Църквата на Първо число, Район Таксим, булевард Истиклял, Кулата Галата и Mall OUTLET VENETSIA!!!

ПОСЕЩЕНИЕ НА ЦЪРКВАТА НА ПЪРВО ЧИСЛО !!!

Църквата на първо число”, както я наричат повечето хора или църквата с ключетата се посещава от хиляди хора от цял свят на всяко първо число от месеца. Те си купуват до входа на църквата т.нар. „сребърни” и „златни” ключета – всяко по 1 TL., които символизират желанията на хората. С този ключ символично се отключват иконите в църквата и хората си пожелават желание. Някои от посетителите влизат в подземната крипта, за да получат и светена вода от малък извор, други стоят и чакат, за да получат благословията на гръцки православен свещеник и осветят своите ключета. Условието е, че ако се сбъдне желанието на човек, той трябва да върне ключа в църквата – отново на първо число на месеца и може да си вземе нов ключ с ново желание. Но връщането на ключа е задължително при сбъдване на желанието. А хората, които връщат ключетата, са стотици!

Туристическата програма продължава с Посещение на района Таксим, където се намират част от посолствата, катедралата „Сан Антонио” и Галатската кула.

Таксим с прословутия булевард “Истиклял Джадеси (Истанбулския “Шанз Елизе” )- с Паметника на Републиката и рибните ресторанти на Чичек Пасаж.

По булевард Истиклял и около него има безброй много магазини,кафенета и сладкарнички, където можете да се поразходите.

СВОБОДНО ВРЕМЕ или посещение на музея на Мадам Тюсо /по желание/.

Най-новият музей от известната верига музеи с восъчни фигури на Мадам Тюсо предлага смесица от фигури на звезди от Холивуд като Леонардо ди Каприо и на местни видни личности като султан Сюлейман Великолепни и Ататюрк.

Отпътуване за OUTLET MALL VENEZIA

МОЛ „Viaport Venezia” – уникален по рода си търговски център, който ще ви пренесе директно във ВЕНЕЦИЯ !!! Самият мол е заобиколен от канал с гондоли, красиви паркове, детски забавления и много изкушения. Усетете духа на площад „Сан Марко” и пазарувайте в магазините с намаления на световно известните марки.

ИЛИ

Началото на Истанбул…..

Забележка: Тази туристическа програма - не е в цената - заявява се и се заплаща предварително в България – 25 лв за екскурзоводско обслужване при мин. 20 туриста

Туристическата програма започва в 09:00 часа с Пешеходна обиколка с професионален екскурзовод на Старата европейска част на Истанбул – площад Хиподрумът - център на живота на града, построен през 203г като огромно съоръжение за конни състезания; Египетския обелиск; Змийската колона; Синята джамия - единствената джамия в Турция с шест минарета (влизането е безплатно и е по желание).

По желание посещение на водохранилището Йеребатан.

Йеребатан сарнъджъ (Yerebatan Sarnıcı), или Цистерна на базиликата, е най-голямото и добре запазено покрито водохранилище за питейна вода в Истанбул измежду открити до няколкостотин в града, приличащо на дворец. Едно от имената, с което цистерните се назовават е „Потъналият палат“.

Тук се съхранявал резерв от питейна вода за в случай на засушаване или обсада на града. Водата по акведукти е доставяна от извори в Белградската гора, намираща се на 19 км северно. Именно фактът, че Константинопол в древността получавал и съхранявал запаси от питейна вода, го е направил толкова трудно превземаем.

По желание посещение на Стария Султански Дворец - Топкапъ сарай (от турски - "Дворецът на портите топове", наречен на една близка порта) е главният дворец, седалището на администрацията на Османската империя от 1465 до 1853 година. Намира се между Златния рог и Мраморно море в Истанбул. Дворецът е пълен с примери от османската архитектура и притежава голяма колекция от порцелани, одежди, оръжия, щитове, брони, османски миниатюри, ислямски калиграфски ръкописи и стенни украшения.

или

След обяд...

Свободно време за самостоятелно разглеждане на район Аксарай или на Капалъ чаршъ.

Прослувутата Капалъ чаршия:

Покритият пазар, миниград, който се е разпрострял на шейсет и пет улици и над 200 декара и включва около 4000 магазина, кафененца и ресторанти – всичко това заградено от стена, през която се влиза от някоя от единайсетте порти.

ВЕЛИКДЕНСКИ ПОДАРЪК:

Около 22:30 отпътуване за район Шишли, където се намира Българската екзархия и църквата «Св. Иван Рилски» за Празничната Великденска литургия.

Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН 02.05.2021

Христос Возкресе!

Закуска.

Принцовите острови….ПОДАРЪК ЗА ВСИЧКИ ТУРИСТИ!!!

В ЦЕНАТА НА ЕКСКУРЗИЯТА!!!

Полудневна туристическа програма: Пътешествието по Мраморно море с кораб до Принцовите острови трае около 1:45 ч. Принцовите острови представляват архипелаг от 9 острова, от които обитаеми са само 4: Къналъ, Бургаз, Хейбели, Буюк Ада.

Най-големият от тях е Буюк Ада- той е островът, който се посещава по време на екскурзията. На острова могат да се наемат файтони за разходка, като цената на малка обиколка (с продължителност 45 мин.) е около 60 турски лири, цената на голямата обиколка (1.10ч ) е 100 турски лири. Файтоните са четириместни (цените им са променливи). Връщането в Истанбул е около 14.30 часа.

Модерният град на два континента с Watergarden Istanbul...

Забележка: Тази туристическа програма - не е в цената - заявява се и се заплаща предварително в България - 35 лв. на турист.

Около 18:30 ч започва нощна панорамна разходка с автобус и местен екскурзовод на новата модерна европейска част на Истанбул и в Азиатската част.

Започва от района Аксарай в старата търговска част на града.

По време на обиколката ще преминете през крепостните стени на Стария Константинопол, ще прекосите с автобуса залива Златен рог и ще се насочите към модерната нова Европейска част на града.

Преминаване по Първия босфорски мост в азиатската част на града.

Посещение на квартал Аташехир в Азиатската част на Истанбул, където се намира WATERGARDEN İSTANBUL.

Изложбеният басейн, който е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул, притежава характеристиката, че е "най-големият и най-развит" шоу басейн в Европа.

Изключителна хореография на ослепителна вода, светлина, лазерни, музикални и пожарни шоута, ресторанти и кафенета.

Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН 03.05.2021

Закуска.

ВЕЛИКДЕНСКИ ПОДАРЪК:

Посещение на уникалната българска църква Свети Стефан - единственият железен православен храм в света. Тя се намира на брега на залива Златен рог. Укрепена и обновена след близо 6 годишен ремонт, църквата отново е отворена за посещение (няма входна такса).

След това се насочваме към бизнес сърцето на Истанбул - района Левент, където ще направим спирка при небостъргача Сапфир - най-високата жилищна сграда в Европа за 2011г, намираща се в район Левент. Освен жилища, в комплекса се намира търговски център, голф игрище, фитнес център, SPA с плувен басейн и обществени зони.

На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино.

Ще имате възможност се качите до панорамната площадка, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE - 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул.

Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците.

Аквариума Turkuazoo….

Около 13:00 часа - посещение на МОЛ ФОРУМ ИСТАНБУЛ и на Аквариума, който се намира на територията на мола (по желание).Транспортът в включен в цената, входният билет за аквариума не е включен в цената).

Аквариума Turkuazoo - един от най - големите в Европа, заема площ от 8000 квадратни метра и там може да се видят над 10 000 обитатели на подводния свят. Гордост за аквариума е наличието на подводен тунел, дълъг 80 метра.

Забележка: транспортът до мола в включен в цената на екскурзията, входният билет за аквариума и за хеликоптерното шоу не са в цената. Влизането е по желание.

ВЕЛИКДЕНСКИ ПОДАРЪК:

Отпътуване за Одрин около 15:30 часа. Кратка спирка за последни покупки в центъра на града за кафе и разходка. В 20:00 часа - отпътуване за България.

Пристигане в Стара Загора около полунощ.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • 3 нощувки в хотел 3 *** в централната част на Истанбул, 3 закуски
 • транспорт с автобус категория 3 *
 • медицинска застраховка
 • ВОДАЧ от България
 • ПОДАРЪК - посещение на МОЛ Форум Истанбул с Аквариума /трансфер, без входна такса за Аквариума/
 • ПОСЕЩЕНИЕ НА ВЕЛИКДЕНСКАТА ЛИТУРГИЯ В БЪЛГАРСКАТА ЕКЗАРХИЯ В РАЙОН ШИШЛИ
 • ПОДАРЪК - посещение на българската църква Свети Стефан
 • ПОДАРЪК - Посещение на Одрин
 • Принцовите острови….ПОДАРЪК ЗА ВСИЧКИ ТУРИСТИ!!!
 • В ЦЕНАТА НА ЕКСКУРЗИЯТА!!!

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Туристическа програма по желание -посещение на двореца Долмабахче –транспорт до двореца и екскурзоводско обслужване без входна такса - 15 лв на турист –заявява се и се заплаща предварително в България
 • Туристическа програма по желание: Круиз по Босфора - с екскурзовод на български език: 38 лева - заявява се и се заплаща предварително в България
 • Туристическа програма по желание: Съвременен Истанбул-35 лв за екскурзоводско обслужване и трансфери при мин. 20 туриста- заявява се и се заплаща предварително в България
 • Туристическа програма„ по желание „ Началото на Истанбул „- с доплащане – 25 лв за екскурзоводско обслужване при мин. 20 туриста
 • Туристическа програма по желание "Модерният град на два континента С Watergarden Istanbul " - 35 лв- заявява се и се заплаща предварително в България
 • Вечеря в някой от Рибните ресторанти на МОСТА ГАЛАТА – НАД ЗАЛИВА ЗЛАТЕН РОГ /по желание/./НЕ Е В ЦЕНАТА -25 ЕВРО НА ТУРИСТ - РИБНО МЕНЮ + АЛКОХОЛНИ НАПИТКИ В ЦЕНАТА /
 • Доплащане за единична стая: 80 лева
 • Входни такси за посещаваните обекти и музеи
 • Доплащане за застраховка на лица над 70 г.-5 лв.
 • Доплащане за тръгване от Казанлък -10 лв.

ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ОБЕКТИТЕ:

* входните такси за посещаваните обекти се заплащат на място пред обекта

 • музей на мадам Тюсо -109 турски лири на човек
 • стария Султански Дворец Топкапъ сарай - 100 турски лири ;
 • Водохранилище Йеребатан 40 турски лири
 • Небостъргача Сапфир с включен виртуален полет над Истанбул -55 турски лири за възрастен и 10 лв. за трансфер
 • аквариума Тюркуазу -109 турски лири за възрастни, 49 турски лири за деца

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден задграничен паспорт.

Записването става с внасянето на депозит -30 % от стойността на екскурзията, сключването на договор и общи условия на пътуването.

Посещаваните страни са без строго специфични санитаро-хигиенни и митнически изисквания спрямо българските граждани.

Минимален брой турист за провеждане на екскурзията - 35.

Краен срок за анулиране на пътуването, при несъбран брой туристи - 7 дни преди датата на отпътуване.

Деца под 18 год., пътуващи с единия родител, задължително трябва да имат пълномощно от другия родител и акт за раждане на детето, оригинал и копие и на двата документа.

Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на промяна на часовете и последователността на мероприятията.

Туроператор “Валден Тур” е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в ЗК „ЛЕВ ИНС“ АД със застрахователна полица № 13062010010973/23.10.2020