ЕКСКУРЗИИ:

ДЕСТИНАЦИИ:

ПЪТЕПИСИ:

ЦЕНИ НА МУЗЕИТЕ:

екскурзии

ОСТРОВ ЛЕФКАДА - ИЗУМРУДЕНИЯ ОСТРОВ

екскурзия - ОСТРОВ ЛЕФКАДА - ИЗУМРУДЕНИЯ ОСТРОВ

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 5 дни/3 нощувки със закуски

ТРАНСПОРТ: Автобус

ДЕСТИНАЦИЯ: Гърция

ГРАД:

ТРЪГВАНЕ: от Стара Загора

ДАТИ:
19.09 - 23.09.2019

ЦЕНА: 235 лв

ДОПЛАЩАНЕ ЗА ЕДИНИЧНА СТАЯ - 110 лв.

ДЕЦА ОТ 2 до 10 ГОДИНИ, настанени с 2-ма възрастни в стая – ЗАПЛАЩАТ 70% ОТ ЦЕНАТА ЗА ВЪЗРАСТЕН.

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН

Отпътуване от Стара Загора в 23:45 ч. от ОМВ – Автогара.

ВТОРИ ДЕН

Пристигане на острова късния следобед. Остров Лефкада, или още наричан Белия остров, е четвъртият по големина от групата Йонийски острови. От древни времена островът е свързан с географската област Акарнаня - основната суша посредством тесен провлак, а коринтяните допълнително улеснили достъпа прокопавайки и канал. Другият вариант за придвижване е по подвижен мост, откъдето се озоваваме директно в столицата на острова - Лефкада. Настаняване в хотел. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН

Закуска. Свободно време. По желание /срещу допълнително заплащане/ круиз 7 Йонийски острови от пристанището Нидри луксозен круизен кораб - по пътя се спира близо до най - красивия плаж Порто Кацики/ избран е на 10 място по красота в света/, който е достъпен само по море и посещение на о. Кефалоня с предвидено време за кафе и шопинг и още острови. Връщане в хотела късния следобед. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН

Закуска. Възможност за допълнителна полудневна екскурзия /срещу допълнително заплащане по желание -10€/ - туристическа обиколка, която включва: посещение на интересни за туристите места: манастира „ Панагия Фанеромени”- построен 1634г., върху останките на древен храм, построен в чест на богинята Артемида. Разходка и разглеждане на крепостта „ Св. Мавра”(Agia Mavra) – Средновековна крепост от 14 век, която била построена, за да защитава острова от набезите на пирати и турци. Разходка в централната част на столицата Лефкада/Лефкас: Централния площад, Кметството, църквата“ Св. Николай ” и венецианската църква „Св Спиридон”- построена през 1685 г., Музеят на грамофоните, Фолклорният музей и Археологическият музей. /ОТВЪН СЕ РАЗГЛЕЖДАТ/. Свободно време – имате възможност да посетите някои от музеите. Отпътуване за Нидри – свободно време за разходка. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН

Закуска. Отпътуване за България. Вечерта пристигане в Стара Загора

Еднодневен круиз по седемте Йонийски острова.

Отпътуване Нидри.

Не забравяйте да вземете бански, хавлия и фотоапарат, защото ще се потопим в едни от най-красивите плажове на Йонийско море. Круиза започва в 10:00ч. Първата спирка е на плажа Порто Кацики (при позволяващи метереологични условия). Скалите над плажа са като обсипана със зеленина арка. До пясъка стигаш по малка козя пътечка. Всяка стъпка е истинско удоволствие и разкрива невероятна гледка. Най-красивият плаж на Йонийско море, спиращият дъха Порто Кацики. Свободно време за плуване.

Отправяме се към Кефалония и неговите разнообразни природни красоти - най- големият остров в Йонийско море с много промени в ландшафта. Дълги пясъчни плажове, живописни заливи с тюркоазено синя вода, впечатляващи пещери и редки геоложки формации пленяват посетителя. Разглеждане на курорта Фискардо, единственото селище останало недокоснато от земетресенията през 1953г. Кратък престой, за да се отпуснете в един от ресторантите за хранене и достатъчно време за разходка.

Следващата ни спирка е остров Итака - Островът на Одисей. Легендата разказва, че Итака е получил името си от първия заселник Итакус, един от синовете на бога на морето Посейдон, но най-вече е известен като родното място на хитроумния Одисей, който след цели 10 години лутане в Средиземно море успява да се пребори с волята на Боговете и да се добере до дома си. Гостоприемният романтичен остров Итака, предлага идеалното място за спокойна почивка и интересни обиколки. Хармонично съчетание на море и планина с магически приказни заливи и плажове. След това круизът продължава към малките сателитни островчета Меганиси и Скорпиос. Кратка спирка в залива на остров Меганиси, където се намира невероятна пещера Папаниколис. По времето на втората световна война пещерата е била използвана като скривалище на подводница Папаниколис. Навлизайки в пещерата, корабът ще спре за да направите едни от най-забележителните снимки, след което ще отпътуваме за остров Скорпиос - малък остров превърнат в малък частен рай от гръцкия корабен магнат Аристотелис Онасис. Тук той се венчава със съпругата си Жаклин Кенеди. На острова има и малък плаж, който носи името на Мария Калас и който напомня за предишната му бурна връзка с оперната прима. На път към пристанището,поглед към остров Мадури, където се е родил и живял гръцкият поет Аристотелис Валаоритис. Около 18:00ч връщане в Нидри.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • транспорт с лицензиран автобус за международен превоз – категоризация 2/3*
 • 3 нощувки със закуски в хотел 3*
 • Екскурзоводско обслужване на български език
 • С групата пътува представител на ТА

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Вечеря – 12€/ вечер/на човек
 • Туристическа обиколка на остров Лефкада – възрастен -10€/20лв за възрастен, деца до 12 години -5€ /10лв
 • Еднодневен корабен круиз по 7-те острова – 25€/50лв за възрастен, деца до 12 години -12€/24лв / без обяд/
 • медицинска застраховка – 8 лв./турист/. Застраховката е „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69 год., с покритие 5000€, валидна за чужбина, на ЗАД “Армеец“
 • За лица над 70 до 85 години - 12 лв. /турист. ПОКРИТИ РИСКОВЕ: “Медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване“,
 • Застраховка допълнително покритие: отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя;
 • Застраховка допълнително покритие: при трайно намалена работоспособност вследствие злополука или смърт – според тарифите на лицензиран застраховател;
 • такси музеи: Музеят на грамофоните, Фолклорният музей /2€/и Археологическият музей. около /3€/- посещават се в свободното време.
 • От 01.01 се въвежда т. нар. такса "Престой" от Гръцкото министерство на Туризма. Тя се заплаща на място в хотела, а размерът ѝ се определя от неговата категория. За 3* хотели - 1.50€ /на стая/нощувка

Версия за печат