ЕКСКУРЗИИ:

ДЕСТИНАЦИИ:

ПЪТЕПИСИ:

ЦЕНИ НА МУЗЕИТЕ:

екскурзии

НОВА ГОДИНА В КАВАЛА И ДРАМА

екскурзия - НОВА ГОДИНА В КАВАЛА И ДРАМА

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ:
3 дни/2 нощувки,
1 вечеря и
1 празнична новогодишна вечеря

ТРАНСПОРТ: Автобус

ДЕСТИНАЦИЯ: Гърция

ГРАД: Кавала

ТРЪГВАНЕ: от Стара Загора

ДАТИ: 30.12.2018 г.

ЦЕНА: 349 лв (дете до 12 г. - 339 лв.)

Уважаеми клиенти, за тази Нова Година ви представяме една програма, която надяваме се да се превърне в традиция занапред – едно вълшебно пътуване до съседна Гърция, с посещение на градовете Драма и Кавала.

Драма е красив град, който по коледните и новогодишни празници събира хора от цяла Северна Гърция, благодарение на така нареченото Коледно градче Онируполи, и предоставя на всички изключително приятна и романтична атмосфера, създава новогодишно настроение!

Обещаваме ви весело посрещане на Новата 2019 год.!

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН - 30.12.2018

Отпътуване от гр. Казанлък /хотел Казанлък, при минимум 10 души/ в 6:30 ч, от гр. Стара Загора /отбивката на хотел Железник срещу автогара/ в 7:00 часа за гр. Драма за отпразнуване на Новата 2019.

Пътуването е през Свиленград – Кап. Петко Войвода.

Посещение на пещерата Маара

Маара e най-голямата речна пещера в света с дължина 21 километра. Тя е разположена при изворите на река Ангитис (Драматица). Пещерата е една от най-красивите в Гърция с подземната река под планината Фалакро, с големи пещерни зали, както и с уникални пещерни образувания.

* Забележка: Пещерата се посещава само при подходящи метеорологични условия.

Пристигане след обяд в Драма.

Град Драма

Град Драма се намира в Егейска Македония до границата с България, между Кавала и Серес. През областта преминава река Места, заобиколена от планински върхове. Само на 35 км от Егейско море, Драма е континентална част от Гърция, известна с прекрасната си природа. Градът буквално е построен върху вода откъдето произлиза и името му. Десетки пещери примамват с мистичните си тайни, а реките спират своя бяг в няколко язовира.

Пешеходна обиколка на Драма

Пристигаме в гр. Драма около обяд и започваме нашата пешеходна обиколка на този прекрасен град сгушен в полите на планината Фалакро.

Днес е красив град, с много забележителности, културни събития и природа. В града живеят 45 828 жители (2011). Името на града идва от гръцката дума „Идрама”, заради многото води, извиращи в района. Намира се на 650 км от Атина и на 150 км от Солун.

Точно заради праисторическите й корени и богата история,

В общинския парк на Драма в центъра на града се намира статуята на свободата, както и паметникът на Колокотронис.

Разходката из парка ще ви впечатли със стоте извора, които извират там и чинарите, в стъблото на един от които се е намирала кухнята на едно от кафенетата наоколо.

В цяла Драма, и особено в Парка Агия Варвара има разпръснати стари запазени сгради, които придават атмосфера на града. Една от важните забележителности са византийските стени, които са запазени частично в северната част на града, около църквата Света София. Паркът Света Варвара има площ от 60 декара и там ще се насладите на цветовете и водите, на езерата с водопадите и на сенките на вековните дървета. Ще видите и традиционните воденици, най-старата от тях е мюсюлманската „Воденица на Зонке”. В северната част на парка е запазен тютюневият склад на швейцарския евреин Ерман Спирер от 1925. Точно пред него са развалините на склада на Йосеф Фарадзи, където са били затворени евреите на Драма през 1943 преди да бъдат изпратени в полските концлагери.

След пешеходната разходка ще се настаним в хотела, който е на около 2.5 км от центъра на града.

ХОТЕЛ КУРОС 4* - www.hotelkourosdrama.gr

Още от пръв поглед ще се почувствате комфортно в обстановката, която ще допринесе за вашия уютен престой!

Хотелът е построен в полите на хълм, на втория километър от шосе Драма – Кавала, само на 2 минути от центъра на града. Внушителната архитектура, елегантният космополитен лукс и високата естетика са основните негови характеристики.

Вечеря в ресторанта на хотела.

За да продължи коледната атмосфера ви предлагаме посещение на Коледното градче Онируполи, което вече няколко години се посещава от хора от цяла Гърция.

Коледното градче Онируполи - www.oneiroupoli.gr

Всяка година, от 2004 насам за Коледа в Драма се издига град в града – Онируполи.

От 4 декември до 4 януари, всички деца и възрастни, които искат да почувстват духа на Коледа, да повярват в чудеса или просто да получат подаръци, могат да посетят празничното градче. Самият Дядо Коледа посреща посетителите с приветлива усмивка и много обещания, а след това... След това се подреждат чудесата. Къщичка след къщичка, едно интересно място след друго, една приказна идея след друга... Толкова много избор и толкова много коледно настроение едва ли е възможно да кипи по уличките на друго градче. За големите, всеки ден се организират интересни културни събития – изложби, театрални пърформанси, шоу с песни или танци или пък и двете...

Връщане в хотела. Вечеря (включена в цената). Нощувка.

ВТОРИ ДЕН - 31.12.2018

Празничния ден ще започне със закуска.

След закуска в 10:00 часа се отправяме към гр. Кавала, който се намира само на 30 км от гр. Драма.

Туристическа програма в гр. Кавала

Град Кавала се нарежда на второ място по население, в северната част на южната ни съседка. В Кавала се намира най-важното пристанище в източна Македония и Тракия.

Кавала е носител на широка гама от историческо, архитектурно и културно наследство. Данни за селището датират още от вековете преди новата ера.

Туристическа програма в гр. Кавала – или гръчкото Монако, както наричат Кавала амфитеатрално разположена по склоновете на планината Символион, едно от най красивите пристанища на Североизточна Гърция.

Ще направим пешеходна разходка в старата част на града. Ще видим Акведукта на града – колосална конструкция, едно от многото дела на Сюлейман Великолепни. Построен е около 1550 г. на мястото на дълга стена, която изпълнявала защитна роля и била използвана като акведукт. Имарета внушителен архитектурен комплекс от последния османски период, благотворително и образователно заведение, построено от Мохамед Али, роден в града през 1769 г.

Старият град е мястото, където никога няма да ви бъде скучно в Кавала.

Всички улички са пълни с малки магазинчета за сувенири и дрехи. Тук е и мястото, където много от туристите минават, за да купят подаръци за своите близки. Като говорим за стария град в Кавала, трябва да споменем едно много известно име по време на турското управление в Кавала – Мехмед Али. В града се намира неговият стар дом, който в момента е паметник на културата, в близост до дома му е позиционирана и негова статуя – възседнал кон.

Ще посетим и църквата Панагия, разположена на носа на стария град, на един хълм над Егейско море.

Ще имате свободно време за обяд в някоя от романтичните таверни около пристанището с прекрасни месни специалитети и морски дарове.

Връщане в хотела и приготовление за Новогодишната нощ и посрещане на Новата година.

В цената е включена Празнична новогодишна вечеря в ресторанта на хотела на 31.12.2018 с жива музика без включени напитки.

ТРЕТИ ДЕН - 01.01.2019

ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА !

Закуска в ресторанта на хотела.

Освобождаване на стаите до 12:00 часа и отпътуване за Александруполис .

Спирка за обяд и отпътуване за Стара Загора.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

  • 2 нощувки със закуски в хотел 4* хотел Курос, Драма
  • 1 стандартна вечеря на 30.12.2018
  • Празнична новогодишна вечеря в ресторанта на хотела на 31.12.2018 с включена жива музика без включени напитки
  • Пешеходна обиколка на Драма
  • Посещение на градчето Онируполи в Драма /трансфер хотел – Онируполи –хотел /
  • Екскурзия до гр. Кавала
  • Транспорт с автобус
  • Водач от агенцията
  • Посещение на пещерата Маара без включена входна такса

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

  • Доплащане за тръгване от Казанлък - 10 лв на човек

Записването става с внасянето на депозит - 30 % от стойността на екскурзията, сключването на договор и общи условия на пътуването.

Посещаваните страни са без строго специфични санитаро-хигиенни и митнически изисквания спрямо българските граждани.

Минимален брой турист за провеждане на екскурзията - 45.

Краен срок за анулиране на пътуването, при несъбран брой туристи - 7 дни преди датата на отпътуване.

Деца под 18 год., пътуващи с единия родител, задължително трябва да имат пълномощно от другия родител и акт за раждане на детето, оригинал и копие и на двата документа.

Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на промяна на часовете и последователността на мероприятията.

Туроператор “Валден Тур” е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в ЗАД „ОЗК Застраховане“ АД със застрахователна полица № 0703040201800004/28.11.2018

Версия за печат

екскурзия - НОВА ГОДИНА В КАВАЛА И ДРАМАекскурзия - НОВА ГОДИНА В КАВАЛА И ДРАМАекскурзия - НОВА ГОДИНА В КАВАЛА И ДРАМАекскурзия - НОВА ГОДИНА В КАВАЛА И ДРАМАекскурзия - НОВА ГОДИНА В КАВАЛА И ДРАМАекскурзия - НОВА ГОДИНА В КАВАЛА И ДРАМАекскурзия - НОВА ГОДИНА В КАВАЛА И ДРАМАекскурзия - НОВА ГОДИНА В КАВАЛА И ДРАМАекскурзия - НОВА ГОДИНА В КАВАЛА И ДРАМА