ЕКСКУРЗИИ:

ДЕСТИНАЦИИ:

ПЪТЕПИСИ:

ЦЕНИ НА МУЗЕИТЕ:

екскурзии

ПРЕДКОЛЕДЕН БУКУРЕЩ

екскурзия - ПРЕДКОЛЕДЕН БУКУРЕЩ

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 1 ден

ТРАНСПОРТ: Автобус

ДЕСТИНАЦИЯ: Румъния

ГРАД: Букурещ

ТРЪГВАНЕ: от Стара Загора

ДАТИ:
15.12.2018

ЦЕНА: 45 лв

ПРОГРАМА:

Отпътуване от Стара Загора в 5:00 ч.(от отбивката за хотел Железник срещу Автогара, бул.Славянски) за Република Румъния по маршрут Стара Загора - Букурещ.

Пристигане в Букурещ около обяд.

Основан през 15 век на бреговете на река Дъмбовица от влашкия владетел Влад Цепеш (Дракула), Букурещ днес е един от най-големите градове в Централна и Източна Европа.

Често го наричат „Малкия Париж“ заради красивите сгради, строени в края на 19-ти и началото на 20-ти век, които носят духа на френската столица.

Панорамна обиколка на града с автобус и екскурзовод:

Площада на Съединението, Университета, Триумфалната арка, построена по подобие на арката в Париж, Двореца Кантакузино, Площада на революцията, Атенеума, Кралския дворец, църквата Крецулеску

По желание: Разглеждане на Патриаршеската църква с мощите на св. Димитър Басарбовски, покровител на града.

Свободно време за разходка в старата част на Букурещ - квартал Липскани – едно невероятно романтично място с прекрасни ресторантчета, където може да опитате известното ястие мамалига и румънска бира Урсус.

Посещение на Коледен базар.

Коледният базар в Букурещ наподобява немските коледни базари, събирайки десетки дървени сергии с красиви ръчно изработени предмети и орнаменти: Керамика, бродирани тъкани, предмети на занаятите от дъво и кожа, маски, интересни бижута, музикални инструменти, икони, традиционни носии, ръчно рисувани румънски сувенири и коледни играчки, др.

На базара може да намерите традиционна храна и напитки: кашкавали, сирене, пушен бекон, колбаси, традиционна торта с орехи, хляб с джинджифил, ябълков сок, горещо греяно вино, ракия.

Там ще има и къщичка на Дядо Коледа, който идва директно от далечна Лапландия до къщата си в Букурещ, Santa ще посрещне всички добре възпитани деца и ще им бонбони. Той ще бъде придружен от феи и елфи. Децата могат да поставят своите писма за Santa в специална кутия.

Площада ще краси огромна коледна елха, ще откриете открита въртележка, местен фолклор, традиционни концерти.

Около 18:00 ч - отпътуване за България

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

  • Транспорт с лицензиран автобус 3*;
  • Водач от агенцията

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

  • лични разходи

  • Медицинска застраховка - 2 лв
  • медицинска застраховка - доплащане за лица над 70 години - 5 лв

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

  • Лична карта или валиден международен паспорт (по желание). Децата под 18 год., пътуващи с единия родител, задължително трябва да имат пълномощно от другия родител и акт за раждане на детето, оригинал и копие и на двата документа.

Записването става с внасянето на депозит - 100 % от стойността на екскурзията, сключването на договор и общи условия на пътуването.

Посещаваните страни са без строго специфични санитаро-хигиенни и митнически изисквания спрямо българските граждани.

Минимален брой турист за провеждане на екскурзията - 45.

Краен срок за анулиране на пътуването, при несъбран брой туристи - 7 дни преди датата на отпътуване.

Деца под 18 год., пътуващи с единия родител, задължително трябва да имат пълномощно от другия родител и акт за раждане на детето, оригинал и копие и на двата документа.

Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на промяна на часовете и последователността на мероприятията.

Туроператор “Валден Тур” е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в ЗАД „ОЗК Застраховане“ АД със застрахователна полица № 0703040201800004/28.11.2018

Версия за печат

екскурзия - ПРЕДКОЛЕДЕН БУКУРЕЩекскурзия - ПРЕДКОЛЕДЕН БУКУРЕЩекскурзия - ПРЕДКОЛЕДЕН БУКУРЕЩ