ЕКСКУРЗИИ:

ДЕСТИНАЦИИ:

ПЪТЕПИСИ:

ЦЕНИ НА МУЗЕИТЕ:

екскурзии

СПА В ПЛАНИНАТА НА ОРФЕЙ – ПАМПОРОВО, СНЕЖАНКА, ЕКОПЪТЕКА НЕВЯСТАТА

екскурзия - СПА В ПЛАНИНАТА НА ОРФЕЙ – ПАМПОРОВО, СНЕЖАНКА, ЕКОПЪТЕКА НЕВЯСТАТА

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 3 дни / 2 нощувки

ТРАНСПОРТ: Автобус

ДЕСТИНАЦИЯ: България

ГРАД: Пампорово

ДАТИ:
15.10.2021

ЦЕНА: 125 лв.

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:

Отпътуване от Стара Загора в 08:30 ч. от паркинг жп гара по маршрут Стара Загора - Чирпан – Пампорово.

След като навлезем в Родопа планина, по живописен път ще стигнем до един от най-красивите ни планински курорти - Пампорово. Познат основно като зимна дестинация, заради красивата природа, прохладата на планината и интересните туристически маршрути, Пампорово е предпочитан целогодишно от туристите.

Настаняване в апарт-хотел „Forest nook” 3+ * и обяд.

Свободно време, през което можете да посетите SPA центъра на комплекса, който включва басейн, джакузи, сауна, рибки гара руфа, парна баня и фитнес.

ИЛИ

Около 14:30 ч., за желаещите, отпътуваме за екопътека "Невястата", която е една от любимите дестинации на всички туристи, посетили Пампорово. С дължина 900 метра, добре обозначеният маршрут предлага най-невероятните гледки в Родопите, като за покоряването ѝ не са нужни кой знае какви планинарски умения. Изключително лесна и перфектно облагородена, тя е подходяща за хора от всякакви възрасти - има много места за почивка, и за красиви снимки. От многото информационни табели ще разберете за растителните и животински видове, които населяват планината. В началото на екопътеката може да се види красивата Смолянска крепост, а в края ѝ ще ви посрещне свежа атракция за малки и големи – Via Ferrata или въжен тролей. По протежението на екопътеката ще видите много отделни скали, като всичките те образуват скалния масив Невястата - един от най-известните в Родопите. Ще има възможност и за посещение на манастирския комплекс “Свети Пантелеймон“. Голямата популярност на манастира се дължи на сестра Христина, която, според поклонниците, е надарена с лечителски умения и пророчески дарби. 

Връщане в хотела. Вечеря с организирана програма (музика на живо). Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:

Закуска. Свободно време, през което можете да посетите SPA центъра на хотела.

ИЛИ

Разходка до телевизионната кула на връх Снежанка. Кулата впечатлява с височината си от 156 метра и е отворена за посещение от туристи, които могат да изпият ободряваща напитка на терасата и да се насладят на 360-градусов поглед към Родопа планина. След това ще имаме възможност да отидем до Орфеевите скали, които се намират под връх Снежанка, на около 15-20 мин. пеша. До впечатляващото скално образувание се стига по добре поддържана и маркирана пътека. Според древни легенди, митичният Орфей е черпел вдъхновение за песните си от гледките, разкриващи се от скалата. Той ги свирел на своята арфа, а песните се носели из целите Родопи. Разходката ви ще бъде възнаградена с невероятна гледка към нагънатите хълмове на планината и блестящите изумруди на Смолянските езера, пръснати навсякъде по долината на река Черна. След невероятните емоции, които можете да съхраните в много снимки, се прибираме в хотела.

Вечеря.

Можете да удължите приключението през този наситен с емоции ден, като посетите дискотека „Underground“, която се намира в хотела.

Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:

Закуска. Около 10:30 ч. напускаме на хотела и отпътуваме за Бачковския манастир „Успение Богородично“. Той е вторият по големина и значимост български манастир. Разположен е много удачно на неголяма тераса, вдясно от поречието на Чепеларската река, до с. Бачково, на 10 км от Асеновград и 30 км от Пловдив. Манастирският комплекс заема площ от близа 8000 кв.м и е разположен на 440 м н.в. Включва два двора и четири църкви. Манастирът има и 13 параклиса - 8 в Асеновград и околностите му и 5 край манастира и пътя за Асеновград. Бачковският манастир е обявен за национален паметник на културата. Най-голямото му богатство е чудотворната икона „Св. Богородица Елеуса“, за която се вярва, че има силата да изцелява.

Свободно време за обяд.

Отпътуване за Чирпан и Стара Загора. Пристигане вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

  • Транспорт с луксозен автобус, лицензиран за туристически превози;
  • Две нощувки със закуски, обеди и вечери в Апарт-хотел “Форест Нук” 3+* в Пампорово http://forestnook.bg/;
  • Ползване на SPA центъра на хотела – басейн, джакузи, сауна, рибки гара руфа, парна баня, фитнес, чадър и шезлонг; Детски кът;
  • Транспорт до началото на екопътека "Невястата" и обратно до хотела;
  • БОНУС: Родопска вечер с гайдар и певец на живо;
  • Водач по време на пътуване и престоя.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

  • Входни такси за посещаваните обекти;
  • Билет за лифт връх Снежанка - еднократно преминаване - 8 лв. възрастен, 7 лв. дете от 7 до 12 г.; двукратно преминаване - 14 лв. възрастен, 8 лв. дете от 7 до 12 г. Внимание: Всяко преминаване през турникет, независимо от посоката – качване към върха или слизане, се зачита за едно преминаване. Билетите важат само в рамките на деня, в който са издадени и за преминаване само веднъж през горните и/или долни станции на турникете. възможна е промяна в цената на билетите, независеща от туроператора;
  • Възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т. 14 от *Закона за туризма;
  • Разходи от личен характер.

Версия за печат