ЕКСКУРЗИИ:

ДЕСТИНАЦИИ:

ПЪТЕПИСИ:

ЦЕНИ НА МУЗЕИТЕ:

екскурзии

ИСТАНБУЛ - ФЕСТИВАЛ НА ЛАЛЕТО - ДВУДНЕВНА

екскурзия - ИСТАНБУЛ - ФЕСТИВАЛ НА ЛАЛЕТО - ДВУДНЕВНА

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 2 дни/1 нощувка

ТРАНСПОРТ: Автобус

ДЕСТИНАЦИЯ: Турция

ГРАД: Истанбул, Одрин

ТРЪГВАНЕ: от Стара Загора

ДАТИ:
28.03-29.03.2020

ЦЕНА:
99 лв - цена за РАННИ ЗАПИСВАНИЯ до 10.02.2020
110 лв - цена за записвания след 10.02.2020

По повод фестивала на лалетата всяка година местните власти засаждат милиони лалета в различни краища на града - на практика по всички открити тревни площи в града. Така, иначе шумният и претъпкан Истанбул, се превръща в едно от най-пъстрите кътчета в Европа.

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН

Отпътуване от Казанлък в 03:30ч (от хотел Казанлък, при минимум 10 души записани), от Стара Загора в 04:30ч (място на тръгване - срещу автогарата, отбивката за хотел Железник на бул. Славянски) Пътуването е през Капитан Андреево.

Пристигане в Истанбул - най-големият мегаполис на територията на Република Турция около обяд. Настаняване в хотел 3* в търговската част на града, където се намира и прочутата Капалъ чарши./поради претоварване на границите настаняването може да стане и след програмата.

Дворецът Долмабахче - туристическа програма с местен екскурзовод

Програмата е по желание с доплащане от 10 лв за екскурзоводско обслужване.

В 15:30ч - туристическа програма с местен екскурзовод с посещение на новия султански дворец Долмабахче, който се намира в новата Европейска част на Истанбул. Пътуването с автобус до двореца дава възможност да преминете през залива Златен рог и да се докоснете до част от красотата както на стария, така и на новия град. Дворецът Долмабахче е изключително богатата резиденция на последните 6 османски султана, разположена на брега на Босфора. В двореца, построен в стил Барок и съперничещ с Версай и Ермитаж, ще почувствате величието на най-голямата ислямска империя в света - Османската Империя.

Тези, които не желаят да посетят двореца Долмабахче - ще имат възможност да разгледат Египетския пазар.

Круиз по Босфорските брегове - туристическа програма по желание (с доплащане 38 лв)

В 17:00ч - панорамна разходка с кораб по Босфора - най-красивата екскурзия в Истанбул. Екскурзията започва от европейския бряг на Босфора, продължава по Азиатския бряг: покрай Новия Султански дворец Долмабахче; бившата Султанската резиденция Чираан палас, превърната в един от най-престижните хотели в света; кварталът Ортакьой - любимо място на истанбулските творци; отбранителните крепости Румели Хисар, и на Азиатския бряг: крепостта Анадолу Хисар; къщите от известните турски сериали; Летния султански дворец Берлейбейи; Кулата на Девицата - Къз Кулеси. Екскурзията е с продължителност час и половина и е покрай двата бряга на Босфора - европейския и азиатския бряг.

Нощна екскурзия "Град на два континента с Watergarden Istanbul " - туристическа програма по желание (с доплащане 35 лв) ;/ провежда се при минимум 25 туриста /

Около 18:30 ч започва нощна панорамна разходка с автобус и местен екскурзовод на новата модерна европейска част на Истанбул и в Азиатската част. Започва от района Аксарай в старата търговска част на града.

По време на обиколката ще преминете през крепостните стени на Стария Константинопол, ще прекосите с автобуса залива Златен рог и ще се насочите към модерната нова Европейска част на града.

Преминаване по Първия босфорски мост в азиатската част на града.

Посещение на квартал Аташехир в Азиатската част на Истанбул , където се намира WATERGARDEN İSTANBUL.

Изложбеният басейн, който е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул, притежава характеристиката, че е "най-големият и най-развит" шоу басейн в Европа.

Изключителна хореография на ослепителна вода, светлина, лазерни, музикални и пожарни шоута, ресторанти и кафенета.

Нощувка.

ВТОРИ ДЕН

Закуска.

Посещение на парка Емирган - парка на лалето - от 09:00ч (около 3 часа).

Паркът Емирган е едно от най-красивите места в Истанбул, особено през пролетта - сезонът на лалетата. Дори в общоприетата родина на лалетата - Холандия признават, че тези красиви цветя са пренесени в Европа от Турция. Векове преди европейците турците са оценили красотата им и лалето е станало символ на султанските фамилии и в последствие на град Истанбул. Смята се, че на свой ред лалетата са се появили в Турция, донесени от земите на съвременен Казахстан. Именно Парк Емирган е центъра на ежегодния Фестивал на Лалето. Ще разполагате със свободно време да се насладите на прекрасните цветни картини около вас и да се снимате сред този рай от лалета.

Посещение на уникалната българска църква Свети Стефан - единственият железен православен храм в света. Тя се намира на брега на залива Златен рог. Укрепена и обновена след близо 6 годишен ремонт, църквата отново е отворена за посещение (няма входна такса).

Следобед около 13:00ч - посещение на Мол Форум Истанбул и посещение на Аквариума Turkuazoo (влизането е по желание).

Аквариумът Turkuazoo:

Аквариумът се води един от най-големите в Европа, заема площ от 8000 квадратни метра и там може да се видят над 10 000 обитатели на подводния свят. Гордост за аквариума е наличието на подводен тунел, дълъг 80 метра.

Отпътуване за Одрин в 15:00ч. Последни покупки и кратък престой в центъра на града за разходка. В 20:00ч - отпътуване за България. Пристигане в Стара Загора преди полунощ.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

транспорт с лицензиран автобус;

1 нощувки със закуска в хотел 3* в централната част на Истанбул (в близост до прословутия базар Капалъ Чарши);

Трансфер до аквариум Тюркоазу и на най-големия Мол в Европа - Форум Истанбул (входна такса за аквариума се заплаща отделно);

Посещение на парка Емирган-парка на лалетата !!!

Посещение на българската църква Свети Стефан

Посещение на Одрин;

медицинска застраховка за лица до 69.99г.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Пътни такси - 10 лв - заплащат се задължително при туроператора

Трансфер от/до Казанлък - 10 лв при минимум 10 души записани

Посещение на двореца Долмабахче - 10 лв за трансфер и екскурзоводско обслужване;

Круиз по Босфора с екскурзовод на български език – 38 лв;

Туристическа програма по желание "Модерният град на два континента С Watergarden Istanbul" - 35лв;/ провежда се при минимум 25 туриста /

входни такси за посещаваните обекти (заплащат се на място пред обекта):

медицинска застраховка за лица над 70г - 5лв.

ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ОБЕКТИТЕ:

(плащат се на място пред обекта)

слушалки за двореца Долмабахче - 5 турски лири

двореца Долмабахче - 60 турски лири;

аквариума Тюркуазу - 80 турски лири за възрастни, 59 турски лири за деца

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден задграничен паспорт.

Записването става с внасянето на депозит -30 % от стойността на екскурзията, сключването на договор и общи условия на пътуването.

Посещаваните страни са без строго специфични санитаро-хигиенни и митнически изисквания спрямо българските граждани.

Минимален брой турист за провеждане на екскурзията - 40.

Краен срок за анулиране на пътуването, при несъбран брой туристи - 7 дни преди датата на отпътуване.

Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на актуализация, при независещи от нея обстоятелства.

Туроператор “Валден Тур” е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в ЗАД „ОЗК Застраховане“ АД със застрахователна полица № 0703040201900008/28.11.2019

Версия за печат