ЕКСКУРЗИИ:

ДЕСТИНАЦИИ:

ПЪТЕПИСИ:

ЦЕНИ НА МУЗЕИТЕ:

екскурзии

КАПАДОКИЯ - EСКИШЕХИР - КОНЯ - БУРСА

екскурзия - КАПАДОКИЯ - EСКИШЕХИР - КОНЯ - БУРСА

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 7 дни / 5 нощувки
със закуски и 4 вечери!!!

ТРАНСПОРТ: Автобус

ДЕСТИНАЦИЯ: Турция

ГРАД: Кападокия, Eскишехир, Коня, Бурса

ТРЪГВАНЕ: от Стара Загора

ДАТИ:
29.04.2021 - 06.05.2021,
01.09.2021 - 07.09.2021

ЦЕНА: 505 лв

ПРОГРАМА:

1 ДЕН

Отпътуване от Стара Загора – ОМВ до Автогара – 22:00ч, посока Ескишехир (град в Северозападна Турция, център на едноименният вилает, разположен на река Порсук).

2 ДЕН

Пристигане в Ескишехир. Панорамна обиколка на града - парка Сазова със замъка на призките, пиратския кораб, зоопарка и аквариума, Старият квартал с къщи от времето на Османската империя Одунпазаръ и чаршията на стъклото. Свободно време. Настаняване в хотел 3*. След кратка почивка в хотела следва пешеходна разходка в центъра на града с екскурзовод и по желание - разходка с гондоли по река Порсук /30 лири на турист/.

Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН

Закуска.

Отпътуване за Кападокия. Отпътуване за Соленото езеро. Кратък престои и фотопауза на Соленото езеро. Отпътуване за Кападокия.

Пристигане в Юргюп /Кападокия/, настаняване. Вечеря.

По желание - посещение на Дервишко представление -20 евро на турист. Нощувка.

4 ДЕН

Закуска.

Панорамна обиколка с екскурзовод на български език със спирки за разглеждане на природните феномени в областта Кападокия: долината Соджанлъ, осена със скални църкви, най-значимата от които е "Църквата с черните глави", получила своето име от "почернелите" лица на светците от иконите вследствие окислението на съставките на боята. Разглеждане на Червената долина на Дервент с причудливите вулканични образувания и скалните църкви в Гьореме /входна такса - 45 турски лири /от 8 век.

По пътя посещение на подземния град Деринкою или Каймаклъ (един от общо 36-те), обитаван 5 в. пр. Хр. -входна такса - 40 ТУРСКИ ЛИРИ, състоящ се от 9 етажа, свързани с каменни стълбища. В древността в града е имало кухни, мазета, винарни, столови, водоизточници, складове за маслини. За да се предпазят от враговете хората, живеещи в града, търкаляли големи каменни блокове, за да запушат изходите. Посещение на Грънчарски център.

Вечеря. По желание посещение на нощно фолклорно заведение „Яшар Баба”– 25 евро. Заведението е под земята и всяка група си има определени места, програмата се изпълнява в средата на ресторанта всички имат възможност да видят танците.

Меню: не включва вечеря, само напитки – кока кола, фанта, сиропи, турска ракия, водка, бира и вино. Напитките са неограничени има включени и ядки и через. Нощувка.

5 ДЕН

След закуска отпътуване в посока Коня, който е разположен в централната част на Турция. Коня може да се похвали с дълга история, като е считан за един от най-старите градове в целия свят. Градът често е определян и като един от най-религиозно-консервативните метрополитни центрове в Турция. Някога е бил познат като „Убежището на Исляма“, като в днешни дни жителите му са все още отдадени на религията.

Разглеждане на забележителностите – мавзолея на Мевляна, основател на Ордена на танцуващите дервиши – една от най-голямата забележителност на турския фолклор и музея на дервишите, „Двореца на Аладин“.

Вечеря. Нощувка в хотел 3*.

6 ДЕН

Закуска. Свободно време за разглеждане на центъра на града. Отпътуване за Бурса.

Вечеря. Нощувка.

7 ДЕН

Закуска.

Разглеждане на Бурса с екскурзовод: Стария Чинар, Топхане /гробниците на хановете Осман и Орхан/ джамията Улу и Козахан и челшията на коприната. Свободно време. Отпътуване за България.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • транспорт с лицензиран автобус 3*;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3*** в Ескишехир
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 3*** в Кападокия;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3*** в Коня;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3*** в Бурса
 • описаната туристическа програма с лицензиран екскурзовод на български език по целия маршрут;
 • С групата пътува представител от агенция;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • PCR–тест, при изискване за влизане в съответната страната ;
 • гранични и транспортни такси - 40 лв на турист.
 • Застраховка „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” 2лв/ден на човек за лица до 65 год., с покритие 5000 евро, валидна за чужбина, на ЗАД “Армеец“ с адрес на управление: гр. София ул. “Стефан Караджа“2 ЕИК:121076907
 • Застраховка допълнително покритие: отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя
 • Доплащане за единична стая: 150лв
 • Допълнителни мероприятия:
  • входни такси за Ючхисар – 15 лири
  • Дервишко представление - 30 евро на турист
  • Входна такса за - скалните църкви в Гьореме - 45 турски лири
  • Нощно фолклорно заведение „Яшар Баба”– 30 евро. Заведението е под земята и всяка група си има определени места, програмата се изпълнява в средата на ресторанта всички имат възможност да видят танците. Меню: не включва вечеря, само напитки – кока кола, фанта, сиропи, турска ракия, водка, бира и вино. Напитките са неограничени има включени и ядки и через. Програмата започва в 20:30 ч. до 23:30 ч.
  • входна такса за Подземния град – 50 турски лири
  • Разходка с гондола по реката Порсук - 40 турски лири
  • входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание.

Версия за печат