ЕКСКУРЗИИ:

ДЕСТИНАЦИИ:

ПЪТЕПИСИ:

ЦЕНИ НА МУЗЕИТЕ:

екскурзии

ОСТРОВ ЗАКИНТОС - ПЕРЛАТА НА ЙОНИЙСКИТЕ ОСТРОВИ

екскурзия - ОСТРОВ ЗАКИНТОС - ПЕРЛАТА НА ЙОНИЙСКИТЕ ОСТРОВИ

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 5 дни/3 нощувки

ТРАНСПОРТ: Автобус

ДЕСТИНАЦИЯ: Гърция

ГРАД: Килини, Остров Закинтос

ДАТИ:
19.09-23.09.2019

ЦЕНА:
325 лв

ДОПЛАЩАНЕ ЗА ЕДИНИЧНА СТАЯ - 110 лв.

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН

Отпътуване от Стара Загора в 18:30 ч от OMV  до Автогара Стара Загора  посока София – Кулата – Килини.

ВТОРИ ДЕН

Отпътуване от пристанище Килини за Закинтос около обяд пристигане в Закинтос.Остров Закинтос (Zakynthos), или както още се нарича Занте, е третият по големина от Йонийските острови в Йонийско море. Главният град и пристанище на острова също се нарича Закинтос. Венецианците го наричали "Цветето на Изтока", а според легендата островът носи името на сина на легендарния аркадийски вожд Аркадиан Закинтос. Островът е една от най-популярните туристически дестинации в Гърция с възхитителен смарагдов цвят на морето, а географското му положение дава възможност за посещение и на други острови в Йонийско море.

Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН

Закуска. Свободно време или срещу допълнително заплащане панорамна обиколка на остров Закинтос: за да се придобие по-добра представа за красотата му се започва от хълма Бохали към Волимес – традиционно селище, чиито жители преживяват от собствено произведени суровини, и известно с ръчно изработените килими, покривки и пердета; фотопауза на панорамната площадка над залива на котрабандистите със спираща дъха гледка.

Следобед свободно време в Агиос Состис, където се намира частния остров Камео до кой се стига с дървен мост или по желание екскурзия до залива Лагана /срещу допълнително заплащане/ – с един от най-големите плажове на Гърция и естествено местообитание на средиземноморските костенурки от вида карета. Разходка с корабче в залива за наблюдение на костенурките Карета Карета, гмуркане от кораба в пещерите на Кери и време за плаж на остров Мататониси. Обиколката приключва в град Закинтос на площад Соломос и площад Св. Марк с единствената католическа катедрала.

Свободно време. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН

Закуска. Свободен ден за плаж или по желание целодневен круиз до Сините пещери, Навагио, нос Скинари и Ксигиа. Първата спирка е време за плаж на най-фотографирания плаж в Гърция, Навагио. Следва свободно време за гмуркане в Сините пещери, в които кожата ви ще изгледа синя във водата. Преди да се приберем в Закинтос остава и време за плажуване на плаж Ксигиа известен с неговите серни извори в морето. Обратно в автобуса. Обратно в хотела.

Свободно време. Гръцка вечер в таверна срещу допълнително заплащане. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН

Закуска – ранна или сух пакет. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта. Пристигане в Стара Загора късно вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • транспорт с автобус -3*
 • 3 нощувки със закуски в хотел 3*
 • представител на туристическата агенция
 • Екскурзоводско обслужване

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • фериботни и магистрални такси - 20 евро на турист (задължително се доплащат към Туроператора)
 • панорамна обиколка на остров Закинтос – при минимум 20 туриста-15евро за възрастен и 10 евро за деца до 11.99 години

 • Екскурзия – круиз до Сините пещери и залива Навагио – 25 €- възрастен и 20 €  деца до 11.99 г.
 • Екскурзия до залива Лагана –разходка с корабче – 20 €– възрастен и 10 € - деца до 11.99 г.
 • Гръцка вечер с програма - 25 € възрастен и 12 € - деца до 11.99 г.
 • За осъществяването на екскурзиите е необходим минимум от 20 пълноплащащи  туриста. Заявяват се и се заплащат само на място и осъществяването им зависи само от капитана на кораба – подходящи метерологични условия!!!
 • медицинска застраховка – 8 лв./турист/. Застраховката е „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69 год., с покритие 5000 евро, валидна за чужбина, на ЗАД “Армеец“  с  адрес на управление: гр.София ул. “Стефан Караджа“2  ЕИК:121076907. Застраховката  е  “Медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване“,.
 • За лица над 70 до 85 години  - 12 лв. /турист. ПОКРИТИ РИСКОВЕ: “Медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване“,
 • Застраховка допълнително покритие: отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя ;
 • Застраховка допълнително покритие: при трайно намалена работоспособност вследствие злополука или смърт – според тарифите на лицензиран застраховател;
 • такси музеи:  Музеят на грамофоните, Фолклорният музей /2 евро/и Археологическият музей.  около /3 евро/- посещават се в свободното време.

Версия за печат