Туристическа агенция ВАЛДЕН ТУР - ЕКСКУРЗИИ - АВТОБУСНИ от Ст. Загора - КАПАДОКИЯ – МИСТИКА И ИСТОРИЯ

ЕКСКУРЗИИ:

ДЕСТИНАЦИИ:

ПЪТЕПИСИ:

ЦЕНИ НА МУЗЕИТЕ:

екскурзии

КАПАДОКИЯ – МИСТИКА И ИСТОРИЯ

екскурзия - КАПАДОКИЯ – МИСТИКА И ИСТОРИЯ

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 6 дни/4 нощувки

ТРАНСПОРТ: Автобус

ДЕСТИНАЦИЯ: Турция

ГРАД: Кападокия, Анкара, Бурса, Коня, Акшехир, Кютахя

ДАТИ:
19.09.2018 -24.09.2018

ЦЕНА:
459 лв

ПРОГРАМА:

1 ден

Отпътуване от Стара Загора от бензиностанция ОМВ на бул. Славянски и Руски в 20:00 за Кап. Андреево и Република Турция. Нощен преход към Анкара.

2 ден

Пристигане в Анкара преди обяд.

Панорамна екскурзия на град Анкара.

Включва разглеждане на символа на Анкара – Цитаделата – това е най – старата част на града. Разглеждане на Мавзолея на Ататюрк – там където бащата на Турците Мустафа Кемал Ататюрk е погребан.

Музея на Анадолските цивилизации признат през 1971 г, за Европейски музей на годината.

Разглеждане на Старата сграда на Парламента на Република Турция.

Настаняване. Вечеря /включена в цената/. Нощувка.

3 ти ден

Закуска. Отпътуване за Кападокия – „Земята на красивите коне”.

По пътя преминаване през второто по големина солено езеро в Турция - Туз гьол с кратък престой и възможност за снимки.

Посещение на подземния град Каймаклъ. Каймаклъ (Kaymaklı) е подземен град, който се намира в цитаделата Каймаклъ. Каймаклъ(един от общо 36-те), обитаван 5 в.пр.Хр. и състоящ се от 9 етажа, свързани чрез каменни стълбища. В древността в града е имало кухни, конюшни, мазета, винарни, столови, водоизточници, складове за маслини. За първи път отваря врати за туристите през 1964г.

Древното му име е Енегуп. 

Пристигане в Кападокия.

Кападокия има уникално историческо и културно наследство. Там се намират приказните "комини“ – формирали се преди 13 милиона години впечатляващи природни скални образувания, сякаш обитавани от призраци.

Настаняване в хотел 4*. Вечеря в хотела /включена в цената /. Нощувка.

4 ден

По желание и срещу допълнително заплащане полет с балон над Кападокия /мероприятието се провежда рано сутринта около 05:30 ч. В цената е включен трансфер, лека закуска, застраховка и сертификат./ Излитането с балони става при подходящо време. Кападокия е смятана за най- впечатляващото и вълнуващо място за полет с балон.

Закуска.

Около 09:00 часа започва нашата целодневна екскурзия в Кападокия .

Екскурзията започва с посещение на Долината Дервент известна още като долина на въображението или Розовата долина. Посещение на Долината Зелве (долината е осеяна със скални църкви и „вълшебни комини”, тя е една от най-ранното заселените и най-късно изоставени монашески долини).

Екскурзията продължава към местността Паша баа. Посещение на градчето Аванос, разположено на двата бряга на р. Казалърмак („Червената река”, най-дългата река в Турция). Градът е известен с грънчарството – занаят, зародил се по тези места още от времето на древните хети. Посещение на традиционно грънчарско ателие.

Свободно време и възможност за обяд./не е в цената-около 20 лири на място по желание / 

Разходка в Национален парк Долината Гьореме намиращ се в списъка на Световното културно-историческо наследство на ЮНЕСКО от 1985 г. Разглеждат се скалните светилища, уникално доказателство за силата на византийското изкуство и след иконоборческия период.

Отпътуване към град Учхисар с неговата цитадела, от върха на която човешкия поглед може да обхване цялото вълшебство на околния пейзаж. 

Връщане в хотела. 

Вечеря. 

По желание – посещение на подземен ресторант с богата фолклорна програма. Менюто включва плодови салати, ядки и напитки местно производство - без лимит. /не е в цената-на място и е по желание - 25 евро на човек/

Нощувка. 

5 ден

Закуска.

В 07:30 отпътуване за гр. Бурса през Коня, Акшехир, Афион и Кютахя. Спирка в гр.Коня - религиозното сърце на страната, чиято история започва преди около четири хилядолетия, когато древните хeти основават на това място селище и го наричат Kuwanna и което преживява интензивно развитие през 12 и 13 в. по време на Селджукския султанат.

Посещение гробницата на ислямският философ Мевляна Джелаладдин Руми от ХІІІ век-създател на учението и ордена на въртящите се Дервиши - търсещи любов, толерантност и познание, чрез практиката на въртене - изпадайки в подобно на транс състояние. 

По пътя към Бурса разглеждане на гроба на турския всепризнат и обичан хитрец Настрадин Ходжа в Акшехир и кратка фотопауза на алеята с хумористичните му паметници.

Посещение на чаршията за порцелан в Кютахя, свободно време и възможност за покупка на сувенири.

Пристигане в гр. Бурса - късно вечерта. Настаняване в хотела.Нощувка.

6 ден

Закуска. Бурса, четвъртият по големина град в Турция, първа столица на османската империя и важен търговски център, разположен на западния край на древния път на коприната. Оттук произлизат популярните турски храни – ореховката и искендер кебапът.

Начало на туристическа ни програма в града, известен с минералните си извори и с културните си забележителности, който е крайна западна точка от прочутия “Път на коприната” – изкачване с автобуса до Стария Чинар Инкая,посещение на хълма Топхане с панорамната площадка, часовниковата кула джамията Улу и Кервансарая Коза Хан.

Свободно време.

Около 13:30 часа отпътуване за Стара Загора /550 км /през гр. Бандарма и Лапсеки /Дарданелите/.

Пристигане в Стара Загора късно вечерта.

Забележка: 

Вечерите в хотелите са без включени напитки.

Посещението на Ючхисар е свързано с изкачване по наклон. Не е препоръчително за хора с проблеми с крайниците. Желателно е туристите да са с удобни обувки.

Посещението на подземния град Каймаклъ се препоръчва за хора, страдащи от дихателни проблеми или клаустрофобия. Ако някой не желае да посети обекта, би могъл да изчака отвън.

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на програмата.

Входните такси са в турси лири и се заплащат пред обектите.

Актуални входни такси след 01.04.2018 год.

Туроператора не носи отговорност за евентуалната им промяна.

Туристите заплащат актуалните към момента на пътуване входни такси.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • транспорт с автобус, лицензиран за международно пътуване
 • 2 ма шофьори
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в Анкара
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 4* в Кападокия
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Бурса
 • туристическа програма в с професионален екскурзовод по целия маршрут
 • медицинска застарховка за пътуване за лица до 69 год.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • музей на Анатолийските цивилизации 15 TRL; 

 • входна такса за подземния град Каймаклъ - 20 TRL
 • входна такса за Крепостта Ючхисар, – 6.50 TRL
 • входна такса за Скалните църкви на Долината Гьореме, – 20 TRL
 • входна такса за Долината Долината Зелве, – 10 TRL
 • входна такса за гробницата на Мевляна, Коня - 5 TRL, при групи над 14 човека се заплащат задължително и слушалки - 3 лири
 • Посещение на подземен ресторант с богата фолклорна програма. (Менюто включва плодови салати, ядки и напитки, местно производство без лимит), - 25 евро заявява се по време на екскурзията
 • разходка с балон над Кападокия – 120 евро заявява се по време на екскурзията
 • обяди по пътя –около 20 TRL/за 1 обяд/
 • доплащане за единична стая - 150 лв.;
 • доплащане за мед. застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 69 г. до 85 г.- по 2.00 лв. на човек на ден 

Версия за печат

екскурзия - КАПАДОКИЯ – МИСТИКА И ИСТОРИЯ екскурзия - КАПАДОКИЯ – МИСТИКА И ИСТОРИЯ екскурзия - КАПАДОКИЯ – МИСТИКА И ИСТОРИЯ екскурзия - КАПАДОКИЯ – МИСТИКА И ИСТОРИЯ екскурзия - КАПАДОКИЯ – МИСТИКА И ИСТОРИЯ екскурзия - КАПАДОКИЯ – МИСТИКА И ИСТОРИЯ екскурзия - КАПАДОКИЯ – МИСТИКА И ИСТОРИЯ екскурзия - КАПАДОКИЯ – МИСТИКА И ИСТОРИЯ