ЕКСКУРЗИИ:

ДЕСТИНАЦИИ:

ПЪТЕПИСИ:

ЦЕНИ НА МУЗЕИТЕ:

екскурзии

РИЛСКИ МАНАСТИР - МЕЛНИК - РОЖЕН - РУПИТЕ

екскурзия - РИЛСКИ МАНАСТИР - МЕЛНИК - РОЖЕН - РУПИТЕ

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 3 дни/2 нощувки
със закуска и вечеря

ТРАНСПОРТ: Автобус

ДЕСТИНАЦИЯ: България

ГРАД: Рилски Манастир - Мелник - Рожен - Рупите

ТРЪГВАНЕ: от Стара Загора

ДАТИ:

ЦЕНА: 239 лв

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН

Отпътуване в 6:00 ч. от гр. Стара Загора от спирката пред хотел "Железник".

Отпътуване за Рилски манастир „Св. Иван Рилски ” - най-внушителният паметник на българската архитектура и най-големият духовен център по българските земи.

Престой около 4 часа за разглеждане на манастира.

Отпътуване за района на БАНСКО.

Настаняване в хотел 4*.

Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН

Закуска.

Отпътуване за Мелник.

Свободно време в гр. Мелник - най-малкия град в България!!! Скътан в югозападните склонове на Пирин, той е най-малкият град в България. Обявен е за културно-исторически резерват и за град-музей. Мелник е съчетание от невероятна природа - скали, скупчени около къщи върху хълмовете, легендарна история, култура и вино.

Освен история и архитектура, Мелник е и вино. В пясъчните пирамиди, които го опасват от всички страни, са издълбани своеобразни изби, в които зрее, отлежава и се съхранява прочутото мелнишко вино. Старинните мелнишки къщи впечатляват с богатата си архитектура, с избите си, с подредбата, разкриваща българското чувство за практичност и красота. Най-известни от тях са Кордопуловата къща (най-голямата на Балканския полуостров от Възрожденския период) с необикновените си стенописи и огромна изба; Болярската къща (най-старата запазена къща в България). Разглеждане на Кордопуловата къща и дегустация на вино.

Отпътуване за Роженският манастир "Свето Рождество Богородично" - най-големият манастир в Пиринска Македония и е един от няколкото средновековни български манастира, сравнително добре запазени и до днес.

Отпътуване за района на Рупите и посещение на църквата „Св. Петка Българска” на пророчицата Ванга. Мястото е придобило широка популярност, благодарение на най-прочутата българска пророчица Вангелия Гущерова - Ванга. През 1992 г. пророчицата построява храм-паметника „Света Петка Българска”, превърнал се в място за поклонение на хиляди хора. Друга забележителност тук е издигащото се на запад възвишение Кожух, което е част от угаснал вулкан, кратерът на който е мястото, където се разполага днес храмът. В югозападното подножие на Кожух се намират останки от античния град Петра, основан през последната четвърт на ІV в. пр. Хр.

Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН

Закуска.

Отпътуване за Разлог. Свободно време за разходка в красивия град, който впечатлява туристите с планинския си въздух, чудесната природа, многобройните фонтани в града и вкусните гозби.

Отпътуване за Стара Загора около обяд. Пристигане вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

  • Транспорт с автобус
  • Две нощувки със закуска и вечеря в хотел 4* в Банско .
  • Медицинска застраховка
  • Представител от агенцията по време на цялото пътуване

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

  • Входни такси на посещаваните обекти по маршрута;
  • Възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за туризма;
  • Разходи от личен характер.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден документ за самоличност.

Записването става с внасянето на депозит -30 % от стойността на екскурзията, сключването на договор и общи условия на пътуването.

Минимален брой турист за провеждане на екскурзията - 35.

Краен срок за анулиране на пътуването, при несъбран брой туристи - 7 дни преди датата на отпътуване.

Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на актуализация, при независещи от нея обстоятелства.

Туроператор “Валден Тур” е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в „ЗД ЕВРОИНС“ АД – със застрахователна полица № 03700100004727/28.11.2023 г.

Версия за печат