ЕКСКУРЗИИ:

ДЕСТИНАЦИИ:

ПЪТЕПИСИ:

ЦЕНИ НА МУЗЕИТЕ:

екскурзии

НОВА ГОДИНА В ИСТАНБУЛ ОТ СТАРА ЗАГОРА

екскурзия - НОВА ГОДИНА В ИСТАНБУЛ ОТ СТАРА ЗАГОРА

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 4 дни/3 нощувки

ТРАНСПОРТ: Автобус

ДЕСТИНАЦИЯ: Турция

ГРАД: Истанбул, Одрин

ТРЪГВАНЕ: от Стара Загора

ДАТИ: 30.12.2022-02.01.2023

ЦЕНА:
Настаняване в:
Хотел Монако 3* - 349 лв - няма места
Хотел Барон 4*- 454 лв

Цени за деца до 11,99 год - с 10% намаление от цената за възрастен.

Трети възрастен в стая или дете се настаняват на редовни легла!

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН - 30.12.2022 год.

Отпътуване от Казанлък в 05:00ч (от хотел Казанлък, при минимум 10 души с доплащане 20 лв), от Стара Загора в 06:00ч (място на тръгване - срещу автогарата, отбивката за хотел Железник на бул. Славянски). Пътуването е през Капитан Андреево.

Пристигане в Истанбул - най-големият мегаполис на територията на Република Турция в ранния следобед.

Настаняване в съответния хотел в близост до историческия център и търговската част на града - район Лалели, където се намира и прочутата Капалъ чаршъ.

Туристическа програма по желание "Град на два континента"

(с доплащане – 40 лв при мин. 20 туриста)

Панорамна обиколка с автобус на Новата Европейска и Азиатската част на Истанбул и посещение на Water Garden Istanbul.

Около 18:00 ч започва нашата панорамна разходка с автобус и местен екскурзовод на новата модерна европейска част на Истанбул и в Азиатската част.

Започва от района Аксарай в старата търговска част на града.

По време на обиколката ще преминете през крепостните стени на Стария Константинопол, ще прекосите с автобуса залива Златен рог и ще се насочите към модерната нова Европейска част на града.Преминаване по Първия Босфорски мост в азиатската част на града.Отправяме се към квартал Аташехир в Азиатската част на Истанбул, където се намира WATERGARDEN İSTANBUL.

Изложбеният басейн, който е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул, притежава характеристиката, че е "най-големият и най-развит" шоу басейн в Европа.

Изключителна хореография на ослепителна вода, светлина, лазерни, музикални и пожарни шоута, ресторанти и кафенета.

Нощувка.

ВТОРИ ДЕН - 31.12.2022 год.

Туристическа програма Съвременен Истанбул (с доплащане – 35 лв за екскурзоводско обслужване и трансфер).

Екскурзията започва с Посещение на уникалната българска църква Свети Стефан - единственият железен православен храм в света. Тя се намира на брега на залива Златен рог. Укрепена и обновена след близо 6 годишен ремонт, църквата отново е отворена за посещение (няма входна такса).

След нея отпътуваме за района Таксим, където се намират част от посолствата, катедралата „Сан Антонио” и Галатската кула.

Таксим с прословутия булевард “Истиклял Джадеси (Истанбулския “Шанз Елизе” )- с Паметника на Републиката и рибните ресторанти на Чичек Пасаж.

По булевард Истиклял и около него има безброй много магазини, кафенета и сладкарнички, където можете да се поразходите.

СВОБОДНО ВРЕМЕ ЗА ПАЗАРУВАНЕ и посещение на Кулата Галата /отвън/ или посещение на музея на мадам Тюсо (по желание).

Отпътуваме за небостъргача Сапфир, който е в бизнес сърцето на Истанбул - района Левент и е най-високата жилищна сграда в Европа за 2011г. Освен жилища, в комплекса се намира търговски център, голф игрище, фитнес център, SPA с плувен басейн и обществени зони.

На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино.

Ще имате възможност се качите до панорамната площадка, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE - 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците.

Свободно време за посещение на Прословутата Капалъ чаршия:

Покритият пазар, миниград, който се е разпрострял на 65 улици и над 200 декара и включва около 4000 магазина, кафенета и ресторанти - всичко това заградено от стена, през която се влиза от някоя от 11 порти.

Приготовление за НОВОГОДИШНАТА НОЩ!

Весело посрещане на 2023 г.!!!

/с допълнително заплащане/:

ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ:

В ресторант DIANA (РАЙОН ЛАЛЕЛИ) на 200 м от хотела с DJ и българска музика, танцьорка (Belly dance) и неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки. Менюто ще обявим скоро.

Куверт за възрастни - 150 лв, куверт за деца до 14 г.- 120 лв

ТРЕТИ ДЕН - 01.01.2023!!!

ЧЕСТИТА НОВА 2023 ГОДИНА!!!

Късна закуска.

Другото лице на Истанбул - туристическа програма по желание

(с доплащане – 35 лв за екскурзоводско обслужване и трансфери при мин. 20 туриста)

В 12.00 часа започва Туристическа програма Другото лице на Истанбул –Азиатски бряг. Отпътуване за хълма Чамладжа, където сега се намира Джамията Чамлъджа.

Най-новата джамия „Чамлъджа“ в съседна Турция е вече официално и най-голямата джамия в страната. Тя беше открита през пролетта на 2021 г.

Построена в османско-селджушки стил, джамията спокойно може да се определи като съвременен шедьовър на архитектурата – съчетава в себе си класически и съвременни архитектурни елементи и няма аналог в света.

Има шест минарета и може да се види от всяко място в Истанбул, тъй като е разположена на хълма „Чамлъджа“, квартал „Юскюдар“ в азиатската част на Турция.

Посещение на :

Küçük Çamlıca TV Tower е телевизионна кула в Истанбул, Турция. Разположена на хълма Küçük Çamlıca в квартал Üsküdar, кулата е завършена и пусната в експлоатация през септември 2020 г.

Дизайнът на кулата е вдъхновен от цветето лале, което е било важен символ за турците през цялата история. Докато основната ос на кулата символизира корените и подхранващото тяло на лалето, терасата за гледане и подовете на ресторанта, които са структурирани, докато се издигат към слънцето, символизират пъпка на лале, която все още не се е отворила. Асансьорите Panorama са разположени от двете страни на основната кора, издигаща се от приземния етаж до нивото на антените, и играят роля, тъй като Босфорът разделя и интегрира азиатския и европейския континенти.

Посещение на градините на двореца Бейлярбей е сред най-запомнящите се забележителности на Истанбул. Той е разположен на азиатската част на прочутия пролив Босфора (Bosphorus), преминаващ през турския град. Изящният дворец през годините е използван за лятна резиденция, заради прохладата и гледките, които се разкриват към Босфора.

Вечерта свободно време.

Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - 02.01.2023 год.

Закуска.

Круиз по Босфорските брегове - туристическа програма по желание.

(с доплащане – 38 лв)

В 09:00ч - панорамна разходка с кораб по Босфора - най-красивата екскурзия в Истанбул. Екскурзията започва от европейския бряг на Босфора, продължава по Азиатския бряг: покрай Новия Султански дворец Долмабахче; бившата Султанската резиденция Чираан палас, превърната в един от най-престижните хотели в света; кварталът Ортакьой - любимо място на истанбулските творци; отбранителните крепости Румели Хисар, и на Азиатския бряг: крепостта Анадолу Хисар; къщите от известните турски сериали; Летния султански дворец Берлейбейи; Кулата на Девицата - Къз Кулеси. Екскурзията е с продължителност час и половина и е покрай двата бряга на Босфора - европейския и азиатския бряг.

Отпътуване за Мол Форум Истанбул и посещение на Аквариума Turkuazoo (влизането е по желание).

Аквариумът Turkuazoo:

Аквариумът се води един от най-големите в Европа, заема площ от 8000 кв. метра и там може да се видят над 10 000 обитатели на подводния свят. Гордост за аквариума е наличието на подводен тунел, дълъг 80 м.

Отпътуване за България. Пристигане в Стара Загора вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • транспорт с автобус
 • 3 нощувки със закуски в хотел МОНАКО 3* или хотел Барон 4* - РАЙОН ЛАЛЕЛИ В БЛИЗОСТ ДО КАПАЛЪ ЧАРШИ И ИСТОРИЧЕСКИЯ ЦЕНТЪР
 • трансфер до аквариум Тюркоазу и на най-големия Мол в Европа - Форум Истанбул (входна такса за аквариума се заплаща отделно);
 • медицинска застраховка за лица до 69.99г.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Екскурзии по избор:
  • "Град на два континента"- Панорамна обиколка с автобус на Новата Европейска и Азиатската част на Истанбул и посещение на Water Garden Istanbul - 40 лв при мин. 20 туриста.
  • Туристическа програма Съвременен Истанбул: Българската църква Свети Стефан, посещение на района Таксим с прословутия булевард “Истиклял Джадеси" и посещение на небостъргача Сапфир с доплащане – 35 лв на човек при мин. 20 туриста.
  • Другото лице на Истанбул – Азиатски бряг - Джамията Чамлъджа, Küçük Çamlıca TV Tower, Двореца Бейлярбей - 35 лв. при мин. 20 туриста.
  • Круиз по Босфорските брегове – 38 лв
 • ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ - в ресторант DIANA (РАЙОН ЛАЛЕЛИ) на 200 м от хотела с DJ и българска музика, танцьорка (Belly dance) и неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки. Менюто ще обявим скоро. Куверт за възрастни - 150 лв, куверт за деца до 14 г.- 120 лв.
 • входни такси за посещаваните обекти (заплащат се на място пред обекта):
 • медицинска застраховка за лица над 70г - 5лв.

ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ОБЕКТИТЕ:

* входните такси за посещаваните обекти се заплащат на място пред обекта

 • Музей на мадам Тюсо - 325 турски лири на човек (280 турски лири за деца до 12 г.)
 • Небостъргача Сапфир: тераса - 250 турски лири, SkyRIDE-4D шоу с въртолет + тераса - 375 турски лири
 • Аквариума Тюркуазу - 325 турски лири (280 турски лири за деца до 12 г.)
 • Кулата Küçük Çamlıca TV Tower - 120 турски лири
 • Градините на двореца Бейлярбей - 10 турски лири

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден задграничен паспорт или лична карта.

Записването става с внасянето на депозит - 30 % от стойността на екскурзията, сключването на договор и общи условия на пътуването.

Посещаваните страни са без строго специфични санитаро-хигиенни и митнически изисквания спрямо българските граждани.

Минимален брой турист за провеждане на екскурзията - 35.

Краен срок за анулиране на пътуването, при несъбран брой туристи - 7 дни преди датата на отпътуване.

Деца под 18 год., пътуващи с единия родител, задължително трябва да имат пълномощно от другия родител и акт за раждане на детето, оригинал и копие и на двата документа.

Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на промяна на часовете и последователността на мероприятията.

Туроператор “Валден Тур” е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в ЗАД "ОЗК - ЗАСТРАХОВАНЕ" АД със застрахователна полица № 0703-040-2021-00001/28.11.2021

Версия за печат