ЕКСКУРЗИИ:

ДЕСТИНАЦИИ:

ПЪТЕПИСИ:

ЦЕНИ НА МУЗЕИТЕ:

екскурзии

ВЕЛИКДЕН В ИСТАНБУЛ И ФЕСТИВАЛ НА ЛАЛЕТО

екскурзия - ВЕЛИКДЕН В ИСТАНБУЛ И ФЕСТИВАЛ НА ЛАЛЕТО

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 4 дни/3 нощувки

ТРАНСПОРТ: Автобус

ДЕСТИНАЦИЯ: Турция

ГРАД: Истанбул, Одрин

ТРЪГВАНЕ: от Стара Загора

ДАТИ:
14.04.2023-17.04.2023

ЦЕНА:
ЦЕНА ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ:
339 лв. до ДАТА 27.02.2023!!!
С екскурзията до Принцови острови в цената!!!

РЕДОВНА ЦЕНА: 359 лв на човек в двойна/тройна стая

Намаление за деца до 12 г. с двама пълноплащащи - 10% от редовната цена

Доплащане за единична стая - 80 лв

Доплащане за тръгване от Казанлък - 20 лв. (при мин. 15 човека)

Резервация с депозит от 50 лв с плащане 15 дни преди отпътуване !!!

ВЕЛИКДЕНСКИ ПОДАРЪК:

ЗА ЕДИН ОТ НАЙ-СВЕТЛИТЕ ХРИСТИАНСКИ ПРАЗНИЦИ - ВЕЛИКДЕН, ЧРЕЗ ТАЗИ ПРОГРАМА ВСЕКИ ЗАПИСАЛ СЕ ТУРИСТ, ПОЛУЧАВА СЛЕДНИТЕ ПОДАРЪЦИ ОТ НАШАТА АГЕНЦИЯ И АГЕНТСКИТЕ НИ ОФИСИ:

• ПОСЕЩЕНИЕ НА ВЕЛИКДЕНСКАТА ЛИТУРГИЯ В БЪЛГАРСКАТА ЕКЗАРХИЯ В РАЙОН ШИШЛИ

• ПОСЕЩЕНИЕ НА ПАРКА ЕМИРГАН – ПАРКА НА ЛАЛЕТАТА

• ЕКСКУРЗИЯ ДО ПРИНЦОВИТЕ ОСТРОВИ

• ПОСЕЩЕНИЕ НА ФОРУМ ИСТАНБУЛ С АКВАРИУМА (ТРАНСФЕР БЕЗ ВХОДНА ТАКСА ЗА АКВАРИУМА)

• ПОСЕЩЕНИЕ НА ОДРИН

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН - 14.04.2023

Отпътуване от Казанлък в 03:30 от хотел Казанлък (при минимум 15 души записани, с доплащане 20 лв), от Стара Загора в 04:30 часа от ОТБИВКАТА НА ХОТЕЛ ЖЕЛЕЗНИК СРЕЩУ АВТОГАРА – Стара Загора.

Пристигане в Истанбул - най-големият мегаполис на територията на Република Турция около обяд.

Настаняване в хотел 3* в търговската част на града, където се намира и прочутата “Капалъ чаршъ”. (настаняването в хотела става в зависимост от часа на резервация за двореца, може да бъде и след програмата в този ден.)

Долмабахче …

В 15:30 часа започва туристическата програма с местен екскурзовод с посещение на новия султански дворец “Долмабахче” – бароков дворец на брега на Босфора, известен с широките си украсени зали и мраморни бани, както и с картинната си галерия.

Забележка: Тази туристическата програма не е в цената - заявява се и се заплаща предварително в България - 25 лв на турист - за екскурзовод и трансфер. (програмата се провежда при мин.15 човека)

Босфорът….

Около 17:00 започва Панорамна разходка с кораб по Босфора – най красивата екскурзия в Истанбул, екскурзията започва от Европейския бряг и продължава покрай Азиатския бряг: (около 2 часа) преминава се покрай Новия Султански дворец « Долмабахче», Чираан палас–бивша султанска резиденция, превърната в един от най-престижните хотели в света, кварталът «Ортакьой» - любимо място на истанбулските творци, отбранителните крепости «Румели Хисар» и «Анадолу Хисар», Летния султански дворец «Берлейбейи», Кулата на Девицата.

Забележка: Тази туристическата програма не е в цената - заявява се и се заплаща предварително в България - 40 лв на турист. (програмата се провежда при мин.20 човека)

Нощувка.

ВТОРИ ДЕН - 15.04.2023

Закуска.

Българската църква Свети Стефан, район Балат, Вселенска патриаршия и Съвременен Истанбул с Музея на мадам Тюсо, Район Таксим и небостъргача Сапфир

(с доплащане – 40 лв за екскурзоводско обслужване и трансфери )

Забележка: Тази туристическата програма не е в цената и е по желание. (програмата се провежда при мин. 20 човека)

В 09:00ч туристическата програма започва с Посещение на уникалната Българска църква Свети Стефан - единственият железен действащ православен храм в света.

Тя се намира на брега на залива Златен рог. Укрепена и обновена след близо 6 годишен ремонт, църквата отново е отворена за посещение (няма входна такса).

Посещение на район Балат. Балат е стар еврейски квартал в Истанбул, намира се в европейската част на града, на западния бряг на Златния рог. Тесни калдъръмени улички, ярко оцветени и рушащи се османски къщи, провесени прострени дрехи на въже между сградите от двете страни на улицата, деца, които играят футбол по улиците или просто се мотаят - това е идеалното място да видите ежедневието на местните истанбулци. Посещение на Вселенската патриаршия.

Продължаваме с посещение на района Таксим, където се намират част от посолствата, катедралата „Сан Антонио” и Галатската кула.

Таксим с прословутия булевард “Истиклял Джадеси (Истанбулския “Шанз Елизе”)- с Паметника на Републиката и рибните ресторанти на Чичек Пасаж.

По булевард Истиклял и около него има безброй много магазини, кафенета и сладкарнички, където можете да се поразходите.

СВОБОДНО ВРЕМЕ ЗА ПАЗАРУВАНЕ и посещение на Кулата Галата (отвън) или посещение на музея на мадам Тюсо (по желание).

Най-новият музей от известната верига музеи с восъчни фигури на Мадам Тюсо предлага смесица от фигури на звезди от Холивуд като Леонардо ди Каприо и на местни видни личности като султан Сюлейман Великолепни и Ататюрк.

След района Таксим се насочваме към бизнес сърцето на Истанбул - района Левент, където ще направим спирка при небостъргача Сапфир - най-високата жилищна сграда в Европа за 2011г, намираща се в район Левент. Освен жилища, в комплекса се намира търговски център, голф игрище, фитнес център, SPA с плувен басейн и обществени зони.

На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино.

Ще имате възможност се качите до панорамната площадка, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE - 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците.

Входната такса за Небостъргача Сапфир се заплаща допълнително: тераса - 250 турски лири, SkyRIDE - 4D шоу и тераса - 375 турски лири.

Свободно време за самостоятелно разглеждане на район Аксарай или на Капалъ чаршъ.

Прослувутата Капалъ чаршия:

Покритият пазар, миниград, който се е разпрострял на шейсет и пет улици и над 200 декара и включва около 4000 магазина, кафененца и ресторанти – всичко това заградено от стена, през която се влиза от някоя от единайсетте порти.

ВЕЛИКДЕНСКИ ПОДАРЪК:

Около 22:00 отпътуване за район Шишли, където се намира Българската екзархия и църквата «Св. Иван Рилски» за Празничната Великденска литургия.

Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - 16.04.2023

Христос Возкресе!

Закуска.

Принцовите острови….ПОДАРЪК ЗА ВСИЧКИ ТУРИСТИ!!!

В ЦЕНАТА НА ЕКСКУРЗИЯТА!!!

Полудневна туристическа програма: Пътешествието по Мраморно море с кораб до Принцовите острови трае около 1,45 ч. Принцовите острови представляват архипелаг от 9 острова, от които обитаеми са само 4: Къналъ, Бургаз, Хейбели, Буюк Ада.

Най-големият от тях е Буюк Ада- той е островът, който се посещава по време на екскурзията. Връщането в Истанбул е около 15.30 часа.

Модерният град на два континента с Watergarden Istanbul...

Забележка: Тази туристическа програма - не е в цената - заявява се и се заплаща предварително в България - 40 лв. на турист. (програмата се провежда при мин. 20 човека)

Около 18:30 ч започва нощна панорамна разходка с автобус и местен екскурзовод на новата модерна европейска част на Истанбул и в Азиатската част.

Започва от района Аксарай в старата търговска част на града.

По време на обиколката ще преминете през крепостните стени на Стария Константинопол, ще прекосите с автобуса залива Златен рог и ще се насочите към модерната нова Европейска част на града.

Преминаване по Първия босфорски мост в азиатската част на града.

Посещение на квартал Аташехир в Азиатската част на Истанбул, където се намира WATERGARDEN İSTANBUL.

Изложбеният басейн, който е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул, притежава характеристиката, че е "най-големият и най-развит" шоу басейн в Европа.

Изключителна хореография на ослепителна вода, светлина, лазерни, музикални и пожарни шоута, ресторанти и кафенета.Можете да вечеряте там.

Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - 17.04.2023

Закуска.

ВЕЛИКДЕНСКИ ПОДАРЪК:

От 08:30 часа посещение на парка Емирган - КОМПЛИМЕНТ към туристите!!! (в цената на екскурзията)

Паркът Емирган

Паркът Емирган е едно от най-красивите места в Истанбул, особено през пролетта - сезонът на лалетата. Дори в общоприетата родина на лалетата Холандия признават, че тези красиви цветя са пренесени в Европа от Турция. Векове преди европейците турците са оценили красотата им и лалето е станало символ на султанските фамилии и в последствие на град Истанбул. Смята се, че на свой ред лалетата са се появили в Турция, донесени от земите на съвременен Казахстан. Именно Парк Емирган е центъра на ежегодния Фестивал на Лалето. Ще разполагате със свободно време да се насладите на прекрасните цветни картини около вас и да се снимате сред този рай от лалета.

Аквариума Turkuazoo….

Около 11:30 часа - посещение на МОЛ ФОРУМ ИСТАНБУЛ и на Аквариума, който се намира на територията на мола (по желание).Транспортът в включен в цената, входният билет за аквариума не е включен в цената).

Аквариума Turkuazoo - един от най - големите в Европа, заема площ от 8000 квадратни метра и там може да се видят над 10 000 обитатели на подводния свят. Гордост за аквариума е наличието на подводен тунел, дълъг 80 метра.

Забележка: транспортът до мола в включен в цената на екскурзията, входният билет за аквариума не e в цената. Влизането е по желание.

ВЕЛИКДЕНСКИ ПОДАРЪК:

Отпътуване за Одрин около 13:30 часа. Кратка спирка за последни покупки в центъра на града за кафе и разходка. В 17.00 часа - отпътуване за България.

Пристигане в Стара Загора около полунощ.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • 3 нощувки в хотел 3 * в централната част на Истанбул, 3 закуски,
 • туристическа програма в Истанбул
 • транспорт с автобус категория 3 *
 • медицинска застраховка,
 • ВОДАЧ от България
 • ПОДАРЪК – Посещение на парка на лалетата - Емирган
 • ПОДАРЪК - посещение на МОЛ Форум Истанбул с Аквариума (трансфер, без входна такса за Аквариума)
 • ПОСЕЩЕНИЕ НА ВЕЛИКДЕНСКАТА ЛИТУРГИЯ В БЪЛГАРСКАТА ЕКЗАРХИЯ В РАЙОН ШИШЛИ
 • ПОДАРЪК - Посещение на Одрин
 • Принцовите острови….ПОДАРЪК ЗА ВСИЧКИ ТУРИСТИ!!! В ЦЕНАТА НА ЕКСКУРЗИЯТА!!!

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Туристическа програма по желание: Посещение на двореца Долмабахче – транспорт до двореца и екскурзоводско обслужване без входна такса - 25 лв на турист – заявява се и се заплаща предварително в България
 • Туристическа програма по желание: Круиз по Босфора - с екскурзовод на български език: 40 лева - заявява се и се заплаща предварително в България
 • Туристическа програма Българската църква Свети Стефан, Балат, Вселенска патриаршия, Таксим и Сапфир – 40 лв за екскурзоводско обслужване и трансфери - заявява се и се заплаща предварително в България
 • Туристическа програма по желание "Модерният град на два континента С Watergarden Istanbul " - 40 лв - заявява се и се заплаща предварително в България.
 • Доплащане за единична стая: 80 лева
 • Входни такси за посещаваните обекти и музеи
 • Доплащане за застраховка на лица над 70 г.- 5 лв.
 • Доплащане за тръгване от Казанлък - 20 лв.

ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ОБЕКТИТЕ:

* входните такси за посещаваните обекти се заплащат на място пред обекта

 • Входна такса за посещение на Двореца «Долмабахче» - 450 турски лири
 • Входна такса за музея на мадам Тюсо - 325 турски лири на човек (260 турски лири за деца до 12 г.)
 • Небостъргача Сапфир: тераса - 250 турски лири, SkyRIDE-4D шоу - 375 турски лири.
 • Аквариума Тюркуазу (www.turkuazoo.com) – 325 турски лири (260 турски лири за деца до 12 г.)

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Лична карта или валиден задграничен паспорт.

Записването става с внасянето на депозит - 30 % от стойността на екскурзията, сключването на договор и общи условия на пътуването.

Посещаваните страни са без строго специфични санитаро-хигиенни и митнически изисквания спрямо българските граждани.

Минимален брой турист за провеждане на екскурзията - 40.

Краен срок за анулиране на пътуването, при несъбран брой туристи - 7 дни преди датата на отпътуване.

Деца под 18 год., пътуващи с единия родител, задължително трябва да имат пълномощно от другия родител и акт за раждане на детето, оригинал и копие и на двата документа.

Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на актуализация, при независещи от нея обстоятелства.

Туроператор “Валден Тур” е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в ЗАД "ОЗК - ЗАСТРАХОВАНЕ" АД със застрахователна полица № 0703-040-2022-00001/29.10.2022

Версия за печат

екскурзия - ВЕЛИКДЕН В ИСТАНБУЛ И ФЕСТИВАЛ НА ЛАЛЕТОекскурзия - ВЕЛИКДЕН В ИСТАНБУЛ И ФЕСТИВАЛ НА ЛАЛЕТОекскурзия - ВЕЛИКДЕН В ИСТАНБУЛ И ФЕСТИВАЛ НА ЛАЛЕТОекскурзия - ВЕЛИКДЕН В ИСТАНБУЛ И ФЕСТИВАЛ НА ЛАЛЕТОекскурзия - ВЕЛИКДЕН В ИСТАНБУЛ И ФЕСТИВАЛ НА ЛАЛЕТОекскурзия - ВЕЛИКДЕН В ИСТАНБУЛ И ФЕСТИВАЛ НА ЛАЛЕТОекскурзия - ВЕЛИКДЕН В ИСТАНБУЛ И ФЕСТИВАЛ НА ЛАЛЕТО