ЕКСКУРЗИИ:

ДЕСТИНАЦИИ:

ПЪТЕПИСИ:

ЦЕНИ НА МУЗЕИТЕ:

екскурзии

ПЕЩЕРА „СЪЕВА ДУПКА” - ПЕЩЕРА „ПРОХОДНА” - КАМЕННИТЕ КЪЩИ - ГЕОПАРКЪТ ИСКЪР-ПАНЕГА

екскурзия - ПЕЩЕРА „СЪЕВА ДУПКА” - ПЕЩЕРА „ПРОХОДНА” - КАМЕННИТЕ КЪЩИ - ГЕОПАРКЪТ ИСКЪР-ПАНЕГА

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 1 ден

ТРАНСПОРТ: Автобус

ДЕСТИНАЦИЯ: България

ГРАД:

ТРЪГВАНЕ: от Стара Загора

ДАТИ:
29.08.2020

ЦЕНА: 40 лв.

ПРОГРАМА:

Отпътуване в 07:00 от Стара Загора.

Посещение на пещерата "Съева дупка".

Пещерата "Съева дупка" е неповторима по своята красота и уникалност. Пещерата е обявена за природна забележителност през 1962 г,- благоустроена и електрифицирана. В пещерата са намерени кости на животни, глинени съдове, монети, датиращи от времето на римската империя и император Антоний. Температурата варира от 7 С до 11 С и  висока влажност – 96-99%. Състои се от 5 зали - зала “Купена” – наречена заради огромния сталактон, приличащ на купа сено, зала "Срутището", "Концертна зала",  зала "Космос", зала "Белия замък".

Легендата за Съева дупка казва, че тя е наречена на братята Съе и Сею, които са се укривали там от турците по време на робството.

По път за пещера „Проходна“ спирка за обяд.

Посещение пещера „Проходна“ ("Очите на Бог")

Пещерата е наречена още Феномена "Очите на Господ" е една от най-изненадващите български пещери. От ерозията и просмукващите се води на тавана на Проходна се е образувал феноменът Окната, известен още като Очите на Бога. Тези две невероятни скални образувания, които представляват почти еднакви по големина дупки с формата на очи, са използвани като символ на Божието проявление във филма „Време разделно”. Пещерата е била снимачна площадка на още няколко български и чуждестранни филма. Със своите 262 метра дължина тя се счита за най-дългия пещерен тунел в България. През 1962 г. е включена в списъка с българските природни забележителности.(Пешеходен преход до пещерата - около 30 минути)

Посещение на Национален пещерен дом "Петър Трантеев". 

Сградата на Пещерния дом е уникална със своето разположение – построена е в цепка на скалата, а формата й, гледана отгоре, наподобява прилеп. За част от стените е използвана естествената скала. Пещерният дом и пещера Проходна са част от 100-те национални туристически обекта.

Каменните къщи край Карлуково.

Каменните къщи се намират близо до Карлуково на тихо и спокойно местенце. Това са две къщи направени по оригинален начин от камък и дърво. Не се отдават под наем. В околността местните ги знаят като "Къщата на семейство Флинстоун". Близо до двора има красиви скулптури от дърво.

Геопаркът Искър-Панега

Геопаркът се намира край град Луковит. Той обхваща всички природни и исторически забележителности на територията на село Карлуково и свързва два различни района - този на Карлуковския карстов комплекс и на ландшафтния парк Панега. Освен красивите гледки, геопаркът предлага на посетителите множество пътечки, мостчета над и по реката, места за отдих и пикник, пейки и т. н

Отпътуване за Стара Загора.

ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ОБЕКТИТЕ:

Входна такса за Пещера Съева дупка: 3 лв за възрастни, 2 лева за ученици (от 6 до 16 год), заснемане с фотоапарат – 2 лв., с камера – 5 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

  • Транспорт с комфортен туристически автобус
  • Медицинска застраховка
  • Екскурзоводско обслужване

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

  • Лични разходи
  • Входни такси за обектите по програмата

Версия за печат