ЕКСКУРЗИИ:

ДЕСТИНАЦИИ:

ПЪТЕПИСИ:

ЦЕНИ НА МУЗЕИТЕ:

екскурзии

ВЕЛИКДЕН В ИСТАНБУЛ
Фестивал на лалето

екскурзия - ВЕЛИКДЕН В ИСТАНБУЛ Фестивал на лалето

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 4 дни/3 нощувки

ТРАНСПОРТ: Автобус

ДЕСТИНАЦИЯ: Турция

ГРАД: Истанбул

ТРЪГВАНЕ: от Стара Загора

ДАТИ:
06.04.2018-09.04.2018

ЦЕНА: 235 лв

Намаление за деца до 12 г. с двама пълноплащащи - 10% от редовната цена

Доплащане за единична стая: 60 лева

Доплащане за тръгване от Казанлък -10 лв.

ВЕЛИКДЕНСКИ ПОДАРЪК:

ЗА ЕДИН ОТ НАЙ-СВЕТЛИТЕ ХРИСТИАНСКИ ПРАЗНИЦИ - ВЕЛИКДЕН, ЧРЕЗ ТАЗИ ПРОГРАМА ВСЕКИ ЗАПИСАЛ СЕ ТУРИСТ, ПОЛУЧАВА СЛЕДНИТЕ ПОДАРЪЦИ ОТ НАШАТА АГЕНЦИЯ И АГЕНТСКИТЕ НИ ОФИСИ:

 • ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ПРИНЦОВИТЕ ОСТРОВИ - (ВКЛЮЧВА БИЛЕТ ЗА ФЕРИБОТА ДО БУЮК АДА И ЕКСКУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК)
 • ПОСЕЩЕНИЕ НА ФОРУМ ИСТАНБУЛ С АКВАРИУМА /ТРАНСФЕР БЕЗ ВХОДНА ТАКСА ЗА АКВАРИУМА/
 • ПОСЕЩЕНИЕ НА ПАРКА ЕМИРГАН –ПАРКА НА ЛАЛЕТАТА
 • ПОСЕЩЕНИЕ НА ОДРИН

Неслучайно наричат Истанбул „Царицата на градовете". Тук освен десетките забележителности и туристически атракции, от 2006 г. всяка пролет се провежда Фестивал на лалето. Той започва в края на март и продължава 40 дни и нощи. По този повод всяка година местните власти засаждат по 3 млн. лалета в различни краища на града – на практика по всички открити тревни площи в града. Така Истанбул се превръща в едно от най-пъстрите кътчета в Европа.

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН

Отпътуване от Казанлък в 04.00 от хотел Казанлък, от Стара Загора в 05.00 часа от паркинга на ОМВ бензиностанция – Стара Загора, от Сливен - в 06:15 от паркинга на Била, от Ямбол в 07:15 часа от ОМВ бензиностанция –гр. Ямбол /при група от 10 туриста пътуването е през гр. Ямбол/.

Пристигане в Истанбул - най-големият мегаполис на територията на Република Турция около обяд.

Настаняване в хотел 3* в търговската част на града, където се намира и прочутата “Капалъ чаршъ”. /настаняването в хотела става в зависимост от часа на резервация за двореца, може да бъде и след програмата в този ден./

Долмабахче …

В 15.30 часа започва туристическата програма с местен екскурзовод с посещение на новия султански дворец “Долмабахче” – бароков дворец на брега на Босфора, известен с широките си украсени зали и мраморни бани, както и с картинната си галерия. (екскурзоводското обслужване е включено в цената, единствено се заплаща на място пред обекта входна такса в размер на 40 турски лири ).

Забележка: Тази туристическата програма не е в цената - заявява се и се заплаща предварително в България - 5 лв на турист - за екскурзовод.

Пред обекта се заплаща входна такса в размер на 40 турски лири.

Босфорът….

Около 17.30 започва Панорамна разходка с кораб по Босфора – най красивата екскурзия в Истанбул, екскурзията започва от Европейския бряг и продължава покрай Азиатския бряг: /около 2 часа/ преминава се покрай Новия Султански дворец « Долмабахче», Чираан палас–бивша султанска резиденция, превърната в един от най-престижните хотели в света, кварталът «Ортакьой» - любимо място на истанбулските творци, отбранителните крепости «Румели Хисар» и «Анадолу Хисар», Летния султански дворец «Берлейбейи», Кулата на Девицата.

Забележка: Тази туристическата програма не е в цената - заявява се и се заплаща предварително в България - 36 лв на турист.

Вечерта по желание на групата посещение на Атракционно заведение в Истанбул – програма с меню и питиета и програма - 28 евро

Нощувка.

ВТОРИ ДЕН

Закуска.

Началото на Истанбул…..

Пешеходна обиколка на историческия център с екскурзовод на български език - 15 лева на турист за екскурзоводско обслужване, заявява се и се заплаща предварително в България.

От 09.00 часа започва пешеходна обиколка с професионален екскурзовод на историческия център на Истанбул - Хиподрумът – център на живота на града, построен през 203 г. като огромно съоръжение за конни състезания,игри и представления; Синята джамия – построена в началото на 17в. ,втората по големина в Истанбул и единствената джамия в Турция с шест минарета; музеят “Св. София”– императорският храм от 6 в., епископална църква на византийската столица, а след идването на османците през 1453 г. превърната в джамия /пред църквата, тези които я посещават заплащат входна такса - 40 турски лири/; стария султански дворец –Топ капъ, където е сниман и сериала Великолепния век.

Забележка: Синята джамия се посещава, но няма входна такса.

Топкапъ сарай (от турски: „Дворецът на портите топове“, наречен на една близка порта) е главният дворец, седалището на администрацията на Османската империя от 1465 до 1853 година. Намира се между Златния рог и Мраморно море в Истанбул и има великолепен изглед към Босфора. Дворецът е пълен с примери от османската архитектура и притежава голяма колекция от порцелани, одежди, оръжия, щитове, брони, османски миниатюри, ислямски калиграфски ръкописи и стенни украшения./двореца има входна такса - 40 турски лири, която се плаща пред обекта.

След обяд ...

Свободно време за самостоятелно разглеждане на район Аксарай или на Капалъ чаршъ.

Прослувутата Капалъ чаршия:

Покритият пазар, миниград, който се е разпрострял на шейсет и пет улици и над 200 декара и включва около 4000 магазина, кафененца и ресторанти – всичко това заградено от стена, през която се влиза от някоя от единайсетте порти.

Аквариума Turkuazoo….

Около 19.00 часа - посещение на МОЛ ФОРУМ ИСТАНБУЛ и на Аквариума,който се намира на територията на мола (по желание).Транспортът в включен в цената, входният билет за аквариума не е включен в цената).

Аквариума Turkuazoo - един от най - големите в Европа, заема площ от 8000 квадратни метра и там може да се видят над 10 000 обитатели на подводния свят. Гордост за аквариума е наличието на подводен тунел, дълъг 80 метра.

Забележка: транспортът до мола в включен в цената на екскурзията, входният билет за аквариума и за хеликоптерното шоу не са в цената. Влизането е по желание

ВЕЛИКДЕНСКИ ПОДАРЪК:

Около 22:30 отпътуване за район Шишли, където се намира Българската екзархия и църквата «Св. Иван Рилски» за Празничната Великденска литургия.

Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН

Христос Возкресе!

Закуска.

ВЕЛИКДЕНСКИ ПОДАРЪК:

Принцовите острови….

Целодневна туристическа програма /в цената на екскурзията /

Пътешествието по Мраморно море с кораб до Принцовите острови трае около 1,45 ч. Принцовите острови представляват архипелаг от 9 острова, от които обитаеми са само 4: Къналъ, Бургаз, Хейбели, Буюк Ада. Най-големият от тях е Буюк Ада- той е островът, който се посещава по време на екскурзията. На острова могат да се наемат файтони за разходка, като цената на малка обиколка (с продължителност 45 мин.) е 50 турски лири, цената на голямата обиколка (1.10ч ) е 70 турски лири. Файтоните са четириместни./цените са променливи /

След обяд ...

По желание може да се разгледа Египетската чаршия –Пазара на подправките

Пазарът за подправки се намира около основата на моста Галата в квартал Еминьоню (Eminönü). Наричат го Египетският пазар, защото повечето от подправките идват от Египет. По улиците около пазара може да купите сирене, мед и наденички.../шест лири за транспорт/.

По желание може да се посети Район Таксим с прочутия булевард Истиклял /или Истанбулското Шан-з-Елизе/, където има множество магазини, кафета и невероятна атмосфера в модерен европейски дух.

Нощния град и Aзиатския бряг…

Забележка: Тази туристическа програма - не е в цената - заявява се и се заплаща предварително в България - 30 лв. на турист

Около 20.00 часа започва Нощна панорамна обиколка с автобус и местен екскурзовод на новата модерна европейска част на Истанбул и Азиатската част на града.

Екскурзията започва от старата част на града, минава покрай част от крепостните стени на древния Константинопол в района Топкапъ, след това с автобуса се насочваме към модерната нова част на града и през първия Босфорски мост, към най високия хълм над Босфора в азиатската част на Истанбул-хълма Чамладжа, откъдето ще имате възможност да се насладите на невероятните гледки както към европейския брят на Истанбул, така и към Азиатските райони на космополитния град, да пиете турско кафе и хапнете страхотни гюзлемета.

Ще имате възможност да се видите от високо нощния Босфор ,да стъпите на Азиатска земя и да усетите част от атмосферата на града, който никога не спи.

Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН

Закуска.

ВЕЛИКДЕНСКИ ПОДАРЪК:

От 09.00 часа посещение на парка Емирган (около 3 часа) - КОМПЛИМЕНТ към туристите!!! /в цената на екскурзията /

Паркът Емирган

Паркът Емирган е едно от най-красивите места в Истанбул, особено през пролетта - сезонът на лалетата. Дори в общоприетата родина на лалетата Холандия признават, че тези красиви цветя са пренесени в Европа от Турция. Векове преди европейците турците са оценили красотата им и лалето е станало символ на султанските фамилии и в последствие на град Истанбул. Смята се, че на свой ред лалетата са се появили в Турция, донесени от земите на съвременен Казахстан. Именно Парк Емирган е центъра на ежегодния Фестивал на Лалето. Ще разполагате със свободно време да се насладите на прекрасните цветни картини около вас и да се снимате сред този рай от лалета.

Спирка при небостъргача "Сапфир" - най-високата жилищна сграда в Европа за 2011 г. намираща се в район Левент. Освен жилища, в комплекса се намира търговски център, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони.

На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Ще имате възможност се качите до панорамната площадка откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците. /качването е по желание /

Посещение на уникалната българска църква Свети Стефан - единственият железен православен храм в света. Тя се намира на брега на залива Златен рог. Укрепена и обновена след близо 6 годишен ремонт, църквата отново е отворена за посещение (няма входна такса).

ВЕЛИКДЕНСКИ ПОДАРЪК:

Отпътуване за Одрин около 15:30 часа. Кратка спирка за последни покупки в центъра на града за кафе и разходка. В 20.00 часа - отпътуване за България.

Пристигане в Стара Загора около полунощ.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • 3 нощувки в хотел 3 *** в централната част на Истанбул, 3 закуски,
 • туристическа програма в Истанбул
 • транспорт с автобус категория 3 *
 • медицинска застраховка,
 • ВОДАЧ от България
 • ПОДАРЪК - Еднодневна екскурзия до Принцовите острови-включва билет за ферибота до островите и екскурзовод на български език
 • ПОДАРЪК – Посещение на парка на лалетата - Емирган
 • ПОДАРЪК - посещение на МОЛ Форум Истанбул с Аквариума /трансфер, без входна такса за Аквариума/
 • ПОДАРЪК - посещение на българската църква Свети Стефан
 • ПОДАРЪК - Посещение на Одрин

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Туристическа програма по желание -посещение на двореца Долмабахче –транспорт до двореца и екскурзоводско обслужване без входна такса - 5 лв на турист –заявява се и се заплаща предварително в България
 • Туристическа програма по желание: Пешеходна обиколка на историческия център с екскурзовод на български език - 15 лева на турист-заявява се и се заплаща предварително в България
 • Туристическа програма по желание: Круиз по Босфора - с екскурзовод на български език: 36 лева - заявява се и се заплаща предварително в България
 • Туристическа програма по желание: Нощна панорамна обиколка с автобус и с екскурзовод на български език в новата европейска част на града и Азия - 30 лв. - заявява се и се заплаща предварително в България
 • Атракционно заведение в Истанбул – програма с меню и питиета - 28 евро
 • Доплащане за единична стая: 60 лева
 • Входни такси за посещаваните обекти и музеи
 • Доплащане за застраховка на лица над 70 г.-5 лв.
 • Доплащане за тръгване от Казанлък -10 лв.

ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ПОСЕЩАВАНИТЕ ОБЕКТИ И МУЗЕИ:

 • Входна такса за посещение на Двореца «Долмабахче» - 40 турски лири
 • Входна такса за посещение на Света София - 40 турски лири.
 • Входна такса за посещение на Двореца Топ Капъ - 40 турски лири
 • Аквариума Тюркуазу (www.turkuazoo.com) – 50 турски лири за възрастни (около 26лв), 40 турски лири за деца и хора над 65г
 • Посещение на Небостъргача “Сапфир”/ с включен виртуален полет над Истанбул- 38 турски лири за възрастни и Програмата е по желание и не е в цената: заявява се и се заплаща на място в Истанбул

ЗАБЕЛЕЖКА:

Входните такси се заплащат се на място в Истанбул.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден задграничен паспорт.

Записването става с внасянето на депозит -30 % от стойността на екскурзията, сключването на договор и общи условия на пътуването.

Посещаваните страни са без строго специфични санитаро-хигиенни и митнически изисквания спрямо българските граждани.

Минимален брой турист за провеждане на екскурзията - 40.

Краен срок за анулиране на пътуването, при несъбран брой туристи - 7 дни преди датата на отпътуване.

Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на актуализация, при независещи от нея обстоятелства.

Туроператор “Валден Тур” е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в ЗАД „ОЗК Застраховане“ АД със застрахователна полица № 0703040201700003/28.11.2017

Версия за печат

екскурзия - ВЕЛИКДЕН В ИСТАНБУЛ Фестивал на лалетоекскурзия - ВЕЛИКДЕН В ИСТАНБУЛ Фестивал на лалетоекскурзия - ВЕЛИКДЕН В ИСТАНБУЛ Фестивал на лалетоекскурзия - ВЕЛИКДЕН В ИСТАНБУЛ Фестивал на лалетоекскурзия - ВЕЛИКДЕН В ИСТАНБУЛ Фестивал на лалетоекскурзия - ВЕЛИКДЕН В ИСТАНБУЛ Фестивал на лалетоекскурзия - ВЕЛИКДЕН В ИСТАНБУЛ Фестивал на лалетоекскурзия - ВЕЛИКДЕН В ИСТАНБУЛ Фестивал на лалето