ЕКСКУРЗИИ:

ДЕСТИНАЦИИ:

ПЪТЕПИСИ:

ЦЕНИ НА МУЗЕИТЕ:

екскурзии

СЕПТЕМВРИЙСКИ ПРАЗНИЦИ В ИСТАНБУЛ - 4 ДНЕВНА

екскурзия - СЕПТЕМВРИЙСКИ ПРАЗНИЦИ В ИСТАНБУЛ - 4 ДНЕВНА

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 4 дни/3 нощувки

ТРАНСПОРТ: Автобус

ДЕСТИНАЦИЯ: Турция

ГРАД: Истанбул, Одрин

ТРЪГВАНЕ: от Стара Загора

ДАТИ:
21.09.2018 - 24.09.2018 г.

ЦЕНА:
235 лв

Доплащане за тръгване от Казанлък - 10 лв.

Доплащане за единична стая - 60 лв

Намаление за деца до 12 г. - 10% от редовната цена

ПОДАРЪК - Еднодневна екскурзия до Принцовите острови (включва билет за ферибота до Буюк Ада и екскурзовод на български език) В ЦЕНАТА НА ЕКСКУРЗИЯТА !!!

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН

Отпътуване от Казанлък в 04.30 (при минимум 10 души записани) от хотел Казанлък, от Стара Загора в 05.00 часа - място на тръгване - срещу автогарата, отбивката за хотел Железник на бул. Славянски, от Сливен - в 06:30 от паркинга на магазин BILLA, от Ямбол в 07:30 часа от ОМВ бензиностанция – гр. Ямбол (при група от мин. 10 туриста пътуването е през гр. Ямбол)

Пристигане в Истанбул - най-големият мегаполис на територията на Република Турция около обяд.

Настаняване в хотел 3* в търговската част на града кв.Аксарай или Лалели, където се намира и прочутата “Капалъ чаршъ”.

В 15.00 часа започва туристическата програма с местен екскурзовод с посещение на новия султански дворец “Долмабахче” – бароков дворец на брега на Босфора, известен с широките си украсени зали и мраморни бани, както и с картинната си галерия. (екскурзоводското обслужване е включено в цената, единствено се заплаща на място пред обекта входна такса в размер на 60 турски лири,влизането в двореца е по желание ).

Босфора….

Около 17.00 започва Панорамна разходка с кораб по Босфора – екскурзията започва от Европейския бряг и продължава покрай Азиатския бряг: (около 1.5 часа) :

Новия Султански дворец « Долмабахче», Чираан палас–бивша султанска резиденция, превърната в един от най-престижните хотели в света, кварталът «Ортакьой»-любимо място на истанбулските творци, отбранителните крепости «Румели Хисар» и «Анадолу Хисар», Летния султански дворец «Берлейбейи», Кулата на Девицата.

Туристическа програма (не е в цената: заявява се и се заплаща предварително в България - 36 лв на турист):

По желание Турска вечер в ресторант "ГАР". (Вечеря с атракционна програма с 2 алкохолни питиета на човек) Програмата е по желание и не е в цената: заявява се и се заплаща на място в Турция - 28 евро на турист.

Нощувка.

ВТОРИ ДЕН

Закуска.

Пешеходна обиколка на историческия център на града

Обиколката е с лицензиран екскурзовод на български език - програма по желание (15 лева на турист за екскурзоводско обслужване, заявява се и се заплаща предварително в България).

От 09.00 часа започва пешеходна разходка с професионален екскурзовод в историческия център на Стария град -

- площад Хиподрума – център на живота на града, построен през 203 г. като огромно съоръжение за конни състезания, игри и представления;

Синята джамия – построена в началото на 17в., втората по големина в Истанбул и единствената джамия в Турция с шест минарета;

Забележка: Синята джамия се посещава, но няма входна такса.

- По желание посещение на музея “Св. София”– императорският храм от 6 в., епископална църква на византийската столица, а след идването на османците през 1453 г. превърната в джамия.

По желание посещение на стария султански дворец Топ Капъ, където е сниман и сериала Великолепния век.

Топкапъ сарай…

Топкапъ сарай - (от турски: „Дворецът на портите топове“, наречен на една близка порта) е главният дворец, седалището на администрацията на Османската империя от 1465 до 1853 година. Намира се между Златния рог и Мраморно море в Истанбул и има великолепен изглед към Босфора. Дворецът е пълен с примери от османската архитектура и притежава голяма колекция от порцелани, одежди, оръжия, щитове, брони, османски миниатюри, ислямски калиграфски ръкописи и стенни украшения. (входна такса за двореца - 60 турски лири, която се плаща пред обекта).

Програмата свършва около 15.30 часа.

Свободно време за самостоятелно разглеждане на Капалъ чарши :

Капалъ чаршъ...

Капалъ чаршия - покритият пазар, миниград, който се е разпрострял на шейсет и пет улици и над 200 декара и включва около 4000 магазина, кафененца и ресторанти – всичко това заградено от стена, през която се влиза от някоя от единайсетте порти.

ТРЕТИ ДЕН

Закуска.

Принцовите острови….ПОДАРЪК ЗА ВСИЧКИ ТУРИСТИ!!!

В ЦЕНАТА НА ЕКСКУРЗИЯТА !!!

Полудневна туристическа програма : Пътешествието по Мраморно море с кораб до Принцовите острови трае около 1,45 ч. Принцовите острови представляват архипелаг от 9 острова, от които обитаеми са само 4: Къналъ, Бургаз, Хейбели, Буюк Ада. Най-големият от тях е Буюк Ада- той е островът, който се посещава по време на екскурзията. На острова могат да се наемат файтони за разходка, като цената на малка обиколка (с продължителност 45 мин.) е около 60 турски лири, цената на голямата обиколка (1.10ч ) е 70 турски лири. Файтоните са четириместни (цените им са променливи). Връщането в Истанбул е около 14.30 часа.

Свободно време за самостоятелно разглеждане на Египетския пазар:

Египетския пазар...

Египетската чаршия - Пазара на подправките - Пазарът за подправки се намира около основата на моста Галата в квартал Еминьоню (Eminönü). Наричат го Египетският пазар, защото повечето от подправките идват от Египет. По улиците около пазара може да купите сирене, мед и наденички....

По желание може самостоятелно да се посети Район Таксим с прочутия булевард Истиклял /или Истанбулското Шан-з-Елизе/, където има множество магазини, кафета и невероятна атмосфера в модерен европейски дух.

Нощния град и Aзиатския бряг…

Около 19.30 часа започва Нощна панорамна обиколка с автобус и местен екскурзовод на новата модерна европейска част на Истанбул и Азиатската част на града.

Екскурзията започва от старата част на града, минава покрай част от крепостните стени на древния Константинопол в района Топкапъ, след това с автобуса се насочваме към модерната нова част на града и през първия Босфорски мост, към най високия хълм над Босфора в азиатската част на Истанбул-хълма Чамладжа, откъдето ще имате възможност да се насладите на невероятните гледки както към европейския брят на Истанбул, така и към Азиатските райони на космополитния град, да пиете турско кафе и хапнете страхотни гюзлемета.

Ще имате възможност да се видите от високо нощния Босфор, да стъпите на Азиатска земя и да усетите част от атмосферата на града, който никога не спи.

Забележка: Тази туристическа програма - не е в цената - заявява се и се заплаща предварително в България - 30 лв. на турист

Спирка при небостъргача "Сапфир"

Небостъргачът "Сапфир" - най-високата жилищна сграда в Европа за 2011 г. намираща се в район Левент. Освен жилища, в комплекса се намира търговски център, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони.

На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Ще имате възможност се качите до панорамната площадка откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците./качването е по желание /

ЧЕТВЪРТИ ДЕН

Закуска.

Посещение на уникалната българска църква Свети Стефан - единственият железен православен храм в света. Тя се намира на брега на залива Златен рог. Укрепена и обновена след близо 6 годишен ремонт, църквата отново е отворена за посещение (няма входна такса).

Аквариума Turkuazoo….

Около 11.30 часа - посещение на МОЛ ФОРУМ ИСТАНБУЛ и на Аквариума,който се намира на територията на мола (по желание).Транспортът в включен в цената, входният билет за аквариума не е включен в цената).

Аквариума Turkuazoo - един от най - големите в Европа, заема площ от 8000 квадратни метра и там може да се видят над 10 000 обитатели на подводния свят. Гордост за аквариума е наличието на подводен тунел, дълъг 80 метра.

НОВА АТРАКЦИЯ В МОЛ ФОРУМ ИСТАНБУЛ - 4 D ШОУ С ХЕЛИКОПТЕР - изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул и над Цяла Турция.

Забележка: транспортът до мола в включен в цената на екскурзията, входният билет за аквариума и за хеликоптерното шоу не са в цената. Влизането е по желание.

Отпътуване за Одрин около 15.00 часа. Кратка спирка за последни покупки в центъра на града за кафе и разходка.

В 18.30 часа - отпътуване за България. Пристигане в Стара Загора късно вечерта

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • 3 нощувки в хотел 3* в централната част на Истанбул, 3 закуски,
 • транспорт с автобус категория 3 *
 • медицинска застраховка,
 • екскурзовод от България
 • ПОДАРЪК - Еднодневна екскурзия до Принцовите острови-включва билет за ферибота до Буюк Ада и екскурзовод на български език
 • посещение на двореца Долмабахче (трансфер и екскурзоводско обслужване без входни такси)
 • посещение на Форум Истанбул с Аквариума (трансфер, без входна такса за Аквариума)
 • Посещение на Одрин
 • Цената е за човек в двойна или тройна стая /в хотелите в който настаняваме в Истанбул няма допълнителни легла в тройните стаи – само редавни/

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Туристическа програма по желание: Пешеходна обиколка на историческия център с екскурзовод на български език - 15 лева на турист-заявява се и се заплаща предварително в България

 • Туристическа програма по желание: Круиз по Босфора - с екскурзовод на български език: 36 лева - заявява се и се заплаща предварително в България
 • Туристическа програма по желание: Нощна панорамна обиколка с автобус и с екскурзовод на български език в новата европейска част на града и Азия - 30 лв. - заявява се и се заплаща предварително в България
 • Вечеря и програма в нощно атракционно заведение -28 евро
 • Доплащане за единична стая: 70 лева
 • Входни такси за посещаваните обекти и музеи/ЗАПЛАЩАТ СЕ ПРЕД ОБЕКТИТЕ В ТУРСКИ ЛИРИ/
 • Доплащане за застраховка на лица над 70 г.- 5 лв.
 • Доплащане за тръгване от Казанлък -10 лв.

ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ОБЕКТИТЕ:

Входна такса за посещение на Двореца «Долмабахче» - 60 турски лири

Входна такса за посещение на Света София - 60 турски лири.

Входна такса за посещение на Двореца Топ Капъ - 60 турски лири

слушалки за църквата "Св. София" и Долмабахче - по 5 TL

Аквариума Тюркуазу – 62 турски лири за възрастни;

Посещение на Небостъргача “Сапфир”/с включен виртуален полет над Истанбул - 39 турски лири за възрастни. Програмата е по желание и не е в цената: заявява се и се заплаща на място в Истанбул

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден задграничен паспорт.

Записването става с внасянето на депозит -30 % от стойността на екскурзията, сключването на договор и общи условия на пътуването.

Посещаваните страни са без строго специфични санитаро-хигиенни и митнически изисквания спрямо българските граждани.

Минимален брой турист за провеждане на екскурзията - 35.

Краен срок за анулиране на пътуването, при несъбран брой туристи - 7 дни преди датата на отпътуване.

Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на промяна на часовете и последователността на мероприятията.

Туроператор “Валден Тур” е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в ЗАД „ОЗК Застраховане“ АД със застрахователна полица № 0703040201700003/28.11.2017

Версия за печат