ЕКСКУРЗИИ:

ДЕСТИНАЦИИ:

ПЪТЕПИСИ:

ЦЕНИ НА МУЗЕИТЕ:

екскурзии

БУДВА - ДУБРОВНИК – КОТОР

екскурзия - БУДВА - ДУБРОВНИК – КОТОР

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 4 дни / 3 нощувки

ТРАНСПОРТ: Автобус

ДЕСТИНАЦИЯ: Черна Гора, Хърватия

ГРАД: Дубровник

ТРЪГВАНЕ: от Стара Загора

ДАТИ:
03.05 - 06.05.2019
05.09 - 08.09.2019
20.09 - 23.09.2019

ЦЕНА: 350 лв.

Бонус към офертата – 3 вечери от туристическата агенция.

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН

Отпътуване от Стара Загора в 00:30 ч. от ОМВ – Автогара, от Пловдив в 01. 45 ч. от ОМВ, х-л „Санкт Петербург“, от София в 03:45 ч. от Автогара “ Сердика“ бивш Трафик Маркет. Транзитно преминаване през Сърбия и Черна гора. Пристигане в Будва. Настаняване в хотел 2/3*, разположен на Будванската ривиера. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН

Закуска. Посещение на Котор /срещу допълнително заплащане/. Градът е един от обектите на световното наследство на ЮНЕСКО, заради старото средиземноморско пристанище и впечатляващата градска стена ограждаща града. Которския Залив (Бока Которска) е една от най-врязаните части на Адриатическо море и затова понякога е наричан „най-южният фиорд“. Пешеходна обиколка на старата част на града: Крепостните стени, църкви и катедрали, старинни родови къщи. Свободно време за разходки, снимки, почивка и чаша ароматно капучино.

Отпътуване за Будва /срещу допълнително заплащане /. Следобедна пешеходна обиколка на старата част на Будва: крепостните стени, живописните и запазени средновековни улици и площади, цитаделата, католически и православни църкви. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН

Закуска. Отпътуване за Дубровник /срещу допълнително заплащане /– перлата на Адриатика. Пешеходна обиколка на Стария град с местен екскурзовод на български език: главната порта – Пиле, улицата „Страдун“, фонтаните на Онуфрий, колоната на Орландо, дворецът Спонца, Францисканския и Доминиканския манастир, църквата „Св. Влахо” (покровителят на Дубровник), пристанището и др.

Свободно време, през които бихте могли да се запознаете отблизо с някои от множеството музеи на Дубровник, да обиколите Крепостните стени на града или да се насладите на морски специалитети и бяло вино в някое от многобройните малки ресторантчета, разположени в безкрайния лабиринт от кокетни улички от двете страни на Страдун. Възможност за разходка с лодка около о-в Локрум /срещу доплащане/. Отпътуване за Будва. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН

Закуска. Отпътуване за България.

Спирка на панорамната площадка на – остров“Св. Стефан“ изключително популярен сред световноизвестните личности като Мерилин Монро, Боби Фишър, София Лорен, Клаудия Шифър и др. Днес островът е частна собственост. Фотопауза.

По пътя - кратка почивка край бреговете на Шкодренско езеро. Пристигане късно през нощта в Стара Загора

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • Транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания
 • 3 нощувки в хотел 3*, разположен на Будванската ривиера
 • 3 закуски, 3 вечери
 • фотопауза на Шкодренско езеро фотопауза на остров“Св. Стефан“,
 • пътни, гранични и по маршрута, екскурзоводско обслужване

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Посещение и пешеходна обиколка на Стария Дубровник с местен екскурзовод-20 евро/40 лв/

 • Разходка с корабче около о-в Локрум – около 22 евро - при минимален брой – 30 души;
 • посещение на Будва и туристическа програма и посещение на Котор и туристическа програма -20€ /40 лв/,
 • разходи от личен характер;
 • Медицинска застраховка „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69 год., с покритие 5000 евро, валидна за чужбина, на ЗАД “Армеец“ с адрес на управление: гр. София ул. “Стефан Караджа“2 ЕИК:121076907 - 10 лева/ турист.
 • Застраховка допълнително покритие: отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя
 • Застраховка допълнително покритие: Смърт и трайно намалена работоспособност вследствие злополука – според тарифите на лицензиран застраховател;
 • Туристи над 69 год. до 85 год. доплащат за застраховка „Медицински разходи при болест и злополука на туриста“ – 15 лв. /турист. Лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие
 • Доплащане при настаняване в единична стая: 100 лв
 • Входни такси

ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ОБЕКТИТЕ:

Цитаделата на Будва – 2 евро;

Стария Град на Котор – 1 евро;

Посещение на Крепостните стени – 150 куни за възрастни, деца до 18 години и студенти с карта за намаление -50 куни ;

Лифта до хълма Св. Сърдж – 130 куни, деца от 04.00 до 11.99 години -60 куни ;

Входните такси в Хърватия се заплащат само в куни, посочените цени са ориентировъчни и ТА не носи отговорност за техните промени.

Версия за печат

екскурзия - БУДВА - ДУБРОВНИК – КОТОР