ЕКСКУРЗИИ:

ДЕСТИНАЦИИ:

ПЪТЕПИСИ:

ЦЕНИ НА МУЗЕИТЕ:

екскурзии

ИСТАНБУЛ ПРЕЗ МАЙ - ЦЪРКВАТА НА ПЪРВО ЧИСЛО

екскурзия - ИСТАНБУЛ ПРЕЗ МАЙ - ЦЪРКВАТА НА ПЪРВО ЧИСЛО

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 3 дни/2 нощувки

ТРАНСПОРТ: Автобус

ДЕСТИНАЦИЯ: Турция

ГРАД: Истанбул, Одрин

ТРЪГВАНЕ: от Стара Загора

ДАТИ:
01.05.2020-03.05.2020 - 159 лв

ЦЕНА: от 159 лв - топ цена

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН

Отпътуване от Казанлък в 04:00ч (от хотел Казанлък, при минимум 10 души с доплащане 10 лв), от Стара Загора в 05:00ч (място на тръгване - срещу автогарата, отбивката за хотел Железник на бул. Славянски).

Пътуването е през Капитан Андреево.

Пристигане в Истанбул - най-големият мегаполис на територията на Република Турция около обяд. Настаняване в хотел 3* в търговската част на града, където се намира и прочутата Капалъ чарши

ПОСЕЩЕНИЕ НА ЦЪРКВАТА НА ПЪРВО ЧИСЛО!!!

/Включено в цената/

В 14:30ч туристическата програма започва с посещение на Църквата на първо число”, както я наричат повечето хора или църквата с ключетата. Тя се посещава от хиляди хора от цял свят на всяко първо число от месеца. Те си купуват до входа на църквата т.нар. „сребърни” и „златни” ключета – всяко по 1 TL., които символизират желанията на хората. С този ключ символично се отключват иконите в църквата и хората си пожелават желание. Някои от посетителите влизат в подземната крипта, за да получат и светена вода от малък извор, други стоят и чакат, за да получат благословията на гръцки православен свещеник и осветят своите ключета. Условието е, че ако се сбъдне желанието на човек, той трябва да върне ключа в църквата – отново на първо число на месеца и може да си вземе нов ключ с ново желание. Но връщането на ключа е задължително при сбъдване на желанието. А хората, които връщат ключетата, са стотици!

Круиз по Босфорските брегове - туристическа програма по желание /с доплащане 36 лв/

В 16:30ч - панорамна разходка с кораб по Босфора - най-красивата екскурзия в Истанбул. Екскурзията започва от европейския бряг на Босфора, продължава по Азиатския бряг: покрай Новия Султански дворец Долмабахче; бившата Султанската резиденция Чираан палас, превърната в един от най-престижните хотели в света; кварталът Ортакьой - любимо място на истанбулските творци; отбранителните крепости Румели Хисар, и на Азиатския бряг: крепостта Анадолу Хисар; къщите от известните турски сериали; Летния султански дворец Берлейбейи; Кулата на Девицата - Къз Кулеси. Екскурзията е с продължителност час и половина и е покрай двата бряга на Босфора - европейския и азиатския бряг.

По желание - Турска вечер в ресторант ГАР (с доплащане - 30 евро на турист). Цената включва вечеря, алкохолни напитки и атракционна програма.

Нощувка.

ВТОРИ ДЕН

Закуска.

Туристическа програма по желание : Съвременен Истанбул с Музея на Техниката, МОЛ ВЕНЕЦИЯ, Музея на мадам Тюсо, Район Таксим

(с доплащане – 30 лв за екскурзоводско обслужване и трансфери )

Екскурзията се заявява и заплаща предварително в България. Входните такси се заплащат на място.

В 09:00ч туристическата програма започва с МУЗЕЯ НА ТЕХНИКАТА НА РАМЗИ КОЧ

Музеят на Рахми М. Коч е първият голям технически музей в Турция, посветен на технологиите, историята на транспорта, промишлеността и съобщенията. Мащабният комплекс на музея се намира на брега на историческия Златен рог в сърцето на стария Истанбул. Той е частна фондация, която има за цел да колекционира, изследва и възстановява стари технически съоръжения, индустриални и инженерни обекти и тяхната документация и да ги експонира. Предметите се събират от най-различни държави и периоди. Колекциите съдържат хиляди елементи – от грамофонни игли до кораби и самолети. Експонатите са предмети, които засягат нашето ежедневие.

Посещение на OUTLET MALL VENEZIA

МОЛ „Viaport Venezia” – уникален по рода си търговски център, който ще ви пренесе директно във ВЕНЕЦИЯ!!! Самият мол е заобиколен от канал с гондоли, красиви паркове, детски забавления и много изкушения. Усетете духа на площад „Сан Марко” и пазарувайте в магазините с намаления на световно известните марки.

Посещение на района Таксим, прословутия булевард “Истиклял Джадеси (Истанбулския “Шанз Елизе”) - с Паметника на Републиката и рибните ресторанти на Чичек Пасаж, където има множество магазини, кафета и невероятна атмосфера в модерен европейски дух.

СВОБОДНО ВРЕМЕ ЗА ПАЗАРУВАНЕ или посещение на музея на Мадам Тюсо /по желание/.

Най-новият музей от известната верига музеи с восъчни фигури на Мадам Тюсо предлага смесица от фигури на звезди от Холивуд като Леонардо ди Каприо и на местни видни личности като султан Сюлейман Великолепни и Ататюрк.

Програмата свършва около 16.00 часа.

Нощна екскурзия "Град на два континента с Watergarden Istanbul " - туристическа програма по желание (с доплащане 35 лв)

Около 18:45 ч започва нощна панорамна разходка с автобус и местен екскурзовод на новата модерна европейска част на Истанбул и в Азиатската част. Започва от района Аксарай в старата търговска част на града.

По време на обиколката ще преминете през крепостните стени на Стария Константинопол, ще прекосите с автобуса залива Златен рог и ще се насочите към модерната нова Европейска част на града.

Преминаване по Първия босфорски мост в азиатската част на града.

Посещение на квартал Аташехир в Азиатската част на Истанбул, където се намира WATERGARDEN İSTANBUL.

Изложбеният басейн, който е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул, притежава характеристиката, че е "най-големият и най-развит" шоу басейн в Европа.

Изключителна хореография на ослепителна вода, светлина, лазерни, музикални и пожарни шоута, ресторанти и кафенета.

Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН

Закуска и освобождаване на хотела.

Посещение на небостъргача Сапфир

(с доплащане – 10 лв за трансфер)

Забележка: Тази туристическата програма не е в цената и е по желание.

След закуската се насочваме към бизнес сърцето на Истанбул - района Левент, където ще направим спирка при небостъргача Сапфир - най-високата жилищна сграда в Европа за 2011г, намираща се в район Левент. Освен жилища, в комплекса се намира търговски център, голф игрище, фитнес център, SPA с плувен басейн и обществени зони.

На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино.

Ще имате възможност се качите до панорамната площадка, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE - 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците.

Посещение на уникалната българска църква Свети Стефан /В цената на екскурзията/

Свети Стефан - единственият железен православен храм в света. Тя се намира на брега на залива Златен рог. Укрепена и обновена след близо 6 годишен ремонт, църквата отново е отворена за посещение (няма входна такса).

След това – отпътуване за Мол Форум Истанбул и посещение на Аквариума Turkuazoo (влизането е по желание).

Аквариумът Turkuazoo:

Аквариумът се води един от най-големите в Европа, заема площ от 8000 квадратни метра и там може да се видят над 10 000 обитатели на подводния свят. Гордост за аквариума е наличието на подводен тунел, дълъг 80 метра.

Отпътуване за Одрин в 14:30ч. Последни покупки и кратък престой в центъра на града за разходка. В 17:30ч - отпътуване за България. Пристигане в Стара Загора около 23.00 часа

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • транспорт с комфортен лицензиран автобус;
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в централната част на Истанбул (в близост до прословутия базар Капалъ Чарши);
 • трансфер до аквариум Тюркоазу и на най-големия Мол в Европа - Форум Истанбул (входна такса за аквариума се заплаща отделно);
 • посещение на Одрин;
 • медицинска застраховка за лица до 69.99г.
 • посещение на Одрин;
 • ПОСЕЩЕНИЕ НА ЦЪРКВАТА НА ПЪРВО ЧИСЛО !!!
 • Посещение на българската църква Свети Стефан

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Пътни такси - 10 лв - заплащат се задължително при туроператора;
 • Круиз по Босфора с екскурзовод на български език - 36лв;
 • Туристическа програма Съвременен Истанбул- музей на Техниката,VIA PORT VENECIA , музей на Мадам Тюсо, район Таксим /с доплащане – 30 лв за екскурзоводско обслужване и трансфери/
 • Туристическа програма по желание "Модерният град на два континента С Watergarden Istanbul" - 35 лв
 • Посещение на небостъргача Сапфир - 10 лв
 • турска вечер в ресторант ГАР с атракционна програма - 30 евро (в цената са включени вечеря, алкохолни напитки и атракционна програма);
 • входни такси за посещаваните обекти (заплащат се на място пред обекта):
 • медицинска застраховка за лица над 70г - 5лв.

ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ОБЕКТИТЕ:

(заплащат се на място пред обекта)

музей на Техниката – Рамзи Коч – 21 турски лири

музей на мадам Тюсо -80 турски лири на човек, 59 турски лири за дете под 14 г.

Небостъргача Сапфир с включен виртуален полет над Истанбул - 55 турски лири за човек

аквариума Тюркуазу - 80 турски лири за възрастни, 59 турски лири за деца

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден задграничен паспорт.

Записването става с внасянето на депозит -30 % от стойността на екскурзията, сключването на договор и общи условия на пътуването.

Посещаваните страни са без строго специфични санитаро-хигиенни и митнически изисквания спрямо българските граждани.

Минимален брой турист за провеждане на екскурзията - 35.

Краен срок за анулиране на пътуването, при несъбран брой туристи - 7 дни преди датата на отпътуване.

Деца под 18 год., пътуващи с единия родител, задължително трябва да имат пълномощно от другия родител и акт за раждане на детето, оригинал и копие и на двата документа.

Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на промяна на часовете и последователността на мероприятията.

Туроператор “Валден Тур” е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в ЗАД „ОЗК Застраховане“ АД със застрахователна полица № 0703040201900008/28.11.2019

Версия за печат