ЕКСКУРЗИИ:

ДЕСТИНАЦИИ:

ПЪТЕПИСИ:

ЦЕНИ НА МУЗЕИТЕ:

екскурзии

НОВОТО ЧУДО НА СВЕТА - БЕЛОГРАДЧИШКИТЕ СКАЛИ

екскурзия - НОВОТО ЧУДО НА СВЕТА - БЕЛОГРАДЧИШКИТЕ СКАЛИ

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 2 дни/1 нощувка

ТРАНСПОРТ: Автобус

ДЕСТИНАЦИЯ: България

ГРАД: Враца, Белоградчик

ДАТИ:
25.06.2022, 16.07.2022, 20.08.2022, 03.09.2022, 08.10.2022, 05.11.2022

ЦЕНА: от 129 лв.

ПРОГРАМА:

Ден 1

Отпътуване от Стара Загора от паркинг жп гара в 05:00 ч.

Програмата стартира с посещение на Черепишки манастир „Успение Богородично”. Това е един от най-красивите манастири в България, построен в Искърското дефиле, на брега на реката. Построен по времето на цар Иван Шишман, манастирът неколкократно е разрушаван и издиган отново. Тук убежище намира Софроний Врачански, недалеко местността, където се е провела последната битка на Ботевата чета, чести посетители са били Иван Вазов и Алеко Константинов. Ще видим манастирската църква, кулата-костница, където се пазят костите на загиналите Ботеви четници, както и музея към светата обител.

Отпътуване за пещерата Леденика. Пещера „Леденика’’ се намира в Стара планина, на 16 км от гр. Враца. Името на пещерата произлиза от красивите ледени образувания, които се получават през зимата в нейното предверие. Тя е осеяна с голям брой галерии, в които могат да се видят разнообразни карстови форми – сталагмити и сталактити, датиращи от хилядолетия. Пещера „Леденика’’ е част от Стоте национални туристически обекта. В късния следобед настаняване в хотел във Враца. При възможност посещение на Историческия музей във Враца. Музеят се намира в центъра на града и сградата му е една от малкото, построени специално за музей. В него има няколко експозиции, които проследяват миналото на региона.

Нощувка.

Ден 2

Закуска.

Отпътуване за Белоградчик. Посещение на Белоградчишките скали и белоградчишката крепост „Калето”, издигната от римляните в непристъпните скали, за да охраняват стратегическите пътища в района. Белоградчишките скали са на повече от 200 млн. години и са с дължина 30 км и ширина 3 км. Заради интересните си форми са обявени за природна забележителност. Централната група скали, южно от Белоградчик, е най-внушителна и интересна – тук са скалите с причудливите имена Адам и Ева, Ученичката, Овчарчето, Дервишът, Първа плоча, Камилата, Гъбите, Кукувицата, Червената скала, Мадоната и др.

След обяд посещение на пещерата „Магурата“. „Магурата“ е пещера в подножието на Рабишката могила, Северозападна България. Тя е разположена на 17 км от Белоградчик. С обща дължина от около 2500 м на откритите до сега галерии, ‘’Магура’’ е сред най-големите пещери в България. По нейните стени има следи от първобитни хора – открити са много скални рисунки от различни епохи.

Следобед отпътуване обратно. Пристигане късно вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

  • Транспорт с луксозен автобус, лицензиран за туристически превози;
  • 1 нощувка със закуска в хотел във Враца;
  • Водач по време на пътуването и престоя.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

  • Входни такси на посещаваните обекти;
  • Възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за туризма;
  • Разходи от личен характер.

Версия за печат