ЕКСКУРЗИИ:

ДЕСТИНАЦИИ:

ПЪТЕПИСИ:

ЦЕНИ НА МУЗЕИТЕ:

екскурзии

ЗАМЪКЪТ "ВЛЮБЕН ВЪВ ВЯТЪРА" В РАВАДИНОВО И ПЛАЖ КАВАЦИ

екскурзия - ЗАМЪКЪТ

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 1 ден

ТРАНСПОРТ: Автобус

ДЕСТИНАЦИЯ: България

ГРАД: Созопол, Каваци, Равадиново

ТРЪГВАНЕ: от Стара Загора

ДАТИ:
18.07.2020
08.08.2020

ЦЕНА: 30 лв

Цена при тръгване от Сливен - 27 лв.

ПРОГРАМА:

Отпътуване от Стара Загора в 07:00ч (до автогара Стара Загора, срещу отбивката за хотел Железник на бул. Славянски) и от Сливен в 08:00ч (от паркинга на Техномаркет, срещу магазин Билла) в посока Созопол.

Пристигане на замъка в Равадиново. Село Равадиново се намира на 6км от град Созопол и на около 2.5км от черноморския бряг. Селото е разположено както близо до морето, така и до Странджа. От най-високата му точка се открива гледка към морето и към Бургас.

Свободно време около час и половина за разглеждане и снимки на Замъка в Равадиново.

На 2 километра от Созопол, навътре в сушата до село Равадиново, се намира замък изграден от Георги Тумпалов. Замъкът е основно от мраморизиран варовик. Гледана конструкцията от въздуха, прилича на кръст и отвън е украсен с орнаменти от месинг. Те висят по каменните стени, обвити в задната част на замъка с гъст бръшлян. Кулите са украсени с мед и месинг. Из градината има статуи, огромни дървени фенери с дърворезба, каменни птици и русалки. Към "двореца" се влиза през голяма каменна порта. Следва арка, копие на Адриановата в Истанбул, а зад нея има градина с езеро.

От пръв поглед замъкът е изпълнен в стила на класическите западноевропейски замъци, като смесица на стилове от епохата на Възраждането и Романтизма, но това не е така. Стилът на замъка е един единствен и той е Приказният стил. Това е тайната на магическото му въздействие - осъществената мечта да построиш замък, който го има само в приказките.

Изграден е изцяло от 20 000 тона камък, който е специално изваден от недрата на Странджа планина близо до границата с Турция. Камъкът е мраморизиран варовик и присъства навсякъде - в оградата, изкуственото езеро, стените и кулите, параклиса и избата. Според Геологическият Институт на БАН тези камъни са на възраст около 227 до 247 милиона години. Те съдържат следи от микродиаманти и по тази причина замъкът си променя цвета – сутрин е с оттенък на розово, през деня е бял, а по пълнолуние сияе. Мраморизираният варовик (Marble Limestone) още от древни времена се е смятал за изключително здрав и устойчив, а сградите строени от него за вечни.

Замъкът спечели 1-во и 2-ро място в категорията Туристически Атракцион на най-големият световен конкурс за дизайн и архитектура в Италия.

Отпътуване за плажа Каваци. Свободно време за плаж до 17.30 часа

Отпътуване за Стара Загора и Сливен около 18:00 часа.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

  • Транспорт до замъка "Влюбен във вятъра" в село Равадиново;
  • Транспорт до плаж Каваци
  • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут;
  • Медицинска застраховка за лица до 64.99г.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

  • Медицинска застраховка за лица над 65г - 1лв;
  • Входна такса за Замъка в Равадиново - 20лв (при група над 12 човека - 10лв), за деца до 6.99г - 6лв;
  • Разходи от личен характер.

Записването става с внасянето на цялата сума от стойността на екскурзията, сключването на договор и общи условия на пътуването.

Посещаваните страни са без строго специфични санитаро-хигиенни и митнически изисквания спрямо българските граждани.

Минимален брой турист за провеждане на екскурзията - 45.

Краен срок за анулиране на пътуването, при несъбран брой туристи - 7 дни преди датата на отпътуване.

Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на промяна на часовете и последователността на мероприятията.

Туроператор “Валден Тур” е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в ЗАД „ОЗК Застраховане“ АД със застрахователна полица № 0703040201900008/28.11.2019

Версия за печат