ЕКСКУРЗИИ:

ДЕСТИНАЦИИ:

ПЪТЕПИСИ:

ЦЕНИ НА МУЗЕИТЕ:

екскурзии

РУПИТЕ, МЕЛНИК, РОЖЕНСКИ МАНАСТИР, РИЛСКИ МАНАСТИР

екскурзия - РУПИТЕ, МЕЛНИК, РОЖЕНСКИ МАНАСТИР, РИЛСКИ МАНАСТИР

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 2 дни/1 нощувка

ТРАНСПОРТ: Автобус

ДЕСТИНАЦИЯ: България

ГРАД: Рилски манастир, Рупите, Мелник

ТРЪГВАНЕ: от Стара Загора

ДАТИ:
08.08.2020 - 09.08.2020
29.08.2020 - 30.08.2020

ЦЕНА: 110 лв.

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН

Стара Загора - Рупите - Мелник - Роженски манастир - Сандански.

Отпътуване от Стара Загора 05:00 ч.

Отправяме се към Рупите - едно от най - притегателните и мистични места в България. Тук живее и служи на родината си българската пророчица Ванга. Попитана защо е избрала точно това място за свой дом, тя отговорила: „Имам определено време колко да стоя тук. Това място е много особено. Служи ми като акумулатор и от него аз черпя енергия и сила. Някога тук е горял страшен огън, а този хребет над нас крие една голяма тайна. ” Хребетът, за който говори Ванга, всъщност е Кожух планина, възвишение в Рупите. Посещение на храм-паметникът „Св. Петка Българска”.

Около 13:00ч. отпътуване за Мелник - град музей, град история, най-малкото градче в България. Времето сякаш е спряло в това тихо и спокойно градче. Живописни къщички с керемидени покриви, тесни улички, уютни хотели, кръчми с традиционна българска кухня, винарни изби, сувенирни магазини - това ни предлага днес Мелник. Сред забележителностите на града могат да се отбележат и ще посетим - Пашовата къща, Кордопуловата къща (частен музей с винарска изба), руините на средновековни църкви и много други - ще им се насладим заедно. Свободно време за обяд, разходка и снимки.

Около 15:30ч. отпътуване за Роженски манастир - най-големият православен манастир в Пиринския край. Манастирът е сравнително добре запазен до сега и всяка година се посещава от много туристи от различни страни. Точната дата на основаването на Роженския манастир не е известна, но за първи път името на манастира е споменато в една преписка към гръцки ръкопис от 13в. По това време Мелнишката област е управлявана от деспот Алексий Слав, племенник на българския цар Калоян (1197-1207). По време на османското нашествие манастира е бил опожарен, но скоро след това отново възстановен.

Около 18:00ч. отпътуване. Пристигане в хотела привечер. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН

Сандански - Стобски пирамиди - Рилски манастир - Стара Загора.

Закуска. Освобождаване на стаите. Около 08:30 ч. отпътуване за Стобските пирамиди.

Природен феномен, образуван от 30-40 м. тъмножълти и червеникави наслагвания, разделени в три големи групи. Местните са им дали различни имена-Кулите, Чуките, Братята, Зъберите, Сватовете или Самодивски комини. Време за разходка и наблюдение на прекрасните земни образувания около час и половина. Отпътуване за Рилски манастир. Рилският манастир е разположен на 1,147 метра надморска височина сред ухаещите иглолистни гори на планината Рила.

Обителта представлява комплекс от култови, жилищни и стопански постройки с обща площ 8800 кв.м. Рилският манастир се отличава с уникална архитектура. Отвън, с 24-метровите каменни стени на основните си сгради, които образуват неправилен петоъгълник, манастирът има вид на крепост. Рилският манастир е създаден през 30-години на Хв. на мястото на старата постница в планина Рила. През времето на своето съществуване манастирът е бил многократно преустройван, разрушаван и отново възстановяван. Рилската обител е придобила сегашния си облик към средата на миналото столетие. Посещение на църквата на Иван Рилски - създателят на Рилската обител. Отпътуване за съответния град. Пристигане във Стара Загора - около 20:00ч.

ЦЕНИ:

Възрастен в двойна или тройна стаяВъзрастен в единична стаяВъзрастен+1дете до 12г.2Възр+1дете до 12г.
110.00 лв129.00 лв197.00 лв306.00 лв

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

  • Транспорт с лицензиран автобус
  • Медицинска застраховка за лица до 65 год.
  • Екскурзоводско обслужване
  • 1 нощувка със закуски в хотел 3* в Банско/Благоевград или Сандански
  • Посещение и разглеждане на село Златолист и църквата Свети Георги където е живяла Преподобна Стойна с екскурзовод
  • Разглеждане на Мелник, Рупите, Роженски манастир и Рилски манастир с екскурзовод

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

  • Разходи от личен характер
  • Входни такси за посещаваните обекти
  • Входни такси за музея на Рилски манастир (8 лв.) и Хрельовата Кула (5 лв.). Кордопулова къща в Мелник - 2 лв.
  • Медицинска застраховка за лица над 65 год - 6 лв за целия период

Версия за печат