ЕКСКУРЗИИ:

ДЕСТИНАЦИИ:

ПЪТЕПИСИ:

ЦЕНИ НА МУЗЕИТЕ:

екскурзии

ТРОЯН, ЛОВЕЧ И КРУШУНСКИТЕ ВОДОПАДИ

екскурзия - ТРОЯН, ЛОВЕЧ И КРУШУНСКИТЕ ВОДОПАДИ

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 2 дни / 1 нощувка

ТРАНСПОРТ: Автобус

ДЕСТИНАЦИЯ: България

ГРАД: Троянски манастир, Съева дупка, Ловеч, Крушунски водопади

ТРЪГВАНЕ: от Стара Загора

ДАТИ:
17.10.2020

ЦЕНА: 89 лв.

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:

Отпътуване от Стара Загора в 07:00 ч. от паркинг жп гара по маршрут Стара Загора - Троян.

Разглеждане на Троянския манастир - третият по големина в България, разположен в красивата долина на река Черни Осъм, на 10 км южно от град Троян. В главния църковен храм „Успение Богородично” се пази една от трите чудотворни икони в България - иконата на „Пресвета Богородица Троеручица”.

Продължаваме пътуването към пещерата Съева дупка.

Съевата дупка е образувана преди повече от един милион години от тектонски варовици. Богатото съдържание на калциев карбонат е спомогнало за образуването на разнородни природни форми с различно оцветяване. Съева дупка е разположена на 3 км южно от с. Брестница, тя е най-голямата забележителност, една приказна подземна перла в Брестнишкото землище.

Отпътуване за Ловеч, един от най-старите градове в България. Настаняване в хотел.

Четиридесет и пет хилядният Ловеч е разположен между хълмовете Стратеш, Хисаря и Баш Бунар. Последният е към изхода за град Троян и Стара планина. Там ще видите две красиво оформени чешми. Според стара легенда всеки, който дойде в града и пие вода от тях, завинаги остава тук.

Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:

Закуска. Разходка в Ловеч, включваща пешеходна обиколка в архитектурно-историческия резерват „Вароша”. Отлично запазените къщи, музеи, църкви и уникалният покрит мост на Колю Фичето са съхранили духа на Възраждането. Възможност за посещение на етнографския музей "Драсовата къща" и отлично запазената крепост, откъдето се открива панорама към града.

Отпътуване за Деветашката пещера, една от най-големите забележителности в района на Деветашкото плато и една от най-големите открити пещери в България. Общата ѝ дължина е 2 442 м, площ 20 400 кв.м, височината ѝ достига до 60 м.

През месеците юни и юли посещението на Деветашката пещера е забранено, за да не се нарушава нормалното възпроизводство на прилепните колонии. Тогава има организирано посещение на Къкринското ханче. Седем месеца преди залавянето на Васил Левски, ханчето е било наето за нуждите на Вътрешната революционна организация. Тук Левски е заловен от турски полицаи (заптиета) сутринта на 27 декември 1872 г. Днес единственият „свидетел” на историческите събития в двора на ханчето е вековният бряст. Повален е от буря през 1997 г. Укрепен е чрез консервационно-реставрационна дейност и напомня за Апостола на българската свобода.

Екскурзията продължава с посещение на Крушунските водопади.

Крушунските водопади се намират в един до скоро девствен регион на България - край село Крушуна, Ловешко. Известните водопади са разположени в южната част на селото, в местността Маарата. Лесно достъпната екопътека е изключително подходяща за приятна разходка. Природната забележителност включва огромен скален масив и река Маарата, водата на която образува феноменален карстов водопад с височина 20 метра - най-голямата в страната водна травертинова каскада с много прагове, водни басейнчета, своеобразна растителност и бигорови скали.

Отпътуване за Стара Загора. Пристигане вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

  • Транспорт с луксозен автобус, лицензиран за туристически превози;
  • Една нощувка със закуска в хотел 3 * в Ловеч;
  • Водач по време на пътуването и престоя.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

  • Входни такси за посещаваните обекти;
  • Възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за туризма;
  • Разходи от личен характер.

Версия за печат