ЕКСКУРЗИИ:

ДЕСТИНАЦИИ:

ПЪТЕПИСИ:

ЦЕНИ НА МУЗЕИТЕ:

екскурзии

НОВА ГОДИНА В ИСТАНБУЛ И ЦЪРКВАТА НА ПЪРВОТО ЧИСЛО

екскурзия - НОВА ГОДИНА В ИСТАНБУЛ И ЦЪРКВАТА НА ПЪРВОТО ЧИСЛО

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 4 дни/3 нощувки

ТРАНСПОРТ: Автобус

ДЕСТИНАЦИЯ: Турция

ГРАД: Истанбул, Одрин

ТРЪГВАНЕ: от Стара Загора

ДАТИ: 29.12.2019-01.01.2019

ЦЕНА:
279 лв

Доплащане за тръгване от Казанлък - 10 лв.

Доплащане за единична стая - 140 лв

Намаление за деца до 12 г. - 10% от редовната цена

ПРОГРАМА:

1-ви ден: 29.12.2019

Отпътуване в 2:30 ч (нощта 28.12 срещу 29.12) от Стара Загора - бензиностанция ОМВ до Автогара - по посока Капъкуле. Нощен преход.

Пристигане в Истанбул и по възможност настаняване в хотел.

Около 9:00 -10:00 ч по желание/срещу допълнително заплащане/ – панорамна обиколка с автобус и местен екскурзовод: Следва - Обзорна обиколка на Истанбул /около 4,5 часа/.

Панорамната обиколка на Истанбул се провежда с професионален лицензиран екскурзовод на български език. Обиколката включва разглеждане на: Синята Джамия, Хиподрума, Колоната на Константин, Египетския обелиск, преминаване над Босфора в Азиатската част на Истанбул.

Кратка почивка /за фото пауза или чаша турско кафе/.

Следва връщане в Европейската част на Истанбул, преминаване покрай Златния рог и посещение на българската църква „Св. Стефан“.

Свободно време.

Вечерта от 18:00 ч - Посещение на площад Таксим и търговската улица Истиклял с възможност за посещение на Галатската кула и музея Мадам Тюсо /срещу допълнително заплащане/.

Нощувка.

2-ри ден: 30.12.2019

Закуска.

Разходка с кораб по Босфорския пролив /срещу допълнително заплащане/ - минава се покрай новия султански дворец "Долмабахче", "ЧираанПалас" - бивша султанска резиденция, превърната в един от най-скъпите хотели в света, кварталът "Ортакьой" - любимо място на истанбулските младежи, отбранителните крепости "Румели Хисар" и "Анадолу Хисар", летният султански дворец "Бейлербеи", Кулата на девицата и др.

След разходката с кораб /по желание/ - посещение на двореца „Долмабахче” с екскурзовод на български език /срещу допълнително заплащане/.

Следобяд /по желание/ посещение на небостъргача „Сапфир” /срещу доплащане/ - една от най-високите жилищни сгради в Европа, на 53 надземни етажа със 174 апартамента от 22 различни типа от 120 до 1100 кв.м. Освен жилищни имоти комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн зони. На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Ще имате възможност да се качите до панорамната площадка, откъдето се открива невероятна гледка към града. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул.

Връщане в хотела.

Свободно време.

По желание Вечерна Туристическа програма по желание "Модерният град на два континента с Watergarden Istanbul " и пеещите шадравани копие на Дубай - 15 евро/30 лв/

Програмата се провежда от 18:00ч до 21:00ч. Има и време за шопинг и вечеря в многобройните заведения за хранене.

Връщане към хотела. Нощувка.

3-ти ден: 31.12.2019

Закуска.

Свободно време или екскурзии по желание:/ Обзорна обиколка на Истанбул /Синята Джамия, Хиподрума, Колоната на Константин, Египетския обелиск, българската църква Св. Стефан/ - 20.00 лв. на човек при 25 записани туриста.

- Църквата „Св. София“– 20 Евро/40.00 лв. на /човек / при минимум 25 туриста продължителност около 2,5 часа. , Водохранилището на Юстиниян „Йеребатан“ - 15 Евро/30 лева., Султански дворец „Топкапъ“/Съкровищницата/ - 20 Евро/40 лв. на човек/ при минимум 25 туриста, продължителност около 2,5 часа.

Цената включва: входни такси за обектите и екскурзоводското обслужване, транспорт.

Вечерта - Празнична Новогодишна вечеря на яхта по Босфора, напитките – алкохолни и безалкохолни /местно производство/ са без ограничение в количеството.

Връщане в хотела. Нощувка.

4-ти ден: 01.01.2019.

Закуска в хотела.

БОНУС: Посещение на Църквата „Първия ден на месеца“. 

Има хиляди църкви посветени на Св. Богородица в целия свят, но в Истанбул се намира църквата именувана на „Първия ден на месеца“. Църквата се посещава от хиляди хора, които на всяко първо число от месеца идват тук, надявайки се желанията им да се сбъднат. На първия ден от всеки месец те си проправят път по една тясна уличка на Истанбул до двор на храма, посветен на Дева Мария. Там в предверието на църквата се купуват така наречените „сребърни“ и „златни“ ключета – всяко по 1 турска лира. Те символизират желанията на хората. С този ключ символично се отключват иконите в църквата и хората си пожелават желание. Някои от посетителите влизат в подземната крипта, за да получат и светена вода от малък извор, други стоят и чакат, за да получат благословията на гръцки православен свещеник и осветят своите ключета. Условието е, че ако се сбъдне желанието на човек, той трябва да върне ключа в църквата – отново на първо число на месеца и може да си вземе нов ключ с ново желание. Но връщането на ключа е задължително при сбъдване на желанието. А хората, които връщат ключетата, са стотици! (продължителност около 1, 5 часа)

Отпътуване за България около обяд -11:00ч.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:

Туристическа програма по желание "Модерният град на два континента С Watergarden Istanbul " и пеещите шадравани копие на Дубай - 15 евро/30 лв/

Програмата се провежда от 18:00ч до 21:00ч. Има и време за шопинг

Църквата „Св. София“– 20 Евро/40 лв. на /човек / при минимум 25 туриста продължителност около 2,5 часа/.

Цената включва: входни такси за обектите и екскурзоводското обслужване. Църквата „Света София“ или Църква на светата Премъдрост Божия е монументална обществена сграда в Истанбул, превърната днес в музей. Тя е служила дълго време за християнска катедрала, а по-късно за една от главните джамии на Константинопол. “

Водохранилището на Юстиниян „Йеребатан“ - 15 Евро/30 лева.

Водохранилището Йеребатан сарнъджъ или „Цистерна на базиликата“, е най-голямото и добре запазено покрито водохранилище за питейна вода в Истанбул, приличащо на дворец. Тук е запазен единственият оригинал, оцелял до момента на Горгоната Медуза. Едната глава на Медуза е положена настрани, а другата е положена странично. Поверието разказва, че глави на Медузата са вграждани в сгради с цел тяхната защита, а тъй като, също според легендата, този, който погледне Медузата в очите, се превръща в камък, то главите не са поставени в нормално положение,а обърнати, за да предпазят гледащите ги хора.

Султански дворец „Топкапъ“/Съкровищницата/ -20 Евро/ 40 лв. на човек /при минимум 25 туриста, продължителност около 2,5 часа.

Цената включва: входни такси за обектите и екскурзоводското обслужване, транспорт.

Топкапъ сарай „Дворецът на портите топове“

Главният дворец, седалището на администрацията на Османската империя от 1465 до 1853 година. Намира се между Златния рог и Мраморно море в Истанбул и има великолепен изглед към Босфора. Дворецът е пълен с примери от османската архитектура и притежава голяма колекция от порцелани, одежди, оръжия, щитове, брони, османски миниатюри, ислямски калиграфски ръкописи и стенни украшения.

Панорамна тераса + кино в Мол “Сапфир“ – 20 Евро/ 40 лв. на човек.

Цената включва: транспорт, билети за посещението и придружител. Посещението на новооткритият МОЛ - небостъргач „Сапфир“ включва изкачване до последния етаж на сградата /261м/ с високоскоростен асаньор, от където се разкрива 360 градусова панорамна гледка към Истанбул, както и запознаване с основните забележителности на града, чрез 4 D филм за историята на града в специалното кино. За тези, които не желаят да се изкачат – свободно време за разходка в Мола. /посещава се при минимум 25 записали се туриста/

Султански дворец „Долма Бахче сарай” –

20 Евро /40 лв. на човек, при група минимум 25 туриста, с включена входна такса и екскурзовод на български език (изисква се предварителна резервация за посещението на двореца).Това е исторически първият дворец в османската столица, изграден в европейски стил. От построяването му през 1853 г. до 1922 г. (с прекъсване от 20 год.) служи за главна резиденция на султана. Тук е живял и починал и Мустафа Кемал Ататюрк, основателя на турската държава, наследила някога славна (през 16 и 17 век) Османска империя.

Разходка с кораб по – 20 Евро/40 лв. на човек /посещава се при минимум 25 туриста/

Цената включва: транспорт до хотела и обратно, екскурзоводско обслужване по време на обиколката с корабчето, билет за кораба. По време на обиколката можете да се насладите на красивите гледки и сгради познати ни от телевизионните сериали.

Разходка по площад Таксим и улица Истиклял с възможност за посещение на Галатската кула и музея Мадам Тюсо – 10Евро /20лв на човек/

Аквариум “Тюркуазу“ в Мол “Форум“- 42 лв. на човек /посещава се при минимум 25 туриста/.

Цената включва: транспорт, билет за Аквариума.Възможност за посещение на сензационния аквариум „Тюркуазу”, представящ на площ от 8000 м2 морски животни от над 10000 вида, включително и 2,5-метрови тигрови акули. В аквариума се намира и най-големия подводен тунел дълъг 80м с 270 градусов панорамен покрив за наблюдение. За тези, които не желаят посещение– свободно време за разходка в Мола.

Посещение на „Миниататюрк“ – 40 лева на човек /продължителност около 4 часа/ при минимум 15 туриста.

Цената включва:транспорт, входна такса и екскурзоводско обслужване. В музея са представени макети на всички забележителности на територията на Турция като Ефес, Кападокия, Троя, Памуккале

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

  • Транспорт с лицензиран автобус 3*
  • 3 нощувки със закуски в хотел кат4*-Marcelo-http://marcellohotel.com/
  • Екскурзоводско обслужване по време на обзорната обиколка от лицензиран местен екскурзовод;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

  • Обзорна обиколка на Истанбул /Синята Джамия, Хиподрума, Колоната на Константин, Египетския обелиск, българската църква Св. Стефан/ - 20 лв. на човек при 25 записани туриста
  • Доплащане за единична стая – 140 лв. за двете нощувки
  • Медицинска застраховка – 8 лв./турист. Застраховката е „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69 год., с покритие 5000 евро, валидна за чужбина, на ЗАД “Армеец“ с адрес на управление: гр.София, ул. „Стефан Караджа“2, ЕИК: 121076907. За лица над 70 до 85 години - 9 лв. /турист.
  • Застраховка допълнително покритие: отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя;
  • Застраховка допълнително покритие: за разходите при репатриране на тленни останки при случаите на злополука, болест или смърт – според тарифите на лицензиран застраховател;
  • Новогодишна вечер на яхта с включени напитки, богата празнична програма и меню - 160лв;
  • Допълнителните екскурзии

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден задграничен паспорт.

Записването става с внасянето на депозит -30 % от стойността на екскурзията, сключването на договор и общи условия на пътуването.

Посещаваните страни са без строго специфични санитаро-хигиенни и митнически изисквания спрямо българските граждани.

Минимален брой турист за провеждане на екскурзията - 35.

Краен срок за анулиране на пътуването, при несъбран брой туристи - 7 дни преди датата на отпътуване.

Деца под 18 год., пътуващи с единия родител, задължително трябва да имат пълномощно от другия родител и акт за раждане на детето, оригинал и копие и на двата документа.

Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на промяна на часовете и последователността на мероприятията.

Версия за печат

екскурзия - НОВА ГОДИНА В ИСТАНБУЛ И ЦЪРКВАТА НА ПЪРВОТО ЧИСЛОекскурзия - НОВА ГОДИНА В ИСТАНБУЛ И ЦЪРКВАТА НА ПЪРВОТО ЧИСЛОекскурзия - НОВА ГОДИНА В ИСТАНБУЛ И ЦЪРКВАТА НА ПЪРВОТО ЧИСЛОекскурзия - НОВА ГОДИНА В ИСТАНБУЛ И ЦЪРКВАТА НА ПЪРВОТО ЧИСЛОекскурзия - НОВА ГОДИНА В ИСТАНБУЛ И ЦЪРКВАТА НА ПЪРВОТО ЧИСЛОекскурзия - НОВА ГОДИНА В ИСТАНБУЛ И ЦЪРКВАТА НА ПЪРВОТО ЧИСЛО