ВАЛДЕН ТУР - Ст. Загора, тел: 042   62 21 08, GSM:  0888 12 31 61

САНТОРИНИ

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 6 дни/4 нощувки

ТРАНСПОРТ: Автобус

ДЕСТИНАЦИЯ: Гърция

ГРАД: Атина – остров Санторини – Атина

ТРЪГВАНЕ: от Стара Загора

ДАТИ:
18.09 - 24.09.2019

ЦЕНА: 535 лв.

Санторини или познат още като Тира е най-красивият и интересен остров от групата на Цикладите. Отличава се с великолепната си природа.  Той покрива територия от 74 кв. км. Намира се на 127 морски мили от пристанище Пирея и на 70 мили северно от остров Крит.   

Островът е с формата на полумесец с вътрешен залив наречен „калдера”. Скалите над него се извисяват на 300 м. над морското равнище. Най-голям град е Тира. На острова има 13 селища, повечето от които са запазили традиционния стил и архитектура.

Характерни за Санторини са красивите плажове с черен или червен пясък, кристално чистите сини морски води и вулканични скали.

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН

Отпътуване от Стара Загора  в 00:45ч. – ОМВ до Автогара, от Пловдив 02:30 – ОМВ до х-л Санкт Петербург, отСофия  в 04:00 ч. от Автогара „Сердика“, бивш Трафик Маркет в посока  Атина. По пътя спиране за почивки. Пристигане в Атина вечерта. Вечерна панорамна обиколка с автобус на Атина/по желание срещу допълнително заплащане от 10 евро на турист/: Храма на Зевс, Арката на Адриан, Акропола, площад Синтагма, Президентският дворец, Олимпийския стадион, Паметника на незнайния воин и Академията, с фотопауза на Синтагма и Стадиона. Настаняване в хотел 2/3*. Свободно време. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН

Ранна закуска /или сух пакет/ и заминаване към пристанището на Пирея . Отплуване с ферибот рано сутринта. Пътуването трае около 8 часа с линеен  ферибот, като през това време акустира на Цикладските острови /без слизане от феробота/. Пристигане на пристанището Атиниос около 15.00 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН

Закуска. Свободно време в Санторини или възможност за Целодневна екзксурзия из острова /срещу доплащане/. Историко-географска, социално-икономическа и културна беседа за Санторини. Ще разгледаме очарователния град Оя, столицата  Тира с Историческия музей, където се съхраняват артефакти от древния град Акротири,  Пиргос, планината Пророк Илия – най-високата точка на острова от където се  наблюдава   възхитителна панорамна гледка  към всички посоки на острова.

Денят е наситен с преживявания. Вечерта ще се настаним на платформа издадена над Калдерата за да наблюдаваме „представлението” - Залезът на  Санторини. Връщане в хотела. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН

Закуска. Добре скритата тайна на Санторини са неговите вина. Какво отличава вината на Санторини ще разберем в единствения на острова Музей на виното. Посещение на  Музея на виното, с подземни тунели и дегустация на 3 вина /срещу допълнително заплащане/. Атракциите продължават. По желание -  с лифт от  Тира към старото пристанище. Възможност за 5 часов круиз до вулканите Неа Камени и Палеа Камени /срещу допълнително заплащане/. По време на круиза,  ще научим за топлите сярни извори в морето и в близост до брега /до тях се стига с плуване/. На връщане от пристанището към Тира може да се придвижите с магаре /единствения  транспорт в миналото/. Следобед възможност за плаж. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН

Закуска. Освобождаване на хотела. Пристигане в Пирея вечерта. Нощно пътуване към България.

ШЕСТИ ДЕН

Пристигане в София около обяд, в Стара Загора късния следобяд. По пътя спиране за почивка.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • Tранспорт с лицензиран автобус 3*
 • 1 нощувка със закуска  в Атина -  хотел 3*
 • 3 нощувки със закуски  в Санторини – хотел 3*  
 • Екскурзоводско обслужване по пътя

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Пътни и магистрални такси - 30 евро на турист /задължително се заплащат към Туроператора/
 • Медицинска застраховка – 12 лв./турист. Застраховката е „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69 год., с покритие 5000 евро, валидна за чужбина, на ЗАД “Армеец“ с  адрес на управление: гр.София ул. “Стефан Караджа“ 2 ЕИК :121076907. За лица над 70 до 85 годишна възраст – 18 лв.

 • Застраховка допълнително покритие: отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя;
 • Застраховка допълнително покритие: Застраховка допълнително покритие: при трайно намалена работоспособност вследствие злополука или смърт – според тарифите на лицензиран застраховател;
 • лични разходи
 • Доплащане за единична стая - 120 лв.
 • Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист – 280 лв;
 • ОБИКОЛКА АТИНА -10 ЕВРО ЗА ВЪЗРЕСТЕН, 5 ЕВРО ЗА ДЕЦА ДО 12 ГОДИНИ
 • Целодневна екскурзия на о-в Санторини – 10 евро/човек при минимум 25 туриста;
 • Посещение на Музея на виното и дегустация на 3 вида вина с включена входна такса и аудио гид на български език - 15 евро при група от минимум 20 туриста /заявява се и се заплаща преди отпътуването/
 • Екскурзия с кораб до островите Неа Камени, Палеа Камени и горещите извори  с включена входна такса за вулкана - 30 евро на турист (заявява се и се заплаща преди отпътуването, осъществява се при минимум 25 туриста).
 • Придвижване с лифт или езда на магаре от/до пристанището – 10 евро/човек (заявява се и се заплаща преди отпътуването, заедно с екскурзията до вулканите)
 • Отстъпки:
 • За деца от 2 до 6.99гг. (настанени на допълнително легло с 2 възрастни) – заплащат пакетна цена от 390 лв към туроператора.
 • За деца от 7 до 11.99г. (настанени на допълнително легло с 2 възрастни) – заплащат пакетна цена от 400 лв. към туроператора.