ЕКСКУРЗИИ:

ДЕСТИНАЦИИ:

ПЪТЕПИСИ:

ЦЕНИ НА МУЗЕИТЕ:

екскурзии

НОВА ГОДИНА В ДРАМА И КАВАЛА

екскурзия - НОВА ГОДИНА В ДРАМА И КАВАЛА

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ:
3 дни/2 нощувки,
1 вечеря и
1 празнична новогодишна вечеря

ТРАНСПОРТ: Автобус

ДЕСТИНАЦИЯ: Гърция

ГРАД: Кавала, Драма

ТРЪГВАНЕ: от Стара Загора

ДАТИ:
30.12.2023-01.01.2024

ЦЕНА:
469 лв. на човек в двойна стая

439 лв. на човек в тройна стая и деца до 11.99 год

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН - 30.12.2023

Отпътуване от от гр. Стара Загора (място на тръгване - пред автогарата, срещу отбивката за хотел Железник на бул. Славянски) в 7:00 часа за гр. Драма за отпразнуване на Новата 2024.

Пътуването е през Свиленград – Кап. Петко Войвода.

Посещение на пещерата Маара.

Маара e най-голямата речна пещера в света с дължина 21 километра. Тя е разположена при изворите на река Ангитис (Драматица). Пещерата е една от най-красивите в Гърция с подземната река под планината Фалакро, с големи пещерни зали, както и с уникални пещерни образувания.

Забележка: Пещерата се посещава само при подходящи метеорологични условия.

Пристигане след обяд в Драма.

Град Драма

Град Драма се намира в Егейска Македония до границата с България, между Кавала и Серес. През областта преминава река Места, заобиколена от планински върхове. Само на 35 км от Егейско море, Драма е континентална част от Гърция, известна с прекрасната си природа. Градът буквално е построен върху вода откъдето произлиза и името му. Десетки пещери примамват с мистичните си тайни, а реките спират своя бяг в няколко язовира.

Днес е красив град, с много забележителности, културни събития и природа. В града живеят 45 828 жители (2011). Името на града идва от гръцката дума „Идрама”, заради многото води, извиращи в района. Намира се на 650 км от Атина и на 150 км от Солун.

За да продължи коледната атмосфера ви предлагаме посещение на Коледното градче Онируполи, което вече няколко години се посещава от хора от цяла Гърция.

Коледното градче Онируполи - www.oneiroupoli.gr

Всяка година, от 2004 насам за Коледа в Драма се издига град в града – Онируполи.

От 4 декември до 4 януари, всички деца и възрастни, които искат да почувстват духа на Коледа, да повярват в чудеса или просто да получат подаръци, могат да посетят празничното градче. Самият Дядо Коледа посреща посетителите с приветлива усмивка и много обещания, а след това... След това се подреждат чудесата. Къщичка след къщичка, едно интересно място след друго, една приказна идея след друга... Толкова много избор и толкова много коледно настроение едва ли е възможно да кипи по уличките на друго градче. За големите, всеки ден се организират интересни културни събития – изложби, театрални пърформанси, шоу с песни или танци или пък и двете...

След пешеходната разходка ще се настаним в хотела, който е на около 2.5 км от центъра на града.

ХОТЕЛ КУРОС 4* - www.hotelkourosdrama.gr

Още от пръв поглед ще се почувствате комфортно в обстановката, която ще допринесе за вашия уютен престой!

Хотелът е построен в полите на хълм, на втория километър от шосе Драма – Кавала, само на 2 минути от центъра на града. Внушителната архитектура, елегантният космополитен лукс и високата естетика са основните негови характеристики.

Вечеря в ресторанта на хотела (стандартна вечеря без напитки).

Нощувка.

ВТОРИ ДЕН - 31.12.2023

Празничния ден ще започне със закуска.

След закуска в 10:00 часа се отправяме към гр. Кавала, който се намира само на 30 км от гр. Драма.

Туристическа програма в гр. Кавала

Град Кавала се нарежда на второ място по население, в северната част на южната ни съседка. В Кавала се намира най-важното пристанище в източна Македония и Тракия.

Кавала е носител на широка гама от историческо, архитектурно и културно наследство. Данни за селището датират още от вековете преди новата ера.

Туристическа програма в гр. Кавала – или гръчкото Монако, както наричат Кавала амфитеатрално разположена по склоновете на планината Символион, едно от най красивите пристанища на Североизточна Гърция.

Ще направим пешеходна разходка в старата част на града. Ще видим Акведукта на града – колосална конструкция, едно от многото дела на Сюлейман Великолепни. Построен е около 1550 г. на мястото на дълга стена, която изпълнявала защитна роля и била използвана като акведукт. Имарета внушителен архитектурен комплекс от последния османски период, благотворително и образователно заведение, построено от Мохамед Али, роден в града през 1769 г.

Старият град е мястото, където никога няма да ви бъде скучно в Кавала.

Всички улички са пълни с малки магазинчета за сувенири и дрехи. Тук е и мястото, където много от туристите минават, за да купят подаръци за своите близки. Като говорим за стария град в Кавала, трябва да споменем едно много известно име по време на турското управление в Кавала – Мехмед Али. В града се намира неговият стар дом, който в момента е паметник на културата, в близост до дома му е позиционирана и негова статуя – възседнал кон.

Ще посетим и църквата Панагия, разположена на носа на стария град, на един хълм над Егейско море.

Ще имате свободно време за обяд в някоя от романтичните таверни около пристанището с прекрасни месни специалитети и морски дарове.

Връщане в хотела и приготовление за Новогодишната нощ и посрещане на Новата 2024 година.

В цената е включена Празнична новогодишна вечеря (по меню) в таверна на 31.12.2023 с Гръцка музика. с включени бяло и червено вино.

ТРЕТИ ДЕН - 01.01.2024

ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!

Закуска в ресторанта на хотела.

Освобождаване на стаите до 12:00 часа и отпътуване за Александруполис .

Спирка за обяд и отпътуване за Стара Загора.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

  • 2 нощувки със закуски в хотел 4* хотел Курос, Драма
  • 1 стандартна вечеря на 30.12.2023
  • Празнична новогодишна вечеря (по меню) в таверна в гр.Драма на 31.12.2023 с Гръцка музика, с включени бяло и червено вино.
  • Посещение на градчето Онируполи в Драма
  • Екскурзия до гр. Кавала
  • Транспорт с автобус
  • Водач от агенцията
  • Посещение на пещерата Маара без включена входна такса

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

  • лични разходи

Записването става с внасянето на депозит -30 % от стойността на екскурзията, сключването на договор и общи условия на пътуването.

Посещаваните страни са без строго специфични санитаро-хигиенни и митнически изисквания спрямо българските граждани.

Минимален брой турист за провеждане на екскурзията - 45.

Краен срок за анулиране на пътуването, при несъбран брой туристи - 7 дни преди датата на отпътуване.

Деца под 18 год., пътуващи с единия родител, задължително трябва да имат пълномощно от другия родител и акт за раждане на детето, оригинал и копие и на двата документа.

Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на промяна на часовете и последователността на мероприятията.

Туроператор “Валден Тур” е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в „ЗД ЕВРОИНС“ АД – със застрахователна полица № 03700100004727/28.11.2023 г.

Версия за печат