ЕКСКУРЗИИ:

ДЕСТИНАЦИИ:

ПЪТЕПИСИ:

ЦЕНИ НА МУЗЕИТЕ:

екскурзии

ИСТАНБУЛ - 3 ДНЕВНА

екскурзия - ИСТАНБУЛ - 3 ДНЕВНА

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 3 дни/2 нощувки

ТРАНСПОРТ: Автобус

ДЕСТИНАЦИЯ: Турция

ГРАД: Истанбул, Одрин

ТРЪГВАНЕ: от Стара Загора

ДАТИ:
07.09.2016 - 09.09.2017
22.09.2017 - 24.09.2017

ЦЕНА:
189 лв

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН

Отпътуване от Стара Загора в 05.00 часа от паркинга на ОМВ бензиностанция бул.Славянски –гр. Стара Загора/, от Казанлък в 04.00 часа от хотел Казанлък/.

Пристигане в Истанбул - най-големият мегаполис на територията на Република Турция около обяд.

Настаняване в хотел 3* в търговската част на града –кв. Лалели, където се намира и прочутата “Капалъ чаршъ”.

Дворецът Долма Бахче

Туристическа програма по желание (екскурзоводското обслужване е включено в цената, единствено се заплаща на място пред обекта входна такса в размер на 30 турски лири, влизането в двореца е по желание ).

В 15.30 Нашата екскурзионна програма ще започне с  Посещение на „Долма Бахче” – продължава около 2 часа, като екскурзията започва с посещение на двореца на последнят султан, станал след това резиденция на Мустафа Кемал Ататюрк. ”Долма Бахче” привлича вниманието със своята изящна архитектура, многобройните часовници, чиито стрелки са спрели на часа на смъртта на Кемал Ататюрк, великолепният полюлей тежащ 4 тона и още много ценности от злато и сребро. „Долма бахче“ и в момента е действаща резиденция на президента на република Турция.

Разходка с корабче по Босфора

Туристическа програма по желание (не е в цената: заявява се и се заплаща предварително в България - 36 лв на турист):

Разходка с корабче по Босфора -  тръгва от пристанище Кабаташ. Корабът преминава покрай брега на Европейската част на града, достига до втория мост над Босфора и обратно се връща покрай Азиатския бряг. По време на разходката ще видите част от декорите на някои от хитовите телевизионни турски сериали, като къщата на Онур и офиса на Шехерезада от сериала „1001 нощи” и резиденцията на фамилия Шадоолу от „Перла”, къщата на Мехмед, двореца Долмабахче, местността Ортакьой, дискотеката Рейна, единствения изкуствен остров в Босфора собственост на отбора Галата Сарай, летния двореца на Султаните строен от Абдул Азис -  Бейлярбей, Девическата кула, за която ще чуете и интересни легенди, кулата Галата и много, много други интересни места.

Посещение на атракционно заведение “Таш хан” 

Туристическа програма по желание (не е в цената: заявява се и се заплаща на място – 28 евро на турист):

20.45 ч. „Посещение на атракционно заведение “Таш хан” – вечеря (ордьовър, салата, основно ястие, десерт, две напитки по избор) + богата фолклорна програма и ориенталски танци.

Нощувка.

ВТОРИ ДЕН

Закуска.

Пешеходна екскурзия в историческия център на  Истанбул

Туристическа програма по желание (не е в цената: заявява се и се заплаща предварително в България - 15 лв на турист за екскурзоводско обслужване ):

От 08.45 часа започва Пешеходна екскурзия в историческия център на  Истанбул  с местен лицензиран екскурзовод на български език, която продължава 2,5 часа и включва посещение на: колоната на Константин,  посещение на площада Хиподрум с трите колони /Змийската колона, Египетския обелиск и Порфирогенната колона/ и Синята джамия.

След това, желаещите да посетят „Света София” и „Топ Капъ” влизат в обектите заедно с местния екскурзовод, като заплащат само входните такси и не чакат на огромните опашки пред обектите. Продължителност 2,5 часа.Останалите туристи разполагат със свободно време.

-площад Хиподрума – център на живота на града, построен през 203г. като огромно съоръжение за конни състезания, игри и представления;

-Синята джамия – построена в началото на 17в., втората по големина в Истанбул и единствената джамия в Турция с шест минарета;

Забележка: Синята джамия се посещава, но няма входна такса.

-Музеят “Св. София” - императорският храм от 6 в., епископална църква на византийската столица, а след идването на османците през 1453 г. превърната в джамия-влизането в църквата е по желание – има входна такса, която се заплаща пред обекта - 40 турски лири/.

Двореца Топ Капъ, където е сниман и сериала Великолепния век.

Топкапъ сарай - (от турски: „Дворецът на портите топове“, наречен на една близка порта) е главният дворец, седалището на администрацията на Османската империя от 1465 до 1853 година. Намира се между Златния рог и Мраморно море в Истанбул и има великолепен изглед към Босфора. Дворецът е пълен с примери от османската архитектура и притежава голяма колекция от порцелани, одежди, оръжия, щитове, брони, османски миниатюри, ислямски калиграфски ръкописи и стенни украшения. (входна такса за двореца -40 турски лири, която се плаща пред обекта).

Свободно време за самостоятелно разглеждане на Капалъ чарши :

Капалъ чаршъ...

Капалъ чаршия - покритият пазар, миниград, който се е разпрострял на шейсет и пет улици и над 200 декара и включва около 4000 магазина, кафененца и ресторанти – всичко това заградено от стена, през която се влиза от някоя от единайсетте порти.

Свободно време за пазаруване и разходка.

Нощния град и Aзиатския бряг…

Туристическа програма по желание (не е в цената: заявява се и се заплаща предварително в България - 30 лв на турист):

Около 20.00 часа започва Нощна Панорамна разходка с автобус и местен екскурзовод на Новата Модерна европейска част на Истанбул и в Азиатската част.

По време на обиколката ще преминете през крепостните стени на Стария Константинопол, ще прекосите с автобуса залива Златен рог и ще се насочите към модерната нова част на града.

Програмата продължава през първия босфорски мост към най високия хълм над Босфора в Азиатската част на Истанбул-хълма Чамладжа, откъдето ще имате възможност да се насладите на невероятните гледки както към европейския брят на Истанбул, така и към Азиатските райони на космополитния град, да пиете турско кафе и хапнете страхотни гюзлемета.

 Фото пауза в азиатската част на града  и връщане в Европейската част през района Таксим с прословутия булевард “Истиклял Джадеси (Истанбулския “Шанз Елизе”) и с Паметника на Републиката.

Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН

Закуска.

Отпътуване за

Аквариума Turkuazoo….

Около 10.30 часа - посещение на МОЛ ФОРУМ ИСТАНБУЛ и на Аквариума,който се намира на територията на мола (по желание). Транспортът в включен в цената, входният билет за аквариума не е включен в цената).

Аквариума Turkuazoo - един от най - големите в Европа, заема площ от 8000 квадратни метра и там може да се видят над 10 000 обитатели на подводния свят. Гордост за аквариума е наличието на подводен тунел, дълъг 80 метра.

Забележка: транспортът до мола в включен в цената на екскурзията, входният билет за аквариума и за хеликоптерното шоу не са в цената. Влизането е по желание.

Отпътуване за Одрин около 15.00 часа. Кратка спирка за последни покупки в центъра на града за кафе и разходка.

В 19.30 часа - отпътуване за България. Пристигане в Стара Загора късно вечерта.

ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ОБЕКТИТЕ:

Входна такса за посещение на Двореца «Долмабахче» - 30 турски лири

Входна такса за посещение на Света София - 40 турски лири.

Входна такса за посещение на Двореца Топ Капъ - 40 турски лири

Аквариума Тюркуазу (www.turkuazoo.com) – 43 турски лири за възрастни, за деца до 16 години и хора над 65 год- 29.50 турски лири

Вечеря в Ташкан ресторант с програма, вечеря, напитки – 28 евро

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • 2 нощувки в хотел 3 *** в централната част на Истанбул, 2 закуски,
 • транспорт с автобус категория 3 *
 • медицинска застраховка,
 • екскурзовод от България
 • посещение на двореца Долмабахче (трансфер и екскурзоводско обслужване без входни такси)
 • посещение на Форум Истанбул с Аквариума (трансфер, без входна такса за Аквариума)
 • Посещение на Одрин

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Туристическа програма по желание: Пешеходна обиколка на историческия център с екскурзовод на български език - 15 лева на турист-заявява се и се заплаща предварително в България

 • Туристическа програма по желание: Круиз по Босфора - с екскурзовод на български език: 36 лева - заявява се и се заплаща предварително в България
 • Туристическа програма по желание: Нощна панорамна обиколка с автобус и с екскурзовод на български език в новата европейска част на града и Азия - 30 лв. - заявява се и се заплаща предварително в България
 • Доплащане за единична стая: 70 лева
 • Входни такси за посещаваните обекти и музеи /ЗАПЛАЩАТ СЕ ПРЕД ОБЕКТИТЕ НА МЯСТО В ТУРСКИ ЛИРИ/
 • Доплащане за застраховка на лица над 70 г.-5 лв.
 • Доплащане за тръгване от Казанлък -10 лв.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден задграничен паспорт .

Записването става с внасянето на депозит -30 % от стойността на екскурзията, сключването на договор и общи условия на пътуването.

Посещаваните страни са без строго специфични санитаро-хигиенни и митнически изисквания спрямо българските граждани.

Минимален брой турист за провеждане на екскурзията - 35.

Краен срок за анулиране на пътуването, при несъбран брой туристи - 7 дни преди датата на отпътуване.

Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на промяна на часовете и последователността на мероприятията.

Туроператор “Валден Тур” е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в ЗАД „ОЗК Застраховане“ АД със застрахователна полица № 0703040201600003/28.11.2016

Версия за печат

екскурзия - ИСТАНБУЛ - 3 ДНЕВНАекскурзия - ИСТАНБУЛ - 3 ДНЕВНАекскурзия - ИСТАНБУЛ - 3 ДНЕВНАекскурзия - ИСТАНБУЛ - 3 ДНЕВНАекскурзия - ИСТАНБУЛ - 3 ДНЕВНАекскурзия - ИСТАНБУЛ - 3 ДНЕВНА