ВАЛДЕН ТУР - Ст. Загора, тел: 042   62 21 08, GSM:  0888 12 31 61

ИСТАНБУЛ ЗА ЕДНА НОЩ

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 2 дни/1 нощувки

ТРАНСПОРТ: Автобус

ДЕСТИНАЦИЯ: Турция

ГРАД: Истанбул

ТРЪГВАНЕ: от Стара Загора

ДАТИ:

ЦЕНА: 109 лв

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН

Отпътуване от Казанлък в 03:30ч (от хотел Казанлък, при минимум 10 души записани), от Стара Загора в 04:30ч (място на тръгване - срещу автогарата, отбивката за хотел Железник на бул. Славянски) Пътуването е през Капитан Андреево.

Пристигане в Истанбул - най-големият мегаполис на територията на Република Турция около обяд. Настаняване в хотел 3* в търговската част на града, където се намира и прочутата Капалъ чарши.

Круиз по Босфорските брегове - туристическа програма по желание (с доплащане 38 лв)

В 16:00ч - панорамна разходка с кораб по Босфора - най-красивата екскурзия в Истанбул. Екскурзията започва от европейския бряг на Босфора, продължава по Азиатския бряг: покрай Новия Султански дворец Долмабахче; бившата Султанската резиденция Чираан палас, превърната в един от най-престижните хотели в света; кварталът Ортакьой - любимо място на истанбулските творци; отбранителните крепости Румели Хисар, и на Азиатския бряг: крепостта Анадолу Хисар; къщите от известните турски сериали; Летния султански дворец Берлейбейи; Кулата на Девицата - Къз Кулеси. Екскурзията е с продължителност час и половина и е покрай двата бряга на Босфора - европейския и азиатския бряг.

Нощна екскурзия "Град на два континента с Watergarden Istanbul " - туристическа програма по желание (с доплащане 35 лв) ;/ провежда се при минимум 25 туриста /

Около 18:30 ч започва нощна панорамна разходка с автобус и местен екскурзовод на новата модерна европейска част на Истанбул и в Азиатската част. Започва от района Аксарай в старата търговска част на града.

По време на обиколката ще преминете през крепостните стени на Стария Константинопол, ще прекосите с автобуса залива Златен рог и ще се насочите към модерната нова Европейска част на града.

Преминаване по Първия босфорски мост в азиатската част на града.

Посещение на квартал Аташехир в Азиатската част на Истанбул , където се намира WATERGARDEN İSTANBUL.

Изложбеният басейн, който е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул, притежава характеристиката, че е "най-големият и най-развит" шоу басейн в Европа.

Изключителна хореография на ослепителна вода, светлина, лазерни, музикални и пожарни шоута, ресторанти и кафенета.

Нощувка.

ВТОРИ ДЕН

Посещение на небостъргача Сапфир 

(с доплащане за трансфер без включена входна такса - 10 лв)

В 09:00ч туристическата програма започва с посещение на бизнес сърцето на Истанбул - района Левент, където ще направите спирка при небостъргача Сапфир - най-високата жилищна сграда в Европа за 2011г. Освен жилища, в комплекса се намира търговски център, голф игрище, фитнес център, SPA с плувен басейн и обществени зони.

На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Ще имате възможност се качите до панорамната площадка, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE - 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците.

Посещение на уникалната българска църква Свети Стефан - единственият железен православен храм в света. Тя се намира на брега на залива Златен рог. Укрепена и обновена след близо 6 годишен ремонт, църквата отново е отворена за посещение (няма входна такса).-посещението е включено в цената на екскурзията !!!

Закуска.

Посещение на уникалната българска църква Свети Стефан - единственият железен православен храм в света. Тя се намира на брега на залива Златен рог. Укрепена и обновена след близо 6 годишен ремонт, църквата отново е отворена за посещение (няма входна такса).

Следобед около 13:00ч - посещение на Мол Форум Истанбул и посещение на Аквариума Turkuazoo (влизането е по желание).

Аквариумът Turkuazoo:

Аквариумът се води един от най-големите в Европа, заема площ от 8000 квадратни метра и там може да се видят над 10 000 обитатели на подводния свят. Гордост за аквариума е наличието на подводен тунел, дълъг 80 метра.

Отпътуване за Одрин в 15:00ч. Последни покупки и кратък престой в центъра на града за разходка. В 20:00ч - отпътуване за България. Пристигане в Стара Загора преди полунощ.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • транспорт с лицензиран автобус;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в централната част на Истанбул (в близост до прословутия базар Капалъ Чарши);
 • Трансфер до аквариум Тюркоазу и на най-големия Мол в Европа - Форум Истанбул (входна такса за аквариума се заплаща отделно);
 • Посещение на българската църква Свети Стефан
 • Посещение на Одрин;
 • медицинска застраховка за лица до 69.99г.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Пътни такси - 10 лв - заплащат се задължително при туроператора
 • Трансфер от/до Казанлък - 10 лв при минимум 10 души записани
 • Круиз по Босфора с екскурзовод на български език – 38 лв;
 • Туристическа програма по желание "Модерният град на два континента С Watergarden Istanbul" - 35лв;/ провежда се при минимум 25 туриста /
 • Небостъргача Сапфир с включен виртуален полет над Истанбул – 55 турски лири за човек
 • входни такси за посещаваните обекти (заплащат се на място пред обекта):
 • медицинска застраховка за лица над 70г - 5лв.
 • PCR тест не по-стар от 48 часа за тези, които нямат сертификат за ваксинация или документ за преболедуване

* Цената на PCR теста за нашите туристи е 60 лв.

** Сертификатът за ваксинация се признава само, ако са изминали не по-малко от 14 дни от завършване на ваксинацията.

ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ОБЕКТИТЕ:

(плащат се на място пред обекта)

аквариума Тюркуазу - 140 турски лири за възрастни, 95 турски лири за деца

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден задграничен паспорт.

Записването става с внасянето на депозит -30 % от стойността на екскурзията, сключването на договор и общи условия на пътуването.

Посещаваните страни са без строго специфични санитаро-хигиенни и митнически изисквания спрямо българските граждани.

Минимален брой турист за провеждане на екскурзията - 35.

Краен срок за анулиране на пътуването, при несъбран брой туристи - 7 дни преди датата на отпътуване.

Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на актуализация, при независещи от нея обстоятелства.

Туроператор “Валден Тур” е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в ЗАД "ОЗК - ЗАСТРАХОВАНЕ" АД със застрахователна полица № 0703-040-2021-00001/28.11.2021