ЕКСКУРЗИИ:

ДЕСТИНАЦИИ:

ПЪТЕПИСИ:

ЦЕНИ НА МУЗЕИТЕ:

екскурзии

ПРАГА – БРАТИСЛАВА – БЪРНО, С ОПЦИЯ ПОСЕЩЕНИЕ НА КАРЛОВИ ВАРИ И ПИЛЗЕН

екскурзия - ПРАГА – БРАТИСЛАВА – БЪРНО, С ОПЦИЯ ПОСЕЩЕНИЕ НА КАРЛОВИ ВАРИ И ПИЛЗЕН

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 6 дни/4 нощувки

ТРАНСПОРТ: Автобус

ДЕСТИНАЦИЯ: Чехия, Словакия

ГРАД: Прага, Бърно, Братислава

ТРЪГВАНЕ: от Стара Загора

ДАТИ:
16.09-21.09.2020

ЦЕНА: 408 лв.
* цена за човек в двойна/тройна стая

Намаление : ДЕЦА ДО 15 ГОДИНИ – ПОЛЗВАТ НАМЕЛЕНИЕ 30% ОТ ПАКЕТНАТА ЦЕНА ЗА ВЪЗРАСТЕН!

ПРОГРАМА:

Първи ден:

Отпътуване от Стара Загора в 21:15 ч. от ОМВ до Автогара, от Пловдив в 22:45 ч. от ОМВ, х-л „Санкт Петербург“ - паркинг, от София в 00:30 ч. от Автогара „Сердика“/ Трафик Маркет/. Пътува се по маршрут София - Калотина - Ниш - Белград – Братислава.

Втори ден:

Пристигане в Братислава - следобед. Братислава, която може да похвали с приказни калдъръмени улички, уникалните сгради на Филхармонията и Народният театър и най-забележителната катедрала в цяла Словакия - катедралата Св. Мартин.Настаняване в Братислава, периферно разположен. Нощувка.

Трети ден:

Ранна закуска. 

Отпътуване за Прага. Туристическа програма в Прага с екскурзовод на български език. Пешеходна обиколка, която включва Храдчани с един от най-големите дворци в Европа, резиденция на чешките крале, а днес на президента на републиката; Готическата катедрала Свети Вит – най-дълго строената катедрала – 600 години, която впечатлява със своите витражи; Мала страна – построен през XVII – XVIII век под стените на Пражкия град; Карловия мост, чийто строеж започва през 1357г. под покровителството на Карл IV и завършва през XV век; Старе Место с едноименния площад и известната Часовникова кула Орлой, която изумява не само с часовника, но и с известната сред туристите „разходка на апостолите”.

По желание разходка с туристическо корабче по р. Вълтава- една разходка в потайностите на най-мистичния град на света, сред истории за алхимици и техния стремеж да открият тайната на Философския камък и незабравима гледка към историческата част на града. Настаняване в хотел в Прага, периферно разположен. 

Нощувка. 

Четвърти ден:

Закуска.

Свободен ден за разходка в Прага или туристическа програма по желание /срещу доплащане/– целодневна екскурзия до Карлови Вари и пивоварната в Пилзен. Екскурзията включва: разглеждане на Карлови Вари – един от най-старите европейски курорти, посещение на пивоварния завод в Пилзен (по време на едночасовото посещение ще се запознаете с историята на най-голямата и модерна пивоварна в Чехия, ще имате възможност да научите подробности за технологията на производство, да дегустирате бира, таксата за вход се заплаща отделно на място – около 200 чешки крони, съветваме Ви да си предвидите връхна дреха, защото в подземията температурата достига до 8ºС). Вечерта - завръщане в Прага.

Нощувка.

Пети ден:

Закуска.

Свободно време за разходка в Прага. По обяд – отпътуване за Братислава. Кратък престой в Бърно с разходка в историческия център: Катедралата Св. Св. Петър и Павел, Храм Мария Магдалена, Двореца Дитрихщайн, Менинската порта; Настаняване в Братислава.

Нощувка. 

Шести ден:

Закуска.

Отпътуване за България.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • транспорт с автобус категория 2/3*, лицензиран за международни пътувания;
 • 2 нощувки със закуски в Прага в хотел 2/3*,
 • 2 нощувки със закуска в Братислава в хотел 2/3*, туристическа програма в Братислава и Бърно,
 • С групата пътува представител на Фирмата – организатор на пътуването.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • пътни и магистрални такси – 20€/40 лв./ заплащат се задължително/
 • екскурзия до Карлови вари и Пилзен – 20€/40 лв./при група минимум 35 туриста/
 • медицинска застраховка – 10 лв. за лица до 69 г. Застраховката е „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69 год., с покритие 5000€, валидна за чужбина, на ЗАД “Армеец“ с адрес на управление: гр. София ул. “Стефан Караджа“2 ЕИК :121076907.
 • туристическа обиколка с местен екскурзовод в Прага – 10€/20лв при минимум 35 туриста
 • входни такси за музеите и разходки с корабчето река Вълтава. Разходка с кораб по р. Вълтава (1 час) – около 25 евро
 • доплащане за единична стая – 120 лв.
 • застраховка „отмяна на пътуване” 2-3% от цената на пакета според условията на съответния Застраховател ;
 • Слушалки за разходката с местен екскурзовод в Прага – 2€
 • допълнителни мероприятия по желание, ползване на градски транспорт

Версия за печат