ЕКСКУРЗИИ:

ДЕСТИНАЦИИ:

ПЪТЕПИСИ:

ЦЕНИ НА МУЗЕИТЕ:

екскурзии

РОЖЕНСКИ СЪБОР 2019

екскурзия - РОЖЕНСКИ СЪБОР 2019

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 2 дни/1 нощувка

ТРАНСПОРТ: Автобус

ДЕСТИНАЦИЯ: България

ГРАД: Рожен

ТРЪГВАНЕ: от Стара Загора

ДАТИ:
20.07 - 21.07.2019

ЦЕНА: 145 лв.

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН

9:00 Отпътуване от гр. Стара Загора. Около обяд пристигане на Рожен.

Първия ден ще прекараме наслаждавайки се на народното творчество и занаяти, представяни на фолклорния събор на Роженските поляни.

Тази година се очаква да свирят повече от 400 гайдари и съборът да бъде посетен от над 250 000 души. В програмата на събора ще има фолклорен конкурс „Рожен” за автентичният фолклор и етнокултура, демонстрация на традиционни занаяти, откриване на етнографски и музейни експозиции, изложения на животни, изложение на биохрани и напитки, народни борби, кулинарни шоута и чевермета, конни атракции, както и народни веселби и нестинарски игри. Нощувка в хотел.

ВТОРИ ДЕН

Закуска. Посещение отново на Събора.

По желание посещение на Националната астрономическа обсерватория Рожен –  най-голямата астрономическа обсерватория в Югоизточна Европа и на Балканския полуостров. Намира се в Родопите, изградена е на връх „Св. Дух“, над местността Рожен. Стопанисва се от Института по астрономия на Българската академия на науките Редовната наблюдателна дейност по научни програми датира от септември 1979 г. Тя е най-голямата еднократна инвестиция на България в научна инфраструктура (над 12 млн. лв) и все още е най-голямата астрономическа обсерватория на Балканите и въобще в този район на Югоизточна Европа. Влиза се по час с лектор чрез предварителна заявка.

Около обяд отпътуване за Стара Загора. По пътя посещение Бачковски манастир и поклонение пред чудотворната икона на Св.Богородица. Пристигане в Стара Загора вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

  • Транспорт с лицензиран автобус;
  • Нощувка със закуска;
  • Медицинска застраховка за лица до 69г.;
  • Водач по време на пътуването

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

  • Разходи от личен характер;

  • Входна такса за Националната астрономическа обсерватория Рожен – 5 лв. за възрастни, 2 лв. заученици, студенти и пенсионери.

Версия за печат