ВАЛДЕН ТУР - Ст. Загора, тел: 042   62 21 08, GSM:  0888 12 31 61

НОВА ГОДИНА В ИСТАНБУЛ ОТ СТАРА ЗАГОРА

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 4 дни/3 нощувки

ТРАНСПОРТ: Автобус

ДЕСТИНАЦИЯ: Турция

ГРАД: Истанбул, Одрин

ТРЪГВАНЕ: от Стара Загора

ДАТИ: 31.12.2020-03.01.2021

ЦЕНА: от 239 лв

Хотел Марсело 3* (или подобен):

Цена за ранно записване до 02.12.2020: 239 лв.

Цена след тази дата 259 лв. на човек в двойна/или тройна стая

Хотел Celal Aga 5*:

Цена за ранно записване до 02.12.2020: 349 лв.

Цена след тази дата 369 лв. на човек в двойна/или тройна стая

Цени за деца до 11,99 год - с 10% намаление от цената за възрастен.

* Трети възрастен в стая или дете се настаняват на редовни легла!

Записването/резервацията/ става без депозит!!! до дата: 02.12.2020 год.

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН - 31.12.2020 год.

Отпътуване от Казанлък в 06:00ч (от хотел Казанлък, при минимум 10 души с доплащане 10 лв), от Стара Загора в 07:00ч (място на тръгване - срещу автогарата, отбивката за хотел Железник на бул. Славянски). Пътуването е през Капитан Андреево.

Пристигане в Истанбул - най-големият мегаполис на територията на Република Турция в ранния следобед.

Настаняване в хотел 3* в търговската част на града-район Лалели, където се намира и прочутата Капалъ чаршъ.

Следобед - Свободно време за самостоятелно разглеждане на Капалъ чаршъ.

Прословутата Капалъ чаршия:

Покритият пазар, миниград, който се е разпрострял на 65 улици и над 200 декара и включва около 4000 магазина, кафенета и ресторанти - всичко това заградено от стена, през която се влиза от някоя от 11 порти.

Приготовление за НОВОГОДИШНАТА НОЩ !

Весело посрещане на 2021 год.!!!

Варианти по избор /с допълнително заплащане/:

• Новогодишна вечер на яхта с включени напитки, богата празнична програма и меню - 160лв;

• Новогодишна вечер в Ресторанта на хотел Celal Aga 5 * с богата празнична програма и меню - 160лв;

Менютата ще бъдат уточнени допълнително !!!

Нощувка.

ВТОРИ ДЕН - 01.01.2021 год.

ЧЕСТИТА НОВА 2021 ГОДИНА !!!

Закуска.

Туристическа програма Съвременен Истанбул

Туристическа програма по желание с доплащане – 35 лв за екскурзоводско обслужване и трансфери при мин. 20 туриста

В 11.00 часа започва Туристическа програма Съвременен Истанбул с посещение на Църквата на Първо число, Район Таксим, булевард Истиклял, Кулата Галата и Mall OUTLET VENETSIA!!!

ПОСЕЩЕНИЕ НА ЦЪРКВАТА НА ПЪРВО ЧИСЛО !!!

Църквата на първо число”, както я наричат повечето хора или църквата с ключетата се посещава от хиляди хора от цял свят на всяко първо число от месеца. Те си купуват до входа на църквата т.нар. „сребърни” и „златни” ключета – всяко по 1 TL., които символизират желанията на хората. С този ключ символично се отключват иконите в църквата и хората си пожелават желание. Някои от посетителите влизат в подземната крипта, за да получат и светена вода от малък извор, други стоят и чакат, за да получат благословията на гръцки православен свещеник и осветят своите ключета. Условието е, че ако се сбъдне желанието на човек, той трябва да върне ключа в църквата – отново на първо число на месеца и може да си вземе нов ключ с ново желание. Но връщането на ключа е задължително при сбъдване на желанието. А хората, които връщат ключетата, са стотици!

Туристическата програма продължава с Посещение на района Таксим, където се намират част от посолствата, катедралата „Сан Антонио” и Галатската кула.

Таксим с прословутия булевард “Истиклял Джадеси (Истанбулския “Шанз Елизе” )- с Паметника на Републиката и рибните ресторанти на Чичек Пасаж.

По булевард Истиклял и около него има безброй много магазини,кафенета и сладкарнички, където можете да се поразходите.

СВОБОДНО ВРЕМЕ или посещение на музея на Мадам Тюсо /по желание/.

Най-новият музей от известната верига музеи с восъчни фигури на Мадам Тюсо предлага смесица от фигури на звезди от Холивуд като Леонардо ди Каприо и на местни видни личности като султан Сюлейман Великолепни и Ататюрк.

Отпътуване за OUTLET MALL VENEZIA

МОЛ „Viaport Venezia” – уникален по рода си търговски център, който ще ви пренесе директно във ВЕНЕЦИЯ !!! Самият мол е заобиколен от канал с гондоли, красиви паркове, детски забавления и много изкушения. Усетете духа на площад „Сан Марко” и пазарувайте в магазините с намаления на световно известните марки.

Вечерта свободно време за вечеря в някой от Рибните ресторанти на МОСТА ГАЛАТА – НАД ЗАЛИВА ЗЛАТЕН РОГ /по желание/.

/НЕ Е В ЦЕНАТА -25 ЕВРО НА ТУРИСТ - РИБНО МЕНЮ + АЛКОХОЛНИ НАПИТКИ В ЦЕНАТА /

ТРЕТИ ДЕН - 02.01.2021 год.

Закуска.

В този ден можете да изберете една от следните програми:

Туристическа програма "Столица на три империи"

Туристическа програма по желание с доплащане – 25 лв за екскурзоводско обслужване при мин. 20 туриста

Туристическата програма започва в 09.00 часа с Пешеходна обиколка с професионален екскурзовод на Старата европейска част на Истанбул – площад Хиподрумът - център на живота на града, построен през 203г като огромно съоръжение за конни състезания; Египетския обелиск; Змийската колона; Синята джамия - единствената джамия в Турция с шест минарета (влизането е безплатно и е по желание).

По желание посещение на водохранилището Йеребатан.

Йеребатан сарнъджъ (Yerebatan Sarnıcı), или Цистерна на базиликата, е най-голямото и добре запазено покрито водохранилище за питейна вода в Истанбул измежду открити до няколкостотин в града, приличащо на дворец. Едно от имената, с което цистерните се назовават е „Потъналият палат“.

Тук се съхранявал резерв от питейна вода за в случай на засушаване или обсада на града. Водата по акведукти е доставяна от извори в Белградската гора, намираща се на 19 км северно. Именно фактът, че Константинопол в древността получавал и съхранявал запаси от питейна вода, го е направил толкова трудно превземаем.

По желание посещение на Стария Султански Дворец - Топкапъ сарай (от турски - "Дворецът на портите топове", наречен на една близка порта) е главният дворец, седалището на администрацията на Османската империя от 1465 до 1853 година. Намира се между Златния рог и Мраморно море в Истанбул. Дворецът е пълен с примери от османската архитектура и притежава голяма колекция от порцелани, одежди, оръжия, щитове, брони, османски миниатюри, ислямски калиграфски ръкописи и стенни украшения.

или

Съвременен Истанбул с Музей на Техниката и Небостъргача Сапфир!!!

Туристическа програма по желание /с доплащане – 30 лв за екскурзоводско обслужване и трансфери при мин. 20 туриста/

Туристическата програма започва в 09.30 с посещение на МУЗЕЙ НА ТЕХНИКАТА НА ФАМИЛИЯТА КОЧ:

Музеят на Рахми М. Коч е първият голям технически музей в Турция, посветен на технологиите, историята на транспорта, промишлеността и съобщенията. Мащабният комплекс на музея се намира на брега на историческия Златен рог в сърцето на стария Истанбул. Той е частна фондация, която има за цел да колекционира, изследва и възстановява стари технически съоръжения, индустриални и инженерни обекти и тяхната документация и да ги експонира. Предметите се събират от най-различни държави и периоди. Колекциите съдържат хиляди елементи – от грамофонни игли до кораби и самолети. Експонатите са предмети, които засягат нашето ежедневие.

След това се насочваме към бизнес сърцето на Истанбул - района Левент, където ще направим спирка при небостъргача Сапфир - най-високата жилищна сграда в Европа за 2011г, намираща се в район Левент. Освен жилища, в комплекса се намира търговски център, голф игрище, фитнес център, SPA с плувен басейн и обществени зони.

На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино.

Ще имате възможност се качите до панорамната площадка, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE - 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул.

Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците.

Вечерта Туристическа програма по желание "Град на два континента"

Туристическа програма по желание с доплащане – 40 лв при мин. 20 туриста

Панорамна обиколка с автобус на Новата Европейска и Азиатската част на Истанбул и посещение на Whater Garden Istanbul

Около 18:00 ч започва нашата панорамна разходка с автобус и местен екскурзовод на новата модерна европейска част на Истанбул и в Азиатската част.

Започва от района Аксарай в старата търговска част на града.

По време на обиколката ще преминете през крепостните стени на Стария Константинопол, ще прекосите с автобуса залива Златен рог и ще се насочите към модерната нова Европейска част на града.Преминаване по Първия Босфорски мост в азиатската част на града.Отправяме се към квартал Аташехир в Азиатската част на Истанбул, където се намира WATERGARDEN İSTANBUL.

Изложбеният басейн, който е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул, притежава характеристиката, че е "най-големият и най-развит" шоу басейн в Европа.

Изключителна хореография на ослепителна вода, светлина, лазерни, музикални и пожарни шоута, ресторанти и кафенета.

Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - 03.01.2021 год.

Закуска.

Туристическа програма по желание.

Круиз по Босфорските брегове

Туристическа програма по желание с доплащане – 36 лв

В 16:00ч - панорамна разходка с кораб по Босфора - най-красивата екскурзия в Истанбул. Екскурзията започва от европейския бряг на Босфора, продължава по Азиатския бряг: покрай Новия Султански дворец Долмабахче; бившата Султанската резиденция Чираан палас, превърната в един от най-престижните хотели в света; кварталът Ортакьой - любимо място на истанбулските творци; отбранителните крепости Румели Хисар, и на Азиатския бряг: крепостта Анадолу Хисар; къщите от известните турски сериали; Летния султански дворец Берлейбейи; Кулата на Девицата - Къз Кулеси. Екскурзията е с продължителност час и половина и е покрай двата бряга на Босфора - европейския и азиатския бряг.

Около 11:00 ч – отпътуване за уникалната българска църква Свети Стефан.

Свети Стефан

Единственият железен православен храм в света. Тя се намира на брега на залива Златен рог. Укрепена и обновена след близо 6 годишен ремонт, църквата отново е отворена за посещение (няма входна такса).

Отпътуване за Мол Форум Истанбул и посещение на Аквариума Turkuazoo (влизането е по желание).

Аквариумът Turkuazoo:

Аквариумът се води един от най-големите в Европа, заема площ от 8000 квадратни метра и там може да се видят над 10 000 обитатели на подводния свят. Гордост за аквариума е наличието на подводен тунел, дълъг 80 метра.

Отпътуване за Одрин около 14:30 ч. Последни покупки и кратък престой в центъра на града за разходка. Около 19:00ч - отпътуване за България. Пристигане в Стара Загора около 22.30 часа.

ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ОБЕКТИТЕ:

(плащат се на място пред обекта)

 • музей на мадам Тюсо -109 турски лири на човек
 • стария Султански Дворец Топкапъ сарай - 100 турски лири ;
 • музей на Техниката –Рамзи Коч –18 турски лири
 • Водохранилище Йеребатан 40 турски лири
 • Небостъргача Сапфир с включен виртуален полет над Истанбул - турски лири за възрастен
 • аквариума Тюркуазу -109 турски лири за възрастни, 49 турски лири за деца

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • транспорт с автобус
 • 3 нощувки със закуски в избрания хотел - РАЙОН ЛАЛЕЛИ В БЛИЗОСТ ДО КАПАЛЪ ЧАРШИ
 • трансфер до аквариум Тюркоазу и на най-големия Мол в Европа - Форум Истанбул (входна такса за аквариума се заплаща отделно);
 • посещение на българската църква Свети Стефан
 • посещение на Одрин;
 • медицинска застраховка за лица до 69.99г.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Екскурзии по избор:
  • Рибен ресторант на моста Галата – над залива Златен рог /не е в цената - 25 евро на турист - рибно меню + алкохолни напитки в цената./
  • Туристическа програма Съвременен Истанбул с посещение на Църквата на Първо число, Район Таксим, булевард Истиклял, Кулата Галата и Mall OUTLET VENETSIA!!! - доплащане 35 лв. за екскурзоводско обслужване и трансфери при мин. 20 туриста.
  • Туристическа програма "Столица на три империи" - доплащане 25 лв. за екскурзоводско обслужване при мин. 20 туриста.
  • Туристическа програма по желание "Град на два континента " - Панорамна обиколка с автобус на Новата Европейска и Азиатската част на Истанбул и посещение на Mall Whatergarden Istanbul - доплащане 40 лв при минимум 20 туриста.
  • Круиз по Босфорските брегове - туристическа програма по желание - доплащане 36 лв.
 • Новогодишна вечеря по избор:
  • На яхта с включени напитки, богата празнична програма и меню - 160лв
  • Новогодишна вечер в Ресторанта на хотел Celal Aga 5 * с богата празнична програма и меню - 160лв;
 • входни такси за посещаваните обекти (заплащат се на място пред обекта):
 • медицинска застраховка за лица над 70г - 5лв.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден задграничен паспорт.

Записването става с внасянето на депозит -30 % от стойността на екскурзията, сключването на договор и общи условия на пътуването.

Посещаваните страни са без строго специфични санитаро-хигиенни и митнически изисквания спрямо българските граждани.

Минимален брой турист за провеждане на екскурзията - 35.

Краен срок за анулиране на пътуването, при несъбран брой туристи - 7 дни преди датата на отпътуване.

Деца под 18 год., пътуващи с единия родител, задължително трябва да имат пълномощно от другия родител и акт за раждане на детето, оригинал и копие и на двата документа.

Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на промяна на часовете и последователността на мероприятията.

Туроператор “Валден Тур” е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в ЗАД „ОЗК Застраховане“ АД със застрахователна полица № 0703040201900008/28.11.2019